Аustralian Open 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Надал е тенисер број еден во светот моментално.. И мислам дека не треба да пишувам кој е и што е, бидејќи сите знаете.. Ама вака, да се рече дека Ферер незаслужено победил мислам оти не е фер.. Факт е дека повредата го заеба, ама и Ферер изигра одлично (од тоа што го гледав) и не смее да се оспорува победата на Ферер ради повредата на Надал.. Од кај знаеме дека Надал немаше да загуби ако не беше повреден? Сигурно не е непобедлив нели?

Немој да тресеш глупости, зарем после толку време не го научи Надал? типот е машина, и многу добар (искрен) карактер, со исклучок на неколку неприкладни навики. Надал, нема теорија да глуми повреда, нели виде дека и повреден се трудеше максимално и играше како да не е пробуваше психички да се самободри и слично, ова го кажува фан на Федерер, бидете малце реални и немојте да кажувате смешни работи. Надал стоеше, на 1/4 од поените неможеш да трча..

Е сега, дека е сам виновен т.е. дека вујко му е заедно со него тука нема муабет.

Чичко Тони:)

Надал е тенисер број еден во светот моментално.. И мислам дека не треба да пишувам кој е и што е, бидејќи сите знаете.. Ама вака, да се рече дека Ферер незаслужено победил мислам оти не е фер.. Факт е дека повредата го заеба, ама и Ферер изигра одлично (од тоа што го гледав) и не смее да се оспорува победата на Ферер ради повредата на Надал.. Од кај знаеме дека Надал немаше да загуби ако не беше повреден? Сигурно не е непобедлив нели?

Точно е тоа дека никој не е непобедлив. Ама знаејки како играше, знаејки дека Ферер се мачеше со некои тенисери му зимаа по 1 сет. Јас знаев дека Ферер му ја знае играта на Надал и ке проба да игра како на Надал не му одговара, заедно се кажи речи 6-7 години. Победи што победи Ферер, него ми е криво многу затоа што сите кога Надал ке изгуби, со повреда тоа не го признаваат и напињат дека е слабак, дека нетизнам што и да е. Не е можно, тоа што му се случува. Нормално дека е тој крив и дека префорсираше, му треба одмор одмор, се надевам на добра сезона поната.
Ако не беше повреден, искрено ама баш никој не очекува да изгуби од Ферер, како играше само.
Мада, ете се случи што се случи, неможам да се совземам со поразот.

Поздрав, и не претерувајте со мислењата 223-305 и sRrulz.

Tипува, а длабоко у себе знае дека Федерер е голем фаворит :)

Па да де, фаворит е Роже, али типувам на победа на Новак. И Рафа беше фаворит но отпадна. А од друга страна и желба ми е (^^сакам) такво финале. :)

Aбе каков црн Ферер, типот е миле паника. ќе земе еден сет да речеме ако е Надал у добра форма, ќе направи во другиот еден брејк Надал и толку од Ферер, ќе се изгуби на терен.

Од кога заморот се смета за повреда? Како што читам чувствувал замор, а ако е тоа повреда, тогаш јас сум Димче Бербатов :icon_lol:

Од кога заморот се смета за повреда? Како што читам чувствувал замор, а ако е тоа повреда, тогаш јас сум Димче Бербатов :icon_lol:
Повреда бе, заморот е +.

Чувствуваше повреда на препоните, (над колената). Неможеше да трча и да ги рашири нозете како што правеше, не можеше да стигне како што стигнуваше све, затоа.
Левата нога го заебаваше плус Ферер таму маеше со што го уби уште толку.

А и да кажам дека е сам крив, (леле по кој пат). Плус заморот што го тепаше, што изјави на пресконференцијата со повредата телото одеше надоле и надоле, едвај се движеше.

1 коло- Надал-Даниел...6-0;5-0 мечот го предал Даниел.
2 коло- Надал-Свитинг(бог знае кој е овој) 3-0 во сетови..имал среќа што не го предал мечот овој аматерот.
3 коло- Надал-Томич 3-0, малце прикажал отпор Томич и се виде дека Надал не е во форма.
1/8 финале- Надал-Чилич 3-0, да беше малце попаметен Чилич и да не играше 5 сета пред овој меч, сигурно ќе му пружеше отпор на Надал, но имаше среќа Надал, не покажа некоја страшна игра.
1/4 финале- Надал-Ферер, 0-3, заморен од погорните меча...и неможеше да оди по терен.:tapp: ...уште сметате дека ова беше вистинскиот Надал и дека овој Надал заслужува да игра финале или 1/2 финале покрај Мареј, Федерер, Новак, па и Ферер, Содерлинг, а во подобра форма од него е и Долгополов.

Малце размислете со главата, пред да напишете нешто на форумот и погледнете ја реалноста.
Не значи да си прв носител и дека ти е загарантирано местото во финале :smir:

тебе незнам што ти е филмот, ама све мислам дека се правиш наудрен и намерно толку упорен и тврдоглав тераш твоја теорија.

1 коло- Надал-Даниел...6-0;5-0 мечот го предал Даниел.
2 коло- Надал-Свитинг(бог знае кој е овој) 3-0 во сетови..имал среќа што не го предал мечот овој аматерот.
3 коло- Надал-Томич 3-0, малце прикажал отпор Томич и се виде дека Надал не е во форма.
1/8 финале- Надал-Чилич 3-0, да беше малце попаметен Чилич и да не играше 5 сета пред овој меч, сигурно ќе му пружеше отпор на Надал, но имаше среќа Надал, не покажа некоја страшна игра.
1/4 финале- Надал-Ферер, 0-3, заморен од погорните меча...и неможеше да оди по терен.:tapp: ...уште сметате дека ова беше вистинскиот Надал и дека овој Надал заслужува да игра финале или 1/2 финале покрај Мареј, Федерер, Новак, па и Ферер, Содерлинг, а во подобра форма од него е и Долгополов.

Малце размислете со главата, пред да напишете нешто на форумот и погледнете ја реалноста.

Кој е Свитинг, да бил попаметен Чилиќ, Томич играл јако па Надал не бил во форма !?!?!?!

Што збориш бе ?
Не ми е јасно стварно што сакаш да кажеш.
Јасно е дека имаше полесни противници од страна на Роџер (за пример), но Надал си играше добро на сите и си ги заврши како што треба.
Што сакаше ти со Томич да играше како луд, да не му земаше и гејм, што сакаше.
Чилич да бил по паметен ? О мај гад, што има врска тоа сеа што збориш со дуелот, ако го гледаше ке видаше дека беше неутрализиран Чилил и незнаеше дека да оди, Надал играше сосема доволно добро да ги помине сите тие, кога дојде со Ферер ја знаете приказната.

У многу сте упорни значи, бреј . . .
Нема логика што зборуваш, ама најискрено. :/

Кој е Свитинг, да бил попаметен Чилиќ, Томич играл јако па Надал не бил во форма !?!?!?!

Што збориш бе ?
Не ми е јасно стварно што сакаш да кажеш.
Јасно е дека имаше полесни противници од страна на Роџер (за пример), но Надал си играше добро на сите и си ги заврши како што треба.
Што сакаше ти со Томич да играше како луд, да не му земаше и гејм, што сакаше.
Чилич да бил по паметен ? О мај гад, што има врска тоа сеа што збориш со дуелот, ако го гледаше ке видаше дека беше неутрализиран Чилил и незнаеше дека да оди, Надал играше сосема доволно добро да ги помине сите тие, кога дојде со Ферер ја знаете приказната.

У многу сте упорни значи, бреј . . .
Нема логика што зборуваш, ама најискрено. :/
Цела поента ми е...Што толку го величите Надал ?? Надал ем е физички не спремен, ем не е во форма...зборам за почетокот на сезоната.
Ама ае ваљда со вас неможи човек на крај да испадни:toe: ..завршена е дискусијата за Надал, ваљда вие требаше нешто повеќе да кажете за него како негови фанови.

1

Абе дечко ти со сила туп се правиш а ? Повреден, не уморен, ПОВРЕДЕН играше Рафа,со препони проблем,ако си ја гледал утакмицата сабајле ке знаеше.Или само инат да се тера...

Искрено се изненадив кога видов дека Надал испаднал..Според мене требаше тука да помине Надал али не толку лесно како првите мечеци..Така да не е битно повреда или незнам што..Едно е сигурно дека Надал оваа година нема да го освои овој турнир..Ќе гледаме интересни полуфинални мечеви..

Абе ептен ја свртивте играчкава накај Надал :)
Дајте за 5 саати почнува Федерер - Џоковиќ, кај се фановиве на Роџе :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom