Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Srpskine komentatori na evrosport pa i da gi svatis sto navivaat za nole, ama vilander svegjanec koj zivee vo selo ajdaho vo amerika tolku da mu se upikuva vo anus na marej e toa ne mozam da go razberam.

PAKAO U AUSTRALIJI
Ovo je nehumano, ljudi padaju u nesvijest

Tenisači na Australian Openu igraju po nenormalnim vrućinama, a Frank Dančević je nakon gubitka svijesti upozorio: ‘Dok netko ne umre, organizatori će nastaviti održavati mečeve po ovakvim temperaturama.’
U Melbourneu se igra Australian Open, prvi Grand Slam sezone, a najveći problem igračima stvaraju visoke temperature, koje su u jednom trenutku iznosile i preko 40 Celzijevih stupnjeva.
Zbog vrućina su se na terenima rušili Radek Štepanek, Frank Dančević, Polona Hercog, ali i dječaci i djevojčice koji skupljaju loptice.
“U jednom trenutku nisam mogao održavati ravnotežu i naslonio sam se na ogradu. Kad sam otvorio oči, oko mene su bili ljudi koji su mi pomagali. Opasno je i riskantno igrati po ovakvim temperaturama. Dok netko ne umre, organizatori će nastaviti odražavati mečeve po ovim vrućinama”, rekao je Dančević, a Andy Murray dodao:
“Grozno je za naš sport kad u nesvijest padaju tenisači, skupljači loptica, gledatelji. Treba biti jako oprezan ovih dana.”
“Strašno je vruće i ponekad mi se čini kao da su mi tenisice zalijepljene za podlogu. Džon se počeo topiti, a kada sam ga pipnula, mislila sam da sam dotaknula vrući lonac, a na tenisicu”, rekla je srpska tenisačica Jelena Janković.
Koliko je pakleno u Melbourneu govori i podatak da je na meču između Azarenke i Larsson, koji je Bjeloruskinja dobila 7:6, 6:2, primijenjeno pravilo heat rule, odnosno između dva seta napravljena je pauza od čak 10 minuta.
“Kakav je bio osjećaj igrati? Kao da me netko stavio u tavu za pečenje”, rekla je Azarenka, a Caroline Wozniacki dodala:
“Stavila sam plastičnu bocu vode na pod i počela se topiti na dnu.”
Glavni liječnik na turniru Tim Wood ove pritužbe tenisača zasad i ne shvaća previše ozbiljno.
“Naravno da je bilo par situacija u kojima ljudi nisu najbolje podnijeli vrućinu, no niti jedan tenisač nakon meča nije zatražio ozbiljnu medicinsku intervenciju.”
Loša vijest za sve na Australian Openu je da temperature neće padati do subote.

И јас истото го помислив. Каде и да игра Долгополов, спектакл прави. А и Шарди е интересн играч за гледање.

Не постои подобар ентертејнер од Долгополов.Стварно респект за него,само криво ми е што пропадна осетно за година и нешто.
Мислев дека може да ги загрози и појаките.Неговите дроп удари или форхендот во трк е чудесија.

Шарди е посериозен лик,но исто произведува доста добри удари.

Не постои подобар ентертејнер од Долгополов.Стварно респект за него,само криво ми е што пропадна осетно за година и нешто.
Мислев дека може да ги загрози и појаките.Неговите дроп удари или форхендот во трк е чудесија.

Шарди е посериозен лик,но исто произведува доста добри удари.

И јас очекував Долгополов да напредува, страшно е талентиран, но мислам дека ќе остане само забавувач. Шарди нема бекенд, да имаше бекенд ќе беше страв и трепет со форхендот и сервисот кој го поседува.

Шарди особено добро игра на овој турнир, ако добро се сеќавам лани или пред 2 години го нашлака Делпо како мало дете. Разорен форхенд има, ама бекхендот му е многу слаба карика.
Иначе зошто предаде Томич бре? До 8 саат седев без престан и си реков ај 1 саат да отспијам и да го глеам Рафа ама не издржав. :D

Шарди особено добро игра на овој турнир, ако добро се сеќавам лани или пред 2 години го нашлака Делпо како мало дете. Разорен форхенд има, ама бекхендот му е многу слаба карика.
Иначе зошто предаде Томич бре? До 8 саат седев без престан и си реков ај 1 саат да отспијам и да го глеам Рафа ама не издржав. :D
.
Beshe povreden i pred da pochne mechot,mislam leviot buten muskul.Edvaj se dvizeshe ,a bash dobro mu odeshe servisot i mavna nekolku dobri vineri.Go isturka prviot set edvaj i fajront ,a ke imashe dobar tenis

.
Beshe povreden i pred da pochne mechot,mislam leviot buten muskul.Edvaj se dvizeshe ,a bash dobro mu odeshe servisot i mavna nekolku dobri vineri.Go isturka prviot set edvaj i fajront ,a ke imashe dobar tenis

Фала. :)
Мислев да не се повредил во текот на мечот или да не предал ради истоштеност. Ајде во следното коло ќе видиме Рафа во каква форма е, иако и таму постои можност за предавање затоа што Кокинакис едвај се движеше денес во четвртиот сет поради грчеви во нозете. Инаку според хајлајтсот и коментарите што ги читав Кокинакис изиграл одличен меч, има доста надеж во ова дете. Го имам гледано на неколку Челенџери, баш школуван тенисер и не е од оние типични дрвосечачи.

Инаку видовте Симон бе? :pos:Демек повреден бил ау, он во 5-от сет 16-14 изигра со Брандс. :pos:
Чилиќ се врати од 0-2 во сетови и оди на мегдан против Симон, иако не верувам дека ќе има дуел меѓу нив двајца затоа што Симон ќе предаде.

Вечер Ноле игра во дневниот термин, на 40+ степени, можно е да зариба во еден од сетовите затоа што си има он проблеми со жештината.

Фала. :)
Мислев да не се повредил во текот на мечот или да не предал ради истоштеност. Ајде во следното коло ќе видиме Рафа во каква форма е, иако и таму постои можност за предавање затоа што Кокинакис едвај се движеше денес во четвртиот сет поради грчеви во нозете. Инаку според хајлајтсот и коментарите што ги читав Кокинакис изиграл одличен меч, има доста надеж во ова дете. Го имам гледано на неколку Челенџери, баш школуван тенисер и не е од оние типични дрвосечачи.

Инаку видовте Симон бе? :pos:Демек повреден бил ау, он во 5-от сет 16-14 изигра со Брандс. :pos:
Чилиќ се врати од 0-2 во сетови и оди на мегдан против Симон, иако не верувам дека ќе има дуел меѓу нив двајца затоа што Симон ќе предаде.

Вечер Ноле игра во дневниот термин, на 40+ степени, можно е да зариба во еден од сетовите затоа што си има он проблеми со жештината.

Rafa super bese na servis:vozbud: drugoto standardno forhend na mesto, behend na mesto , nemase nikakvi oscilacii dodusha kratko vreme beshe se.

Јас имам многу силно претчуство дека Рафа нема да стигне до финалето оваа година во Мелбурн.

Јас имам многу силно претчуство дека Рафа нема да стигне до финалето оваа година во Мелбурн.

Па ако не изгуби од Делпо, а чисто се сомневам дека ќе се случи тоа, многу тешко да не игра финале Рафа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom