Авион пред врата-а кров без олуци

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Леле ама, што ви смета вас што човекот има авион. Па и тема му отвориле, Бог да чува. Типичен македонски синдром.

не бре само теми ќе отвараме за 2 тонска машина на угорнина,(а и пред тоа за...)
и две недели ќе ни седи пред врата на тротоар,и на кајгана ќе бараме решение,
човеков авион донел во двор и тој си знае како,полека во делови и го склопува сега.

не бре само теми ќе отвараме за 2 тонска машина на угорнина,(а и пред тоа за...)
и две недели ќе ни седи пред врата на тротоар,и на кајгана ќе бараме решение,
човеков авион донел во двор и тој си знае како,полека во делови и го склопува сега.
ама и го спушти :pos:

И ова чудо го видов, да не видев нема да поверував (во нашата сиромаштија)
Знам многумина(како мојот зет)кои не работат ништо,немат пари а цигарата не ја вадат од уста.

Но ова и вие не сте го виделе. Човеков,си има своја куќа,направил некако,скрпил на времето кога и се работеше и скромно заработуваше,се гледа се уште нема ни олуци ставено на кровот,како кај многумина негови комшии,ама има АВИОН !!! А.....АВИОН прав пправцат, во дворот пред своја врата, да во дворот каде се уште не успеал да постави ограда а ниту врата,или тоа е со умисла,бидеиќи и дворот е широк таман колку и АВИОНОТ,крилата допираат и кај комшијата.

Анчo, со цела почит и извинување кон годините твои, јас мислам дека ти си еден обичен македонски трачар и ништо повеќе. Не ми е јасно зошто те изненадила глетката што човекот паркирал авион, а му наоѓаш маани,ситници кај другите како дали имал олуци, дали имал врата,пенџериња...
Што ако човекот има друга куќа а поради што оваа не му е доградена и има двор, го чува авионот тука? Што ако човекот го паркирал авионот а го користи за прскање против инсекти? Што ако човекот...нема везе. Пак утре ќе гледаш дека некој купил цигари а не работел ништо.

Незнам дали често поминуваш од овој пат или некој ти ја пратил сликата...авонот стој таму од одамна...јас го имам видено уште со едно крило само кога беше....така да сигурно го има правено полека полека,поправано средувано...дали од мерак, дали од тоа што му е работа незнам точно..ама како и да е тоа е негова работа,дали ќе сака да стави олуци или да си има авион..

Ја колку што можам да забележам од двеве слики, авионот стои во двор.. значи не е на пат.. значи не завзема место на друг.. така да стварно не можам да ја сватам поентава на темава.
Да.. малце е чудно да се види.. али искрено и јас да имам пари и јас би сакала да поседувам вакво нешто. Можеби работи со тоа, може хоби му е тоа.. или му било животна желба да купи авион и да го склопи сам..
Друго што ме изнервира во врска со темава е .. со кој памет ви текнува луѓе да осудувате други и вечно да дрндате за она.. "нема пари за леб а бмв вози"..
Има луѓе кои си заработиле поштено и кои си го живеат животот, тоа дали има леб или нема.. сигурно не е наше да го коментираме, ако веќе толку сте загрижени за тоа дали имаат луѓето што да јадат, има многу бездомници по улициве.. можете вашата хуманост на дело да ја покажете...

анчо шо викаш дали го составувал дел по дел,или му требало цел месец да го донесе некако ? :pos:

анчо шо викаш дали го составувал дел по дел,или му требало цел месец да го донесе некако ? :pos:

Полека ама сигурно,на почетокот не личеше на ништо,и беше без мотор и крила.
Моторот башка го спремаше,овие денови го склопи и вгради на конструкцијата.
Очекувам за еден месец да летне, а замисли позади опашот се вее „Кајгана“- реклама.
--- надополнето: 1 август 2013 во 23:30 ---

Тоа беше во 19 и 20 век,одамна и заврши така,кој умреа-кој власта ги сотре.
А сега е 21 век сега е друга клетвата за комшијата и вообичаена кај нас.
ДА МУ СЕ ИСУШИ НА КОМШИЈАТА СТАПОТ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom