Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не да ме растажи Вавринка. Ау човеку, браво за одиграното. :cuc:

Одличен тенис. Да победеше Варвинка ќе навивав за него до крај! А од мечов до даље сум му фан! Секоја му чест!

Јас од она денес што го видов, можам само да кажам дека за да добиеш поен против глумецот, или Ноле (или било кој јак дефанзивец) на ваква подлога, треба да погодиш барем 5 поени кои би биле 100% винери на средно брза подлога, let alone брза. Сочуство за тенсерите кои играат по агресивен тенис, и све најлошо за оној кој даде зелено светло за Plexicushion наместо Rebound Ace....

Денеска Вавринка гаѓаше по 6/7 винери (на друга подлога) за да земе поен....

Јас од она денес што го видов, можам само да кажам дека за да добиеш поен против глумецот, или Ноле (или било кој јак дефанзивец) на ваква подлога, треба да погодиш барем 5 поени кои би биле 100% винери на средно брза подлога, let alone брза. Сочуство за тенсерите кои играат по агресивен тенис, и све најлошо за оној кој даде зелено светло за Plexicushion наместо Rebound Ace....

Денеска Вавринка гаѓаше по 6/7 винери (на друга подлога) за да земе поен....

Хаха, јас да ти кажам во живо се обратно правам, обожавам брз, агресивен тенис, како онај на Федерер, а истиот најмногу го мразам за гледање. Мене лично ме иритира играта на подлоги каде мора да играш долги поени, на пример на земја не можам да поднесам да играм, само на тврда подлога и тоа со агресивни удари каде и топките што се подлабоко во теренот, а и не толку прецизни.. сепак да земеш поен, а не кога ќе запне противникот се да стигнува да не можам да мрднам :D Ама бизнисот и профитот си го прават своето, му е гајле на АТП или било кој газда на грен слем (нормално, си го полни џебот многу пати повеќе поради атрактивност) и нека се повредуваат тенисериве, повреди поради кои подоцна можe да се каат, без разлика што направиле и што освоиле во текот на нивната тениска кариера.

Ах вре Вавринка зошто побогу не побара челенџ на 4-4 во петиот сет... Верувај Псај Вавринка не го загуби мечот во вториот сет, на прв поглед можеби да, сите мислевме дека Ноле лагано ќе го добие мечот со 3-1 но Стен покажа страшна издржливост, страшна погдотвеност да се надигрува со Ноле и да побараше челенџ на 4-4 во петиот сет и брејк топка за него сега најверојатно ќе беше во следното коло бидејќи ќе сервираше за меч.
Нејсе, ептен ми е жал за Вавринка, дефинитивно заслужи да победи денес, како само се бореше и како трчаше тоа е нешто неверојатно, јас прв пат го гледам вака да игра. Би сакал и Бердих да му пружи сличен отпор на Ноле но се плашам дека ова беше единствената шанса да загуби на овој турнир, секако пред финалето, таму ништо не се знае.

На почетокот на турнирот ироничната изјава на Томиќ кога му спомнаа дека можно е да се сретне со Федерер во трето коло беше “Па ќе видиме, ако дојде Федерер до таму..“

На почетокот на турнирот ироничната изјава на Томиќ кога му спомнаа дека можно е да се сретне со Федерер во трето коло беше “Па ќе видиме, ако дојде Федерер до таму..“

Томич е идиот, и дете во памет...ама како што реков, за неколку години, ако земе добар тренер, и ако ги среди бубачките у глава ќе стане топ 5 тенисер, ако не и подобар.

Утре ќе биде јак дуел. Раониќ има многу да кажи.. Лани знам на еден Мастерс, Федерер на искуство го доби Раониќ во 2 тајбрејка, иако Раониќ заслужи да победи.

Томич е идиот, и дете во памет...ама како што реков, за неколку години, ако земе добар тренер, и ако ги среди бубачките у глава ќе стане топ 5 тенисер, ако не и подобар.

Нека, тоа би било добро и за тенисот, мала промена. Но со ваков сарказам и непочит кон соиграчите..
Тенисерот за да е вистински и најдобар мора да поседува многу квалитети, не само талент.

Цела публика за беше за Вавринка (y)
се надевам ке изгуби новак во следниот натпревар

Цела публика за беше за Вавринка (y)
се надевам ке изгуби новак во следнит
Па нормално дека ќе биде публиката за Вавринка, кој не сака „аутсајдерот“ да победи?
Додуша после тоа се свртија кон бодрење на Новак.
Ќе биде интересен дуелот против Бердих.

Да, интересни 3-0 или 3-1 :)
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 00:52 ---
Нека, тоа би било добро и за тенисот, мала промена. Но со ваков сарказам и непочит кон соиграчите..
Тенисерот за да е вистински и најдобар мора да поседува многу квалитети, не само талент.

Не се замарај со деца....типот е арогантен и невоспитан, детиште.

Ама не ме дираат негови изјави, колку и да сум голем фан на Федерер. Уствари никакви изјави веќе не ме дираат, додека не го видам тенисерот како го изјавува тоа на видео, премногу спинување и сензационализам има во новинарството :facepalm:

Ќе видиме, и за со Вавринка требаше да биде лесен дуелот, ама на крајот се вадеше од гом*а.
Мада тешко два лоши дуели да има Новак или било кој тенисер од врвот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom