Aвионска несреќа крај Охрид, 4 загинати

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Да,така било...телата на 10 метри,тие ручек си јаделе...
Ко паднал прво авионот,керозин на сите страни течело,љуѓево во цигари си идале...:tapp:
Сигурна си дека тоа било керозин?

Епа ете на ТВ вчера еден човек кажа дека им одале почит со едноминутно молчење и после бил послужен ручекот(а паднатиот авион со телата внатре пред нив).Како бе само им се јадеше???:tapp:

??????

Погребан пилотот Славчо Ѓорѓиев

Две „Цесни“ со летачки маневри за последен пат го поздравија пилотот Славчо Ѓорѓиев, кој долги години успешно управуваше со нив. Роднини, пријатели, колеги на градските гробишта во Бутел со тага и болка се простија од Славчо. Велат, на него секогаш ќе се сеќаваат како голем човек и пилот кој секогаш безбедно леташе.
„Со неговиот ентузијазам се отвори школа, се направи пилотска академија каде се обучија доста пилоти и мислам дека така ќе продолжи школата и понатаму“, изјави Димитар Секулов, инструктор по летање.
Славчо Ѓорѓиев зад себе ги остави сопругата Аленка, ќерката и синот кој ќе продолжи по стапките на неговиот татко како пилот.
Ѓорѓиев пред два дена загина откако неговата „Цесна“ со која управуваше, од засега непознати причини се урна во близина на местото Скребатно кај Охрид. Покрај него, во авионската несреќа загинаа и Ѓорѓи Ристевски, сопственик на хотел ресторанот „Ловец“, неговиот сват Јонче Савевски и Гоце Тасевски, вработен како угостител во ресторанот „Ловец“.

mi go posocija linkov sabajlevo ... go zakacil nekoj od skopjeair pred skoro edna godina
koj e na na desnoto sediste????
na levoto ocigledno e "ucenik", a vo avionot ima i vesel po malku uplasen "patnik"... dolu mavrovsko ezero li e.. ????

mi go posocija linkov sabajlevo ... go zakacil nekoj od skopjeair pred skoro edna godina
koj e na na desnoto sediste????
na levoto ocigledno e "ucenik", a vo avionot ima i vesel po malku uplasen "patnik"... dolu mavrovsko ezero li e.. ????

Na levoto sediste sum jas, a na desnoto sediste e mojot pokoen tatko. Pozadi i snimatel na ova e drugar mi WHOEVEREST. Ova e snimano na Tikveskoto Ezero pred skoro edna godina ....

Мое сочуство до семејствата на загинатите.

Навистина трагична несреќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom