Автобуска несреќа во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Lurtz
  • Време на започнување Време на започнување
Не е поради короната. Тој воз и претходно транзитираше со многу прекини. До душа најчесто Грците беа виновни поради честите штрајкови.
имаше проблеми и поради работи на пругата во Србија, ама 2019 дефинитивно решија да го пуштат...
Но сега НЕМА сепак поради Короната
т.е. ЕУ членки не примаат патници од нонЕУ со воз !!!!!
Црна Гора прима ама ние не сме директно поврзани
не кажува тука долу дали има воз од Белград за Унгарија ?????? а направија Брза Пруга....

Međunarodni saobraćaj delimično obustavljen zbog pandemije
U uslovima pandemije, ukoliko vozom želite u inostranstvo, na raspolaganju vam je Crna Gora. U voz na liniji Beograd-Bar, nekada omiljenoj za letovanje u Crnoj Gori, možete se smestiti na stanici Topčider.

Vozovi iz Beograda, preko Šida, za Hrvatsku i Sloveniju, trenutno ne saobraćaju.

Ako ste recimo planirali da ovo leto provedete u Grčkoj ili Bugarskoj - vakcinisani ili ne, sa negativnim PCR testom ili bez njega, na more ove godine nećete moći vozom, jer vozovi do Soluna i Sofije nisu predviđeni da saobraćaju važećim redom vožnje.

мобилните болници испаднаа крематориуми, сега и автобусите ќе испаднат буквално подвижен Аушвиц и крематориум.... треба народот КОМПЛЕТЕН БОЈКОТ на автобуски превоз... Само воз или сопствена класична кола со 4 врати , без електроники на врати и прозори ....
И уште НИКОЈ не образложи кој к*р оделе автобусите преку Блгарија а не преку Грција ако не било ШВЕРЦ во прашање ?????
во прашање се парите ,за 40 евро(винетка) автобусот поминува преку Б'лгарија колко пати може цел месец.Излезе информација дека за последните две години поминал 135 пати.За 980 евро 135 пати
1евро = 1,96лева
vinetki-ceni-2020.jpg

Това е становиште на адвокат. Read my lips - Дојдете, платете ми по 2500 евра на жртва и аз ке ја тужам БГ патна агенција...
Дали ке добиам пресуда....Ааааааа, това е совсем друга работа - вие дојдете и платете.....
ПС
И аз сума адвокат(се извинувам)...ама не сум од тие ...лшнри..

Това е становиште на адвокат. Read my lips - Дојдете, платете ми по 2500 евра на жртва и аз ке ја тужам БГ патна агенција...
Дали ке добиам пресуда....Ааааааа, това е совсем друга работа - вие дојдете и платете.....
ПС
И аз сума адвокат(се извинувам)...ама не сум од тие ...лшнри..
нема да тужат наследниците на жртвите, ќе тужат Осигурителните компании кој ќе платат обештетувања

нема да тужат наследниците на жртвите, ќе тужат Осигурителните компании кој ќе платат обештетувања

Може би сум бил нејасен - обезштетението, кое ке плати МК осиг компанија е малко.
БГ адвокат, за поголемо обезштетение предлага да се тужи и БГ патна агенција..
Мегу другото, този адвокат е способен и има много спечелени дела спрема осиг компании кои не сакаат да плакаат.
Но тука казусот е друг - да се тужи солидарно БГ патна агенција за неподр'жка на патот...т.нар. соизвршуване на деликт.

Може би сум бил нејасен - обезштетението, кое ке плати МК осиг компанија е малко.
БГ адвокат, за поголемо обезштетение предлага да се тужи и БГ патна агенција..
Мегу другото, този адвокат е способен и има много спечелени дела спрема осиг компании кои не сакаат да плакаат.
Но тука казусот е друг - да се тужи солидарно БГ патна агенција за неподр'жка на патот...т.нар. соизвршуване на деликт.
зависи каква е клаузулата за осигурување на патници со билетот, ПЛУС ако некој има лично животно осигурување тоа е друга работа, ТОГАШ неговата осигурителна компанија може да тужи ако има основ....
знам дека голема пара се вртеше пред 30+-на години чартер авион кога падна, дали беше некаде во Италија, млади луѓе изгинаа а децата им беа тука( наследници)
е сега има и друга работа, тогаш немаше ефтини летови, сега со 30евра авионски билет колку може да се бара обешетување...

Ако има вистина во ова, ќе ја посведочиме мајката на сите заташкувања. Нема теорија вакво нешто да поминувало без амин од структури во трите држави, а знаејќи кои се тие три држави, нема ништо од некаква истрага да бидне.

Се мадевам дека ваква глупост не направиле ама нема да се зачудам ако е вистина ова, седум гемерации треба да се казнат.
Милошевски само Пренесува, блгарски е медиумот.... ај да видиме блгарските обвинители дали ќе ГО ОТФРЛАТ ОВА.....
Сега треба Апашиев Јавно да побара ОЛАФ и Интерпол да ја истражуваат несреќата во Блгарија, има ОСНОВ, Блгарија е во ЕУ !!!!

Прво рекоа немало чеканчиња за прозорците, па едниот од преживеаните кажа со чеканче го скршил стаклото, па друг од преживеаните кажа со нозе го кршеле двајцата стаклото ...

Прво беа 45 загинати, 7 преживеани, па 44 загинати 8 преживеани, па пак 45 загинати 7 преживеани...

Како во трилер се менуваат нештата: гледајте ја следната епизода, работава ...

Од старт се 45+7, случајот со арапот беше доволно медиумите да направат збрка.

Имало чекани, ама стандард обвинување дека немало никаква опрема за заштита и спасување.
Со нозе тешко да се скрши тоа стакло. Сигурно прво е скршен со чеканот според изјавите на србинот и после со нозете.

Милошевски само Пренесува, блгарски е медиумот.... ај да видиме блгарските обвинители дали ќе ГО ОТФРЛАТ ОВА.....
Сега треба Апашиев Јавно да побара ОЛАФ и Интерпол да ја истражуваат несреќата во Блгарија, има ОСНОВ, Блгарија е во ЕУ !!!!
:pos: :pos::pos:
Будалата Милошоски најдел што да пренесува-ова е весникот ,,Викенд,, каде 90% са fake news - жолт таблоид со „вести“ од типот - Гатачка крши магии со плунка ,се занимава со јасновидци,лични драми на фолк пејачки, фудбалери ,криминал ....
И тие како тебе - теории на заговори , мистерии.... blah .. blah ... blah.
Сопри се и ти малку.

Последно уредено:
:pos: :pos::pos:
Будалата Милошоски најдел што да пренесува-ова е весникот ,,Викенд,, каде 90% са fake news - жолт таблоид со „вести“ од типот - Гатачка крши магии со плунка ,се занимава со јасновидци,лични драми на фолк пејачки, фудбалери ,криминал ....
И тие како тебе - теории на заговори , мистерии.... blah .. blah ... blah.
Сопри се и ти малку.
уште пред некој ден кажувале некој патници дека имало мирис на хемикалија во автобусот, ќе се дознае што и да е. Тогаш кажуваа киселина за златарски дуќани се шверцувала, дали таа е експлозивна не знам, но денес блгарска министерка кажа дека многу бргу горел автобусот, а блгарските истражители кажаа дека ќе се истражуваат сите можни варианти, така разбрав...

Ви пишав јас дека имало јак мирис на хемикалии. Се сомневаа на киселина за златари, ако е ова новово што шпекулираат, треба со закон во ОН да се распуштат трите држави.
Само си мислам дека ништо нема да излезе на виделина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom