- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.231
- Поени од реакции
- 4.104
Не сум заборавил... Тоа е една од причините што не ни помислувам да се вратам назад.џабе се вртиме во круг...Сум видел како е, ако не ми веруваш дојди провери... Јасна ми е мене ситуацијата во Македонија дека е срање, дека неможе да се најде пристојна работа надвор од Скопје, ама до толку да се нема егзистенција не е, само со кукање нема да паднат пари од небо, треба да се инвестира труд. Поентата ми беше таа. Ти очигледно додека си надвор од Македонија си заборавил каков џаболебарски народ сне - кладилница, „нема работа“ - „ау то да го работам, нема шанси“ - „чекам брат од партија че ме внесат“ - „еј види го онај келнер работи“ ... Е вакви е преполно овде, а посебно Прилепов.
Ако заборавев, можда ќе почнев да се лажам за враќање.
Издржаната критика не е кукање. Кукање е она од валво што се жали од западот, а што две чисти нема со реалноста.
Не сме си заминале ние од Македонија оти ја мразиме земјата, или пак со намера да и’ нанесиме штета. Напротив, таквите тие сеуште се таму и си работат на нивната агенда. Ама тие се тие патриотите, што градат споменици и го величаат нивното славно минато... Ние што отидовме да си ја бараме среќата по светот не’ нарекуваат предавници, страшливци и што не знам уште.