Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Надал за малце го изеде против Димитров пред некоја година овде, нема да биде лесен меч. Очекував пораз денес, се после овој меч ми е бонус.

Надал за малце го изеде против Димитров пред некоја година овде, нема да биде лесен меч. Очекував пораз денес, се после овој меч ми е бонус.
Гришо игра страшен тенис, меѓутоа и Рафа може да се пофали со одлична игра. Без изгубен сет го помина Раонич, замисли тоа како мава на самодоверба, мотивација, ненормална шанса за приклучок за одлична сезона после големата криза. И двајцата ќе се под голем притисок, меѓутоа Гришо дефинитивно под многу поголем притисок. Последниот меч 6-2 6-4 тепа Димитров, единствена победа, меѓутоа Рафа не погоди терен во тој меч, не можеше да задржи сервис. АО е друга приказна, сервира фантастично. Едноставно мислам дека ваква шанса колку и да е подобар/полош од било која друга година, не смее да помисли да ја испушти. :)

За сите малери шо му се дешаваат на овој слем од 2010 па наваму дефинитивно Надал заслужува да освои.Подобра шанса 100 проценти да си ја врати самодовербата за престојната сезона мислам дека нема.

Ме интересира по која основа Федерер е фаворит против Вавринка? Гледам над 2 коефициент има Стан, а искрено не сум изгледал меч на турниров ни од едниот ни од другиот. Како и да е, искрено не ми се верува дека има сила Роџер за 3 сета, единствена шанса му е овој ретардираниов ако влезе во елемент.

Немојте да не го поздравите @undercover пошо он типуваше на Дрвониќ. :D
Raonic imashe set topka vo vtor set,just for the records.Da go zemeshe ke beshe druga prikazna.A oti e drvonich vo pravo si.Od formata prikazana posledniot period I posle prvata nedela ne znam shto grev e da mislish deka Kei I Milosh se megju favoritite,otkoga ispadnaa Endi I Djovak.Fed osven na hartija glupakot Berdych nemashe seriozna precka,malku faleshe da izgubi set od Misha,Rafa isto taka na negov servis dozvoluvashe brejk topki od eden od najslabite riterneri Milosh,bashka Milosh denes teren ne mozeshe da pogodi.Jas denes sakav Rafa da pobedi a I sakam da go osvoi AO, valjda toa ke mu bide motiv na Djovak da izleze od buniloto . Jas pishav deka Raonich mi e favorit ama so rezerva deka Rafa e vo prashanje.Igi,Djovak koga izgubi kurcobol me mavashe,a ne pak sega koga iskreno sakam Rafa da osvoi,preku kur mi e od ovie ,,novite,, talenti shto igraat makedonsko oro dve napred edno nazad

Ме интересира по која основа Федерер е фаворит против Вавринка? Гледам над 2 коефициент има Стан, а искрено не сум изгледал меч на турниров ни од едниот ни од другиот. Како и да е, искрено не ми се верува дека има сила Роџер за 3 сета, единствена шанса му е овој ретардираниов ако влезе во елемент.
И двајцата играат добро. Не ги имам нешто гледано, сепак мислам дека Федерер врз основа на претходни меѓусебни дуели на ваква подлога, одличната игра, сервис и прецизност сепак го прават Федерер благ фаворит. Мислам дека Роџер ќе тепа во 3 или 4 сета утре...[DOUBLEPOST=1485368596][/DOUBLEPOST]
Raonic imashe set topka vo vtor set,just for the records.Da go zemeshe ke beshe druga prikazna.A oti e drvonich vo pravo si.Od formata prikazana posledniot period I posle prvata nedela ne znam shto grev e da mislish deka Kei I Milosh se megju favoritite,otkoga ispadnaa Endi I Djovak.Fed osven na hartija glupakot Berdych nemashe seriozna precka,malku faleshe da izgubi set od Misha,Rafa isto taka na negov servis dozvoluvashe brejk topki od eden od najslabite riterneri Milosh,bashka Milosh denes teren ne mozeshe da pogodi.Jas denes sakav Rafa da pobedi a I sakam da go osvoi AO, valjda toa ke mu bide motiv na Djovak da izleze od buniloto . Jas pishav deka Raonich mi e favorit ama so rezerva deka Rafa e vo prashanje.Igi,Djovak koga izgubi kurcobol me mavashe,a ne pak sega koga iskreno sakam Rafa da osvoi,preku kur mi e od ovie ,,novite,, talenti shto igraat makedonsko oro dve napred edno nazad
Јак муабет ова со сет топките, да ги освоеше Милош можеби ќе тепаше. Па Милош тепал само два пати против Надал и се враќал од 0-1 во сетови, а Рафа во вториот сет и во двата меча можеше многу лесно да го приведе мечот до крај.
Да беше баба дедо........... упсс.. како тоа, ако земеме дека Рафа немаше да се повреди пред Ролан Гарос и ако не откажеше, можеби Новак се уште ќе мечтаеше за Ролан Гарос. Немој да заборавиш дека Федерер многу вешто и со многу среќа го искористи "киксот" на Надал на РГ 2009. Се сеќаваш веројатно нецел месец пред поразот од Содерлинг, Рафа го тепа Робин во Рим и тоа 6-1 6-0 (12 гема со ред имаше во мечот).
Ова е најмалку битно во случајот, тоа што било поминало, сега ме интересира 15ката и единствен тенисер со по барем 2 титули на сите различни грен слем титули, да не дојде до муабетите за случајност. :LOL:

.
И двајцата играат добро. Не ги имам нешто гледано, сепак мислам дека Федерер врз основа на претходни меѓусебни дуели на ваква подлога, одличната игра, сервис и прецизност сепак го прават Федерер благ фаворит. Мислам дека Роџер ќе тепа во 3 или 4 сета утре...
Oтиде 2ка на едно и + на друго. Ваљда нема 3-0 да тепа Роџер. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom