Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Гледам не спомнал никој, Гергес ја збриша Ерани со 2-0 во сетови. Конечно одлична партија на Гергес, одамна ја немам гледано во ваква форма. Се надевам дека нема тука да застане и дека цела сезона ќе и биде успешна затоа што има огромен потенцијал во оваа девојка.

Sara erani na brza podloga e izmislena za kladilnici , uste 1.30 stavile na nea.:tapp:
--- надополнето: 13 јануари 2014 во 18:55 ---
Изгледа јас бев тоа. Ти за разлика од мене предвиде дека Квитова ќе испадне во прво коло од Кумкум, стави 1 000 евра на неа и се збогати, само не сподели со нас.

Dobro lugje realno ama bas nikoj ne pomisli deka kvitova ke izgubi vo prvo kolo.

Бидејќи оваа тема е најактивна периодов, решив тука да го споделам статусов кој го начекав на ФБ.

Замисли Алачки и Шарапова да играат тенис:
ААХХХ... МХХХ ... МХХХ ... АААХХХ

:pos:
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 01:30 ---
Филип Колшрајбер се повлече поради повреда, на негово место Стефан Робер како лаки лузер. Херцог после само 6 поена и предаде на Корне.

Иснер иначе игра повреден, мислам дека ќе предаде. Цонга до 5 дозволи да му дојде Воландри во еден сет :eek::eek:

Скиавоне ретард како прв пат рекет да фаќа кравата. Се враќа у меч, на свој сервис 40-0 и го изгуби.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 04:13 ---
Вердаско? Уште не е почнат...
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 04:11 ---
Матошевиќ се однесува крајно неспортски, ова не личи на тениски меч.

шо е финтава со матошевич ?

Скиавоне ретард како прв пат рекет да фаќа кравата. Се враќа у меч, на свој сервис 40-0 и го изгуби.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 04:13 ---

шо е финтава со матошевич ?

Како на фудбалски меч да е, се дере, се кара со судијката и уште милион други работи. Кратко кажано нема почит према противникот, нешто што е основно тениско непишано правило.

Se pogodiv vo melburn periodov i kupiv dnevna karta za utre, normalno ne za glavniot teren tuku za pomalite kaj sto e poeftino :) samo rabotata e so tenis gledam samo polufinalinja i finalnja i ovie poslabive igraci ne gi znam tolku dobro.
gledam deka na tuka ima momci i devojki koi stvarno se razbiraat od tenis, pa ke ve zamolam da mi dadete sovet koj mec bi bil najinteresen utre ako g trgneme nole, ferer i verdasko koi valjda ke igraat na rod laver...
fala :)

Se pogodiv vo melburn periodov i kupiv dnevna karta za utre, normalno ne za glavniot teren tuku za pomalite kaj sto e poeftino :) samo rabotata e so tenis gledam samo polufinalinja i finalnja i ovie poslabive igraci ne gi znam tolku dobro.
gledam deka na tuka ima momci i devojki koi stvarno se razbiraat od tenis, pa ke ve zamolam da mi dadete sovet koj mec bi bil najinteresen utre ako g trgneme nole, ferer i verdasko koi valjda ke igraat na rod laver...
fala :)

Бирај меѓу следниве мечеви: Квери-Гулбис, Андухар-Јанович, Шарди-Долгополов или Турсунов-Истомин. :)

Уште еднаш се покажа дека тежок ждреб на хартија може да биде лесен во реалноста. Надал од најтешкиот го доби фактички најлесниот противник во првото коло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom