DracevoTheCity
Чиста Македонија !
лелееее какви автобуси еејј,а ние уште се возиме у она кршоине на ЈСП
цццццц
цццццц
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
пред 2-3 недели коа се возев во 2ка незнаев дали повеќее врне надвор или внатре в автобуслелееее какви автобуси еејј,а ние уште се возиме у она кршоине на ЈСП
цццццц
еј ќути,ја сеа за нова година коа идев да славам,ладно надвор,викам ај у автобус можда ќе се стоплам внатре,влагам од сите страни дува,се измрзнав у п.мпред 2-3 недели коа се возев во 2ка незнаев дали повеќее врне надвор или внатре в автобус![]()
еј ќути,ја сеа за нова година коа идев да славам,ладно надвор,викам ај у автобус можда ќе се стоплам внатре,влагам од сите страни дува,се измрзнав у п.м
Ako ne si znael,avtobusot se gree od narodot a treba da bide obratno? :smir:
na prvite dve sliki se avtobusi proizvedeni od Irizar a vo niv ima Volvo odnosno Scania motori. na tretata slika ne e MAN tuku e Neoplan Cityliner
Според кажувањата на дедо ми, еве што имал неговиот татко Шевролет автобус произведен 1930 како овај на сликата кој се возел на релација Битола-Кичево.
![]()
Во село имам уште делови од него, од типот на скаличките за качување (на кров се носеле куфери и сличен багаж) и сл. А како завршил, не сакате да знаете. Дедо ми и неговиот брат (деца со по 6-7 години) влегле во него, со џебно ноже и одштрафувале штрафчиња и сечеле жички.... Така да автобусот после нивниот “мајсторлак“ останал неподвижен, и завршил како кокошарник. На крај по 10 години, се нашол некој од Нови Сад кој имал потреба и кеш да го купи само моторот и диференцијалот (ваљда тоа му требало)....
едит: имав некаде слика од него, ако ја најдам ке ја постирам.
Bi sakal da prasam koja turisticka agencija spored vas ima najdobri avtobusi ?
moe mislenje e TOTO
Mislev na prevoz nadvor od nasite granici ( vo megunaroden prevoz ) a za JSP stvarno im se krs avtobusite
Ке има кога во Германија ке има летачки автобуси.:pos2::pos2::pos2:Којзнае дали ке имаме кај нас некогаш вакви!!!
Немал зошто да ве станува имаат кревети современите автобуси од 1996 па до сега незнам зошто ве станувал али многу добро сте постапиле требало да го отерате малце таму кај сто нетреба