Аustralian Open 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Баш сега видов дека почнале на лајвскор и таман да седнам да гледам, пуштам и го предал мечот Троицки... може некој да ми каже зошто? Повреда во тек на натпреварот или имал и пред тоа некаква повреда?
Проблеми со вратот, имал проблеми и при сервирањето, неможел да продолжи ...

И демек, сега одма Вавринка гледам на други форуми го стават мегу фаворитите за пласман понатаму.. Па и тој и Монфис имаја по 35 тина неизнудени грешки... Едино Вавринка имаше три пати повеке директни поени од Французинот...

Веројатно, заради повредата Троицки го заврши мечот, кој го почна со изгубен прв сет... Но, иако ми е еден од поомилените, Троцики ги пакува куферите...

Не знам, само како Родик можеше да му дај сет на оној босиот.... Доволно само за само таа да не заеби во кладилница..

Федерер, Фердаско и Бердих, рутинирано понатаму !

Жал ми е за Троицки, веројатно и така и така ке изгубеше ама бар до крај да изиграше

Жал ми е за Троицки, веројатно и така и така ке изгубеше ама бар до крај да изиграше

Па сеа дали ќе изгубеше тоа не сум сигурен, никогаш не се знај ништо кога е во прашање Новак..ама сигурно била тешка повредата, па што го предал мечот.

Не знам дали толку лесно, би го изгубил и вториот сет... Но, шо би било, кога би било... Така да, Троицки е аут, а Џокович ин...

Идемо далје

Раонич племето негово... го помина на Јужни, а гледам и Клајстерс се мачи нешто ако може и она да отпадне нек си иба мајката :)

Од утре почнува правиот тенис.. Иако до сега исто така имаше интересен тенис, со интересни мечеви и ептен јаки пресврти.. Ама ѕирнете распоред за утре вечер и кажете дали има неинтересен меч.. За жал, од понеделник почнува школото и ќе неможам да седам до колку сметам дека има интересен тенис и после пак да станам за да гледам тенис.. Или ќе спијам, или ќе сум на школо кога ќе се игра, се надевам само што што подоцна ќе почнуваат мечевите, за да можам да легнам порано и да станам бар 2 саати порано да погледам малце.. :) И нормално да можам да фатам некоја коа ќе си дојдам од школо..

Од утре почнува правиот тенис.. Иако до сега исто така имаше интересен тенис, со интересни мечеви и ептен јаки пресврти.. Ама ѕирнете распоред за утре вечер и кажете дали има неинтересен меч.. За жал, од понеделник почнува школото и ќе неможам да седам до колку сметам дека има интересен тенис и после пак да станам за да гледам тенис.. Или ќе спијам, или ќе сум на школо кога ќе се игра, се надевам само што што подоцна ќе почнуваат мечевите, за да можам да легнам порано и да станам бар 2 саати порано да погледам малце.. :) И нормално да можам да фатам некоја коа ќе си дојдам од школо..
Eдна недела дај си и ти одмор, и таман ќе го изгледаш цел турнир.:)

Овие од Еуроспорт повеќе внимание посветија на жените отколку на мажите, а златен меч се игра моментално Иснер-Чилич...

Како што кажав...не се чудам за Раонич ама верувам дека му е доста пошто ќе игра со Ферер. Долгополов тој па збеснааа:vozbud:
Гулбис, Долгополов и Раонич се моментално младите кои можат да се борат за влез во Топ 20:smir:

П.С. Ме интересира колку беше ++ гејмови, Раонич???

Добро е што Рафа се разигра во вториот сет и ги врати двата брејка, сега сервира за 5-5.
Кој друг ако не Иснер да изигра 5 сета само што овој пат Чилич тепа.

Вториот сет го освои Надал 7-5 а во третиот направи брејк и сервира за 2-0

Од колку саат се играат утре мечовите по наше време?

M
03:00 Djokovic N. - Almagro N.
05:00 Berdych T. - Verdasco F.
05:00 Robredo T. - Federer R.
11:00 Roddick A. - Wawrinka S.

W
01:00 Wozniacki C. - Sevastova A.
03:00 Li Na - Azarenka V.
05:00 Kuznetsova S. - Schiavone F.
09:00 Petkovic A. - Sharapova M.

Статус
Затворена за нови мислења.