Australian Open 2018

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne e taka? Koga fed gubese od delbonisi i ostala boranija nigde te nemase, na sekoe pinganje vozvrakjase so neznam ne me zanima ja nisam odavde. Nie (fanovite na Rafa) barem ne isceznvme vo nitu eden moment, duri i togas koga Nadal i voopsto ne se pojavuvase na turniri.

Добар период пред неколку години бев неактивен општо на форумов, постирав многу помалце. А за мечот на Фед вс Чунг, изгледај ги пак првите 2-3 гема, и после врати се кажи ми како повредата играла улога, Чунг нема игра за да го тепа овој Фед, можда у иднина кога ќе изиграат неколку меча и ќе научи како да игра вс него ќе има шанса.

Во моментов според формата на играчите, шанса да го тепа Фед имаат само добро разигран Киргиос, и Надал на земја, ако не го гледате тоа и не ја сфаќате иронијата на постирање на слики од повредата, тоа е ваш проблем. Не е работата дали глумел него колку таа повреда играла улога, јас би рекол ич.

Абе апсолутно. Човекот игра со дупки во ногата и тоа нема никакво влијание на неговата игра.

Абе апсолутно. Човекот игра со дупки во ногата и тоа нема никакво влијание на неговата игра.

Би имало големо влијание на играта вс друг играч вс Фед не, од првите 2-3 гема се виде дека нема шанси, значи никаква разлика не направи на првите 2-3 гема, трчаше како зајак и проба да врати се (и врати доста) ама откако попи брејк психички се распадна.

Би имало големо влијание на играта вс друг играч вс Фед не, од првите 2-3 гема се виде дека нема шанси, значи никаква разлика не направи на првите 2-3 гема, трчаше како зајак и проба да врати се (и врати доста) ама откако попи брејк психички се распадна.
A siguren si deka i togas gi nemase i ne mu vlijaea na pravilno rasuduvanje na igrata?

И Надал ке изгубеше ако играше против ваква Каролина. Честитки за неа, заслужено иаку ми е многу криво за Халеп. :*

Дали знаете што ги дели успешните од неуспешните луѓе? Одговорот е едноставен, тоа е знаењето, познавањето на работите. Затоа на пример @Charlie_1 е мегауспешен во кладењето, човекот едноставно разбира. Еве ви крунски доказ за тоа знаење:

Не си вајда сериозен со ова, Возниачки би рекол дека е меѓу последните од овие што останаа со шанса да освои, ќе игра мечеви каде малку што ќе зависи од неа без разлика на одличната дефанзива и ќе треба многу работи да се поклопат за онда да освои, Мертенс против Свитолина изглезе со супер тактика и тука се гледа дека е паметна тенисерка, плус игра во страшна форма, солидна и на бекхенд и на форхенд и мислам дека ќе биде тешко на Каролинчето во овој меч, плус тука се Халеп/Кис/Плискова/Кербер, страшна конкуренција, можеби најлесно би прошла против Плискова, со сите други ќе биде во подредена позиција

Како круна на тоа знаење да го додадам генијалниот увид во тоа како денес ќе изгледа финалето. Човекот едноставно не знае да промаши:

мислам дека мечот нема да биде долг,

Кој знае, знае, нема што повеќе да се додаде.

Секоја чест, испадна баш онака како што предвидов, дека Каролина ќе оди на долги поени и ќе ја уморува Халеп, и на крајот пресуди физичката снага. Мило ми е за Каро, штета ќе беше да не освои никогаш Слем, а и реално многу е подобрена во сите сегменти од играта, не е класичен пушер ко порано.

Не знам дали примети некој, еден од коментаторите на Еуроспорт нонстоп замараше кога коментираше меч на Возниацки, и меч на Халеп. Конкретно поточно тие експертизи ги произнесе на мечот Возниацки - Фет, и на мечот Халеп - Дејвис. Замараше како тоа ни Возниацки ни Халеп не биле грен слем материјал со нивната дефанзива, како за разлика од нив Кербер исто така дефанзивец но таа знаела кога да нападне и да притисне, замараше како тоа овие две веројатно никогаш нема да освоеле слем бидејќи неможеле 7 меча по ред со дефанзива да просперираат, секогаш ќе им се појавела некоја си (БЕРТЕНС ЗАМИСЛИ ова беше на мечот Возниацки Фет каде што најавуваше дека Каро доколку ја помине Фет во следно коло би се мачела со Бертенс) и слично и ќе ги тепала. Значи на двата меча истиот муабет од А до Ш го повтори експертот. Баш ми е мило што баш двете се сретнаа во финале. Кога една Скијавоне може да има слем, жално е што овие две досега немаа. Искрено се надевам и Халеп дека ќе освои слем, и тоа што поскоро може и на РГ веќе.

Моментот кога ќе се појави Чарли на темата
crystal-reed-dylan-obrien-holland-roden-scott-mccall-Favim.com-2532761.gif

bring it on

Дали знаете што ги дели успешните од неуспешните луѓе? Одговорот е едноставен, тоа е знаењето, познавањето на работите. Затоа на пример @Charlie_1 е мегауспешен во кладењето, човекот едноставно разбира. Еве ви крунски доказ за тоа знаење:

Како круна на тоа знаење да го додадам генијалниот увид во тоа како денес ќе изгледа финалето. Човекот едноставно не знае да промаши:

Кој знае, знае, нема што повеќе да се додаде.
Има разлика од тоа своите мислења и ставови да ги пишуваш пред даден настан, и да се правиш генерал после војна, оние што често те читаат овде и на темата кладилница им е јасно дека 99% од твоите експертизи се после завршен настан, па веројатно затоа си толку успешен. Ти кажав 100 пати, јас моето мислење не го менувам, 100 пати да е истата ситуација пред полуфиналните мечеве 100 пати Возниачки би била зад Халеп и Кербер како трет фаворит за освојување, не знам што не ти е јасно тука, трет фаворит не значи дека нема шанси да освои, за денешниов меч моето предвидување ќе беше точно ако Возниачки не се исплашеше во средината на вториот сет кога Халеп едвај се движеше и бараше МТО па почна да ја игра онаа пасивна игра од пред 3-4 години, без никаков ризик и топчиња кои паѓаа кај сервис линијата по средина молејќи да бидат претворени во винери од Халеп, па успеа да го сјебе цел втор сет и да отиде во трилер завршница во третиот каде Халеп водеше со 4-3 со брејк. Не очекував да ми реплицираш ама веројатно гордоста не ти дава да останеш покус во некоја дискусија во која не си бил во право и сега ти е време да вратиш, кога веќе се е завршено и се знае исходот, разликата е тоа што јас нема сега да се бранам или не знам што, ти кажав, моето мислење пред полуфиналните мечеви беше дека Кербер е прв фаворит, и во таа ситуација беше, Возниачки беше трет фаворит од четири тенисерки односно претпоследен, па не знам што воопшто ме цитираш како да сум кажал нешто погрешно, сите правиме предвидувања, некои успешни некои не, ти текнува тебе на Вимблдон кој ти беше прв фаворит и од кого и во кое коло загуби?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom