Australian Open 2018

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Глуп муабет е ова што би било кога би било, зборувам конкретно за денешното издание на Федерер, значи пресликано денешно против Надал, кхммммм дека само сет ќе земел Надал и не сум баш сигурен али нека ти стои.

Надал ВТА сервис? Брат ти озбилно треба да одиш на лекар, не се лути ама за твое добро ти викам. Против Чилиќ кај што имаше физички проблеми и се тоа имаше милион сервис винери, против Џумхур исто добро сервираше, така да генерално Надал одлично сервира последниве година дена, да речеше за 2016 и 2015 ќе беше во право.

Wta сервис за vs Фед, кај беше на нивните последни дуели? Земи пушти реприза и гледај какви ритерн винери јадеше, глава не крена...[DOUBLEPOST=1517155665][/DOUBLEPOST]
Заборавив дека против Чунг одигра маестрално. Седи не се заебавај па и ти, во години е стариот мора да се признае дека не беше најдобар на турниров. Сепак не е негова вина тоа, титула си е титула.

Против Бердих изигра топ.

Премногу се замарате се глупирате пишувајќи дека Федерер го добил турнирот а не е толку добар и доминантен на нивото кое што треба и не е толку заслужена титулата...
Многу брзо заборавате на слични мечеви помеѓу Федерер и Надал каде Надал со дефанзивата и неизнудените грешки на Федерер ги добиваше мечевите..

Уште нешто што приметив на турнирот и една од поодвратните ствари што ги има направено Надал во неговата кариера.
Јас не паметам кога Федерер предал меч во сред игра, но се сеќавам пример во Канада кога Зверев го победи, изигра машки до крај, не се движеше. Ова со предавањето на Надал против Чилич во последен 5ти сет и 4 гемови до крај на гренд слем е една од најциганските работи што може да ја направи тенисер, .. Дури и да си повреден, издржи го поразот уште 10 минути машки и дај му причина да се радува противникот, а не да се јаде гомна после зошто Чилич се радувал на повредата на Надал..

Чилич е одличен тенисер на физички план, но во главата си е лимитиран, има физички капацитет да биде број еден но оди тешко поради нековите чоук модови што се вклучуваат пречесто :D ..
Единствен добар турнир што изигра е US Open 2014 и тоа е турнир во кој тој убаво ги искажа своите можности и квалитети...

Последно уредено:
Премногу се замарате се глупирате пишувајќи дека Федерер го добил турнирот а не е толку добар и доминантен на нивото кое што треба и не е толку заслужена титулата...
Многу брзо заборавате на слични мечеви помеѓу Федерер и Надал каде Надал со дефанзивата и неизнудените грешки на Федерер ги добиваше мечевите..

Уште нешто што приметив на турнирот и една од поодвратните ствари што ги има направено Надал во неговата кариера.
Јас не паметам кога Федерер предал меч во сред игра, но се сеќавам пример во Канада кога Sверев го победи, изигра машки до крај, не се движеше. Ова со предавањето на Надал против Чилич во последен 5ти сет и 4 гемови до крај на гренд слем е една од најциганските работи што може да ја направи тенисер, .. Дури и да си повреден, издржи го поразот уште 10 минути машки и дај му причина да се радува противникот, а не да се јаде гомна зошто Чилич се радувал на повредата на Надал..

Чилич е одличен тенисер на физички план, но во главата си е лимитиран, има физички капацитет да биде број еден но оди тешко поради нековите чоук модови што се вклучуваат пречесто :D ..
Единствен добар турнир што изигра е US Open 2014 и тоа е турнир во кој тој убаво ги искажа своите можности и квалитети...
Samo vtor pat na slem predal Nadal i dali 5ti sevkupno...

Не е битно колку пати предал. Немој да кажеш дека не можеше уште 4 гејма да издржи? Битно 3 страни напишавте како Чилич неспортски се понашал и се радувал на поените.

Не е битно колку пати предал. Немој да кажеш дека не можеше уште 4 гејма да издржи? Битно 3 страни напишавте како Чилич неспортски се понашал и се радувал на поените.
Зошто да ризикува влошување на повредата во очи на земјена сезона?

Wta сервис за vs Фед, кај беше на нивните последни дуели? Земи пушти реприза и гледај какви ритерн винери јадеше, глава не крена...[DOUBLEPOST=1517155665][/DOUBLEPOST]

Против Бердих изигра топ.
Говориме за денешното издание на Федерер каде не беше воопшто добар на ритерн, не за некое си ланско издание каде играше страшно.

Инаку не се срамете за предавањето на Надал, циганска работа правел што предал, па Надал е играчот кој е најупорен во Универзомот, второ предавање му е ова на Слем, дај ве молам не се брукајте со изјавите. Видовте и сами колку беше нервозен и разочаран минута по предавањето на мечот, сигурно не го направил тоа од што не му се играло, него ризикуваше посериозна повреда и подолга пауза која воопшто не е добредојдена во оваа фаза од неговата кариера.

П.с. Многу ми е криво што нема да се сретнат бар уште еднаш на земја, живот би дал да видам уште еден нивни дуел на оваа подлога.

Абе вие излеа не сфаќате дека Фед се фрустрира од снажни винери и длабоки топки, го фаќа и паника зошто знае ако се разиграат овој тип на играчи - тешко да спаси глава, усо каде што Чилич го издоминира му се вртело низ глава сигурно...

Надал од друга страна во тие услови од денес нема соодветно оружје за да направи притисок над Федерер, против него е осетно повеќе релаксиран него вс Чилич, само кога има пад у игра Чилич Фед игра како треба, од друга страна вс Надал со брејк во 5 сет за Надал играше како да е 2:0 за него на ланското финале, така да не, Надал немаше шанси денес.

Говориме за денешното издание на Федерер каде не беше воопшто добар на ритерн, не за некое си ланско издание каде играше страшно.

Инаку не се срамете за предавањето на Надал, циганска работа правел што предал, па Надал е играчот кој е најупорен во Универзомот, второ предавање му е ова на Слем, дај ве молам не се брукајте со изјавите. Видовте и сами колку беше нервозен и разочаран минута по предавањето на мечот, сигурно не го направил тоа од што не му се играло, него ризикуваше посериозна повреда и подолга пауза која воопшто не е добредојдена во оваа фаза од неговата кариера.

П.с. Многу ми е криво што нема да се сретнат бар уште еднаш на земја, живот би дал да видам уште еден нивни дуел на оваа подлога.

Јас животот би го дал за ланскиот Вимболдон.Е тоа ќе беше ептен интересно.Само се појави испрдокот Ж.Милер да ни го оневозможи тоа задоволство.

Јас животот би го дал за ланскиот Вимболдон.Е тоа ќе беше ептен интересно.Само се појави испрдокот Ж.Милер да ни го оневозможи тоа задоволство.
Ќе тепаше Федерер на Вимблдон ама немаше да биде така убедливо, сервираше Надал добро и си ги држеше сервите. 3-0 или 3-1, нешо у тој фазон. Инаку се би дал да гледам пак финале меѓу нив на следните три слема, на РГ да видиме дали Фед може нешто на 36 години против Рафа (веројатно 0% шанси би имал во тој дуел), да видиме дали Рафа може нешто на трева против Фед (такоџе само во корист на Фед 0%), и на УСО пошо никогаш немаат одиграно меч таму и тоа е баш чудно. Толкаво ривалство а нула мечеви на УСО. Лани да не изгубеше од Делпо во 1/4 финалето имаше да биде торпедиран, можда и свесно побегна Роџер, who knows. :icon_lol:

Нема грешка дека свесно избегал.Исто колку Рафа на Вимб што избега свесно. :D
бтв мислам дека ова е последниот слем за РФ.Надал очекувам да земе уште 1-2.

Ќе тепаше Федерер на Вимблдон ама немаше да биде така убедливо, сервираше Надал добро и си ги држеше сервите. 3-0 или 3-1, нешо у тој фазон. Инаку се би дал да гледам пак финале меѓу нив на следните три слема, на РГ да видиме дали Фед може нешто на 36 години против Рафа (веројатно 0% шанси би имал во тој дуел), да видиме дали Рафа може нешто на трева против Фед (такоџе само во корист на Фед 0%), и на УСО пошо никогаш немаат одиграно меч таму и тоа е баш чудно. Толкаво ривалство а нула мечеви на УСО. Лани да не изгубеше од Делпо во 1/4 финалето имаше да биде торпедиран, можда и свесно побегна Роџер, who knows. :icon_lol:

Можи и свесно побегна Надал кога ја предаде против Чилич за да не биди торпедиран:icon_lol:...мајтапот на страна,и јас мислам дека Надал неможи моментално со Фед на брза подлога пред се поради сервисот..иако прашање на време е кога Фед ќе почни драстично да паѓа бидејќи е длабоко навлезен во 36-тата и не е реално да игра онака на тие години..секоја чест за стариот да си еби веко.

Тешко Надал, едино уште два РГ да смачка ама не ми се верува, сезонава очекувам да освои ако биде физички океј, али од следната и не сум убеден, има доста млади тенисери кои доаѓаат и кои ќе бидат движечка сила во тенисот во иднина па старциве нема да можат да им го пратат ритамот. А освен РГ на друг Слем има минимални шанси, едино уз некое огромно поклопување на ждреб ко лани на УСО, да не игра пола АТП тур и пола да испадне во првите три кола.

Фед има уште најмалце 2 години да игра у јака форма, или според мене уште 1-2 слема. Да не го урочам нормално...

Нема грешка дека свесно избегал.Исто колку Рафа на Вимб што избега свесно. :D
бтв мислам дека ова е последниот слем за РФ.Надал очекувам да земе уште 1-2.

Ништо не се знај,и во 2014 кога изгуби во финалето против Џоле на Вимблдон повеќето тврдевме дека е последна шанса за Федерер па ете го после 3 и пол години уште се држи стариот...многу ќе зависи од моменталната форма и секако распоредот.[DOUBLEPOST=1517185084][/DOUBLEPOST]
Тешко Надал, едино уште два РГ да смачка ама не ми се верува, сезонава очекувам да освои ако биде физички океј, али од следната и не сум убеден, има доста млади тенисери кои доаѓаат и кои ќе бидат движечка сила во тенисот во иднина па старциве нема да можат да им го пратат ритамот. А освен РГ на друг Слем има минимални шанси, едино уз некое огромно поклопување на ждреб ко лани на УСО, да не игра пола АТП тур и пола да испадне во првите три кола.

Не е толку стар Надал,а реално помладите тенисери како посрани делуваат кога ќе излезат на мегдан со Надал и овај ако одржува форма можи да го стигни Федерер..најсериозно го мислам ова,не е дотолку недостижен Рожер

Фед има уште најмалце 2 години да игра у јака форма, или според мене уште 1-2 слема. Да не го урочам нормално...
Биди реален, и он и Надал користат што пола тур е умрен и повреден, замисли Ноле и Мареј да беа здрави и во форма, знаеш кога ќе го освоеше Федерер АО сезонава? Или Надал лани УСО? Никад. :D
Готов е Роџер според мене, уште Вимблдон годинава ќе е конкурентен и после чао, се гледа дека нема сила да игра две недели на врвно ниво, осцилира премногу, денес одличен а утре криминален и така во круг. После Вимблдон лани изигра криминален УСО, на ВТФ се распадна, еве на АО големи осцилации, од добар до мега јак па во финалето сосема просечен, да не речам мизерен за негови стандарди. Во нормална конкуренција тука нема простување, врвни играчи ќе го згазат во ваква ситуација.[DOUBLEPOST=1517185251][/DOUBLEPOST]
Не е толку стар Надал,а реално помладите тенисери како посрани делуваат кога ќе излезат на мегдан со Надал и овај ако одржува форма можи да го стигни Федерер..најсериозно го мислам ова,не е дотолку недостижен Рожер
Не е Надал стар ама неговиот тенис се базира на физичка подготвеност, а Надал кога не е на 100% не е конкурентен за освојување Слемови, впрочем тоа се виде 2015 и 2016. Гледаш лани изигра топ сезона ама на крајот рикна скроз, еве и на почетокот на оваа година тоа си го зима данокот. Може Надал до уште 1-2 Слема тоа е сигурно, ама ќе треба многу попаметно да ги бира турнирите а не да игра како манијак. Сега читам дека сакал да игра Акапулко :facepalm::facepalm::facepalm: Инаку теорија нема да го стигне Федерер затоа што како што реков ван РГ не е конкурентен.

Биди реален, и он и Надал користат што пола тур е умрен и повреден, замисли Ноле и Мареј да беа здрави и во форма, знаеш кога ќе го освоеше Федерер АО сезонава? Или Надал лани УСО? Никад. :D
Готов е Роџер според мене, уште Вимблдон годинава ќе е конкурентен и после чао, се гледа дека нема сила да игра две недели на врвно ниво, осцилира премногу, денес одличен а утре криминален и така во круг. После Вимблдон лани изигра криминален УСО, на ВТФ се распадна, еве на АО големи осцилации, од добар до мега јак па во финалето сосема просечен, да не речам мизерен за негови стандарди. Во нормална конкуренција тука нема простување, врвни играчи ќе го згазат во ваква ситуација.[DOUBLEPOST=1517185251][/DOUBLEPOST]
Не е Надал стар ама неговиот тенис се базира на физичка подготвеност, а Надал кога не е на 100% не е конкурентен за освојување Слемови, впрочем тоа се виде 2015 и 2016. Гледаш лани изигра топ сезона ама на крајот рикна скроз, еве и на почетокот на оваа година тоа си го зима данокот. Може Надал до уште 1-2 Слема тоа е сигурно, ама ќе треба многу попаметно да ги бира турнирите а не да игра како манијак. Сега читам дека сакал да игра Акапулко :facepalm::facepalm::facepalm: Инаку теорија нема да го стигне Федерер затоа што како што реков ван РГ не е конкурентен.

Фед имаше вакви падови и порано, додека не видам 3-4 дуели на важни мечеви не носам одлука, а иначе до некаде држи вода за осцилациите, но ете он спомна дека бил опседнат со мечот цел ден па тоа го направило да биде у паники.

Рачунај дека со Љубо е друг играч, почна да напаѓа многу повеќе, па така не сум сигурен дека Ноле а поготово не Мареј би го тепале.

Фед имаше вакви падови и порано, додека не видам 3-4 дуели на важни мечеви не нсоам одлука, а иначе до некаде држи вода за осцилациите, но ете он спомна дека бил опседнат со мечот цел ден па тоа го направило да биде у паники.

Рачунај дека со Љубо е друг играч, почна да напаѓа многу повеќе, па така не сум сигурен дека Ноле а поготово не Мареј би го тепале.
Вака сега, за да не се сфатиме погрешно. Новиот пакет на Фед откако почна да тренира со Љубо изгледа страшно добро, агресивно ритернира, многу поретко слајса а почесто удира бекенд, паралелата му е страшна, дефанзивата исто. Другата страна на паричката е што доста знае да осцилира, финалето со Надал лани, мечот со Стан, со Кеи, со Бердих сезонава, со Марин финалево, со Бердих во Мајами, со Делпо на УСО, Гофин на ВТФ.

Тоа што го играше Роџер 2016 на АО беше ненормален тенис, а Новак го разнесе овде, значи буквално го оддува од теренот. За мене тоа е најквалитетниот и најдобриот одигран меч на Новак Ѓоковиќ во неговата кариера, нарочито првите два сета, тоа беше тенис вон планетава, не знам како да доловам на друг начин...

Е сеа што ми беше муабетот, да се скроз здрави Мареј, Ноле, Стан, Кеи, Раониќ, многу подруга би била завршницата на Слемовите, пошо едно е Миша Ѕверев и Долгополов да ти дојдат во 1/4 финале или 1/2 финале, а друго е да треба да играш против еден од горенабројаните. Затоа и велам дека да не беа повредени сите овие немаше вака да изгледаат работите, ама на крајот па што се Фед и Надал криви што се повредиле другиве. :toe:

Мене повеќе ме нервираат младиве, овој Ѕверев да го имаше менталитетот на Надал или Федерер до сега 2-3 Слема ќе собереше со оглед на физичката состојба на пола АТП тур, ама скапаницата уште не научи на три добиени да игра, осцилира како Скијавоне во него да е влезена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom