Аustralian Open 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Заслужена победа на Новак, честитки до него! Психички поспремен од Федерер дефинитивно, повеќе ја сакаше победата денеска.

Федерер премногу грешеше, неверојатно многу бекхендови упропасти денеска, не знам на што се должеше тоа. Ја претера и со дроп шотовите, против еден брз Џокович, не знам зашто ги употребуваше толку често. Како и да е, добар меч и честитки уште еднаш за Ноле.

Зашто једноставно - кад може компликовано !!! :)

Каква игра на Ноле, аууу го уби Федерер, посебно со оние долги поени каде го принудуваше Роже на грешки, единствен минус денеска му беа двојните сервис грешки, но за среќа тие не одлучуваа... И овој Федерер колку беше очаен на 2-3 пати кога при сервис му приговараше на Ноле за подготовката за сервис само колку психички да го измести, но на негова и на SASUKE жал не испадна така :poss: Првиот сет беше изедначен, а во вториот таман си помислив отиде овој сет, Ноле направи 5 гејма по ред и успеа да му го земе за 2-0... немаше одговор Федерер за играта денеска на Ноле, неколку пати проба со дефанзива само колку да го принуди Ноле на грешка, но и тоа не му успеваше... проба и со оние кратките топки, му успеа првиот пат па мислеше дека секој ден е Велигден, ама и тоа не му успеваше во продолжение :)

Ноле во Финале, второ за него во Австралија, се надевам и на втора победа и освојување на Гренд Слем :)

Честитки за Новак, заслужена победа.. Се надевам на финале со Мареј, ќе биде ептен интересно.. Фала богу после 3 години едно финале без никој од Надал и Федерер во него.. :)

Шо нешто Федерер требаше да го убие Ноле денеска:)

Меч со најмногу брејка што го имам гледано е овај сега со Федерер-Џоковиќ. Но сепак Џоковиќ оди понатака убедливо со 3:0.

Честито нека му е

Ќе честитав, ама после она пуши *урац, пуши га! од Џокович кон Федерер после брејкот кој го направи нема, а богами и никогаш во иднина исто така нема! го изгуби цел респект кај мене после овој потег, необразован неандерталец!!! СЕЉАК!

Сјајно изигра Новак,со некои помали грешки,но за разлика од Федерер беше 2 класи подобар во овој меч,кој имаше многу неизнудени грешки и ми делуваше многу нервозно.Се надевам Џоковиќ ќе го освои турниров,во супер форма е моментално.

--- надополнето ---

Ќе честитав, ама после она пуши *урац, пуши га! од Џокович кон Федерер после брејкот кој го направи нема, а богами и никогаш во иднина исто така нема! го изгуби цел респект кај мене после овој потег, необразован неандерталец!!! СЕЉАК!

И Федерер имаше некои свои испади во овој меч,незнам дали слушна од коментаторите ? :)

Џокович од секогаш бил типичен сељак,иако признавам дека се работи за одличен тенисер неговата појава не можам органски да ја поднесам.
Мислам дека после тој кикс ке го изгуби поштувањето кај многу.Си го покажа вистинското лице.

Aх бе Федерер,кога ке се вратиш на победничките патеки?:(

Сјајно изигра Новак,со некои помали грешки,но за разлика од Федерер беше 2 класи подобар во овој меч,кој имаше многу неизнудени грешки и ми делуваше многу нервозно.Се надевам Џоковиќ ќе го освои турниров,во супер форма е моментално.

--- надополнето ---

И Федерер имаше некои свои испади во овој меч,незнам дали слушна од коментаторите ? :)

Споредуваш прашање (кое патем дојде после тој испад на Џокович) колку пати ја тапна топката? со пуши *урац ???

Пуши ку*рац бре, пуши га !!! Као демек Педерер и остали тенисери не изјавуваат такво нешто, само што овој од Србија и се разбира што кажува од устите... Овој што има да замара колку пати го тапнал топчето, има такво правило? Сакаше на педерски начин да го измрда психички, ама го попуши на крајот, како што и кажа Ноле на почетокот... :pehar:

Љубоморне душе - могу да га ... Поздрав

Дали пцуеше по Федерер, само тоа ме интересира, за другото честитки за него. Знај некој точно да кажи? :)

Српски сељ*к одвратен. Еве му го нека го пу*и целиов 17 пати оу заборавив толку Гренд Слемови има најдобриот играч во историјата на тенисот а к*ропушачов сврпски има 1 :bip:

Eдитирано од модератор: Полека со речникот...

Споредуваш прашање (кое патем дојде после тој испад на Џокович) колку пати ја тапна топката? со пуши *урац ???

Добро де,негова работа си е колку пати ќе го тапне топчето аман. :) Мислам дека е суеверен,и мисли дека таа бројка му носи среќа,затоа толку пати го тапка топчето.

пс. Сепак грешка сум,го тапка топчето се додека не му се разбистри главата,рекорд му е 25 секунди.:vozbud:

Браво за Ноле, одигра феномелано и нема што повеќе да се дискутира. Аман од препуцавања, кој е подобар, кој е посељак и остали ствари, Џокович победи убедливо и се надевам на уште поинтересно финале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom