Autocad

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Некој го користи ? Ајде да ја отворам како официјална тема.
Прашања,совети,трикови,алатки,помошни прогами,лиценци,верзии и слично.

Краток вовед.
Аутокад е програма за техничко дизајнирање кое најчесто се користи во образованието и во обука на идни стручни лица,верзијата која го поткрена развојот на овој програм излезе во 2000-та година и е првата верзиија на аутокад,програмата се употребува до ден денес излезени се и нови подпрограми кој се 3д програми со повеќе алатки услуги посложени и слично.
Да почнеме со линк за довлноадирање.

Download-http://usa.autodesk.com/autocad/trial/

Програмата е постара,и работи само на 95,98,хп додека не подржува убунту и 7.

Поновите подпрограми се наменети за сите корисници на секакви оперативни системи.

Најди си Solidworks, тоа ти е посовремена верзија на Autocad.

Некој го користи ? Ајде да ја отворам како официјална тема.
Прашања,совети,трикови,алатки,помошни прогами,лиценци,верзии и слично.

Краток вовед.
Аутокад е програма за техничко дизајнирање кое најчесто се користи во образованието и во обука на идни стручни лица,верзијата која го поткрена развојот на овој програм излезе во 2000-та година и е првата верзиија на аутокад,програмата се употребува до ден денес излезени се и нови подпрограми кој се 3д програми со повеќе алатки услуги посложени и слично.
Да почнеме со линк за довлноадирање.

Download-http://usa.autodesk.com/autocad/trial/

Програмата е постара,и работи само на 95,98,хп додека не подржува убунту и 7.

Поновите подпрограми се наменети за сите корисници на секакви оперативни системи.
Како бе не работи на седмица?
Јас лично сум работел на 2007....нешто ми кењаше, ама си работеше, а мислам дека од 2010 навака се компатибилни со 7.

Најди си Solidworks, тоа ти е посовремена верзија на Autocad.
SolidWorks не е баш посовремена верзија на Autocad зошто Autocad претежно се користи за 2д (те работилнички цртежи, планови и слично) а solidworks е за 3д (цад моделирање ), а како друго е од друга фирма инаку еквивалентот на солидот од автодеск е Inventor кој исто така служи за 3д (цад, симулации и слично)

Јас го симнав ArchiCAD 15 и си цртам план за куќа, јак програм е а има и доста туторијали на јутјуб.

Интересна програмка иако не сум ја нешто посебно работел,учиме нешто во школо книгите ни се за АутоКад ама пракса на QCad,линукс :/

149389_299749430101502_100001993424789_732035_1728025639_n.jpg

Кога ти е досадно на час хахахаха :tapp::pos:

Zdravo decki, da ne znae nekoj kako da se izbrise pecatot sto go ostava autocad od kompjuter na sekoj snimen fajl ? Toa sto treba da go predadam na fakultet e raboteno od eden kolega, pa sega sakam i jas da go iskoristam istoto, samo da ne primeti profesorot :) cekam odgovor sto pobrzo. fala od napred

Ептен ми се свиѓа програмчево ArchiCad15, а гледам и професионални архитекти кои прават планови го користат. Еве лично сам што нацртав за себе, без никаква помош од никого:
Untitled.pngUntitled2.png

Ептен ми се свиѓа програмчево ArchiCad15, а гледам и професионални архитекти кои прават планови го користат. Еве лично сам што нацртав за себе, без никаква помош од никого:
Прегледај го приврзокот 46806Прегледај го приврзокот 46807
Интересно, ти ова го правеше ? :)

Да, така ќе изгледа куќава што ја градам моментално.

Го користат сите оние на кои им е потребен програм за технички цртежи :D - Најповеќе е користен од нженери од секоја техничка област
Никој нема да седне дома и од што нема што да прави да си црта на Аутокад.

А зошто да не седне и да црта? Па јас баш така научив да работам со Archi Cad. Не мора за се нешто да си инженер или да идеш на курсеви.

А зошто да не седне и да црта? Па јас баш така научив да работам со Archi Cad. Не мора за се нешто да си инженер или да идеш на курсеви.
Добро де, ама си имал желба и си сакал да научиш, а сигурно си имал некоја потреба да нацрташ нешто :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom