Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
џабе се вртиме во круг...Сум видел како е, ако не ми веруваш дојди провери... Јасна ми е мене ситуацијата во Македонија дека е срање, дека неможе да се најде пристојна работа надвор од Скопје, ама до толку да се нема егзистенција не е, само со кукање нема да паднат пари од небо, треба да се инвестира труд. Поентата ми беше таа. Ти очигледно додека си надвор од Македонија си заборавил каков џаболебарски народ сне - кладилница, „нема работа“ - „ау то да го работам, нема шанси“ - „чекам брат од партија че ме внесат“ - „еј види го онај келнер работи“ ... Е вакви е преполно овде, а посебно Прилепов.
Не сум заборавил... Тоа е една од причините што не ни помислувам да се вратам назад.
Ако заборавев, можда ќе почнев да се лажам за враќање.
Издржаната критика не е кукање. Кукање е она од валво што се жали од западот, а што две чисти нема со реалноста.
Не сме си заминале ние од Македонија оти ја мразиме земјата, или пак со намера да и’ нанесиме штета. Напротив, таквите тие сеуште се таму и си работат на нивната агенда. Ама тие се тие патриотите, што градат споменици и го величаат нивното славно минато... Ние што отидовме да си ја бараме среќата по светот не’ нарекуваат предавници, страшливци и што не знам уште.

Крајот го краси делото т.е на крај се гледа кој донел правилна одлука а кој не.

Gazda-------------------------Pak te citiram
Ti sam se kaza deka si bil gazda so vraboteni neli???
Ama uste ne dobiv odgovor kolku plata davas???
A veruvam deka poveketo od nas gastarabajterite sto nemame jadeno skara i slabo sme bile vo kafana
A gledam i mangupcina tepaciste opasno si.
KOLKU PLATA DAVAS TI????
Eve nie (sprema tebe) ne patriotite -ako smeam da se izjasnam i za poveketo tuka!!!!
DAJ ODGOVOR A NE DA PRCKAS SAMO!!!!!!!!

Не глеаш дека е искомплексиран бе ? А бе македонски газда ахахаахаа поарно ќе идам у Бугарија да работам за некој отколку за македонски газда.
Поарно ќе идам у Грција ќе рмбам во хотел отколку за мк газда.
Поарно ќе чистам во Осло тоалети отколку да работам за мк газда.
А бе ајде

A veruvam deka poveketo od nas gastarabajterite sto nemame jadeno skara i slabo sme bile vo kafana
KOLKU PLATA DAVAS TI????
Eve nie (sprema tebe) ne patriotite -ako smeam da se izjasnam i za poveketo tuka!!!!

Не глеаш дека е искомплексиран бе ? А бе македонски газда ахахаахаа поарно ќе идам у Бугарија да работам за некој отколку за македонски газда.
Поарно ќе идам у Грција ќе рмбам во хотел отколку за мк газда.
Поарно ќе чистам во Осло тоалети отколку да работам за мк газда.
А бе ајде

Не алудирав стриктно на исселеници, само нагласив пошто таква е тамата, а и веројатноста е поголема. И нормално да бидат известени , мислам таман работа ако не се. Но што ако тоа не е можно, едноставно ни трага ни глас.
И не е проблем како ке гласи законот туку што би пишувало во него.
Инаку не беше зборот што после со тој објект туку кога престанува соопственоста врз тој објект. Дали ке се руши, дали ке се пренамени , дали ке се донира на социјално загрозени лица или нешто сосем трето е небитно во случајот и тоа најверојатно би зависело од случај до случај. Мене повеќе ме интересираше како гледате на тоа, а не што би се случило со имотот отпосле. Можеби и воопшто не се работи за куќа или стан. Можеби е парцела или нива или сосем нешто друго.[DOUBLEPOST=1403772246][/DOUBLEPOST]
Изгледа не се разбираме. Значи тука не станува збор за било кој имот туку за имот кој нема газди или газдите го имаат скроз баталено, што би рекле и покрај известувањето едноставно не се интересираат за имотот. Ако правиме муабет за имот кој е на локација која претставува пречка за општата благосостојба на граѓаните тогаш не е оваа тема каде би се дискутирало за тоа безралика дали тој имот има или нема гази, дали тој имот е на исселеник или на мештанин.
Во глобала се што спомена погоре држи вода и не само тука туку секаде по белиот свет, дури и можеби повеќе. Ти кажаа пример погоре каде ради една куќа или парцела цел пат е намален. Такви примери има во секое место. Исто ти кажаа пример како тоа би се регулирало во други држави. Но сепак таа дискусија не е за во оваа тема.
Ако ме прашуваш мене ( во врска со болдот) мислам дека кога би постоела таква опција од страна на државата тогаш ако ништо друго газдите на таков имот би размислиле два пати дали ке го остават на забот на времето или ке го решат на ваков или таков начин. Дали ке го препишат на друго лице, дали ке го продадат или нешто сосем трето, битно дека најверојатно нема да го остават така да седи нефункционален и да пропаѓа знаејќи дека државата има можност да им го конфискува и да останат и без каква таква заработка од тој имот.
Твоето филозофирање треба да го оставиш за некоја друга држава, знаеш колку луѓе имаат изгубено имот во СФРЈ само затоа што некој локален Тито така сакал ?
И денес е исто само тој локален е градоначалникот. Прва работа, што ја немаме е елементарна култура на функционирање на системот т.е не можеме да се помириме со фактот дека не секогаш работите функционираат како сме ги замислиле

KOLKU PLATA DAVAS TI????

Пријателе не да те бива за извртување на муабети, тоа ти е специјалност, онака гориш!!!
Да не мислиш во Македонија механичар работи за 6.000 денари, минимум најнеискусните зимаат 20 000 денари, мајстор зима 30 000 денари. Само да знаеш дека со тие пари се задоволни, ако не им се допаѓа секогаш ја имаат опцијата како вас, да се докажат надвор. Ама еве си има и паметни кои работеле и научиле добро, едниот си поправа трактори низ Македонија, пошто има набавка на дупло повеќе тракторо него порано и си заработува одлично. Ама вие сте научници, неможат со вас вие правите 10 000 долари месечно ;)

Еве ти одговорив, сеа за возврат пишувај на кирилица, пошто си патриот!. Само да те потсетам, првиот човеков сателит испратен во орбита имаше кирилични букви ;)

Denovive napraviv turneja malo nemacka, malo austrija, eve sega vi pisuem od slovenija. E moi drugovi, slobodno krsete si ja glavata na zapad. Mnogu mnogu brzo ke vi stane jasno deka rabotnikot sekade e podole od magare bez razlika dali vo makedonija ili gore.
Na barem 90% od emigrantite od Makedonija i bivsa JU zivotot im se sostoi od rmbanje od jutra do sutra da si gi platat kiriite i smetkite kukanje i placenje za doma. Znaci zborime z obicnite rabotnici.
Ima vreme, ke otidete i sami ke probate i ke vidite.kolku e ubav zapadot.
Ako ne ve ceka tamu dobro platena lezacka rabota verujte mi poarno sedete si doma.

Denovive napraviv turneja malo nemacka, malo austrija, eve sega vi pisuem od slovenija. E moi drugovi, slobodno krsete si ja glavata na zapad. Mnogu mnogu brzo ke vi stane jasno deka rabotnikot sekade e podole od magare bez razlika dali vo makedonija ili gore.
Na barem 90% od emigrantite od Makedonija i bivsa JU zivotot im se sostoi od rmbanje od jutra do sutra da si gi platat kiriite i smetkite kukanje i placenje za doma. Znaci zborime z obicnite rabotnici.
Ako ne ve ceka tamu dobro platena lezacka rabota verujte mi poarno sedete si doma.
Kako e Slovenija? Kakvi se cenite? Ima li rabota? Me interesira opst utisak poso planiram natamu edno biznisce?

Твоето филозофирање треба да го оставиш за некоја друга држава, знаеш колку луѓе имаат изгубено имот во СФРЈ само затоа што некој локален Тито така сакал ?
И денес е исто само тој локален е градоначалникот. Прва работа, што ја немаме е елементарна култура на функционирање на системот т.е не можеме да се помириме со фактот дека не секогаш работите функционираат како сме ги замислиле
Многу го изврти муабетот а друго беше мислата но нема врска.
Во секој случај покрај сувото и суровото гори, така да најверојатно би имало и такви случаи. Секаде ги има и ке ги има. Ние не сме ништо посебни околу тоа.

џабе се вртиме во круг...Сум видел како е, ако не ми веруваш дојди провери... Јасна ми е мене ситуацијата во Македонија дека е срање, дека неможе да се најде пристојна работа надвор од Скопје, ама до толку да се нема егзистенција не е, само со кукање нема да паднат пари од небо, треба да се инвестира труд. Поентата ми беше таа. Ти очигледно додека си надвор од Македонија си заборавил каков џаболебарски народ сне - кладилница, „нема работа“ - „ау то да го работам, нема шанси“ - „чекам брат од партија че ме внесат“ - „еј види го онај келнер работи“ ... Е вакви е преполно овде, а посебно Прилепов.

Eден реален пост што го имам прочитано до сега. Од овие фантазериве и "патриотите" човек губи надеж дека има паметни луѓе кај нас.

Kриво ми е има многу млади деца што можат да успеат, а им го трубаат мозокот со глупости и безвредни муабети..

Пријателе не да те бива за извртување на муабети, тоа ти е специјалност, онака гориш!!!
Да не мислиш во Македонија механичар работи за 6.000 денари, минимум најнеискусните зимаат 20 000 денари, мајстор зима 30 000 денари. Само да знаеш дека со тие пари се задоволни, ако не им се допаѓа секогаш ја имаат опцијата како вас, да се докажат надвор. Ама еве си има и паметни кои работеле и научиле добро, едниот си поправа трактори низ Македонија, пошто има набавка на дупло повеќе тракторо него порано и си заработува одлично. Ама вие сте научници, неможат со вас вие правите 10 000 долари месечно ;)

Еве ти одговорив, сеа за возврат пишувај на кирилица, пошто си патриот!. Само да те потсетам, првиот човеков сателит испратен во орбита имаше кирилични букви ;)
Cul te gospod da e vo cela Makedonija taka.Toa e dobra plata za vo Makedonija.Samo sto toa sto go kazuvas ti e samo vo Skupje.Vo ostanatata Makedonija poinaku e.Jas ne sum od SK taka da znam kako e po drugite mesta.Ne e samo SK mesto za ziveenje vo Makedonija ima i nesto drugo vo okolinata.Ako e taka veruvaj deka nema da probuva nekoj da se seli.Maz i zena 60 000 den se zivee solidno normalen zivot.Samo izgleda tebe ne ti e sirok vidikot i kratkoviden si ili pak se pravis kratkoviden??Daleku sum od naucnik i ne pravam po 10 000$ mesecno mnogu e toa.Jas si go sakam mojot soliden zivot.
Kirilica ne znam da stavam, kako se opravuva na kompjuterov taka da mislam deka se razbirame.Ne sum zaboravil da pisuvam i da citam ne me misli

Vakii setkas setkas...Cela evropa ja iznaseta....Po koj fabriki bese sto sobra vakvi reporti?
PS: JU ? YU Vaki YU ne me brukaj![DOUBLEPOST=1403875575][/DOUBLEPOST]

E od vakvi si patime... Zatoa Dzudeno ,Pijanicana i Ciganot cel zivot ke ni ja vodat drzavata! Super im e be....20000 Den....Struja voda tel TV = 12000 za se drugo 8000 den! Visakot u banka! Zadovlstvo blika oti preziveale mesecot! Vazno satelitot imal kirilcni bukvi na nego...
Jeb*la te Kirilica te jeb*la!

Последно уредено:
Cul te gospod da e vo cela Makedonija taka.Toa e dobra plata za vo Makedonija.Samo sto toa sto go kazuvas ti e samo vo Skupje.Vo ostanatata Makedonija poinaku e.Jas ne sum od SK taka da znam kako e po drugite mesta.Ne e samo SK mesto za ziveenje vo Makedonija ima i nesto drugo vo okolinata.Ako e taka veruvaj deka nema da probuva nekoj da se seli.Maz i zena 60 000 den se zivee solidno normalen zivot.Samo izgleda tebe ne ti e sirok vidikot i kratkoviden si ili pak se pravis kratkoviden??Daleku sum od naucnik i ne pravam po 10 000$ mesecno mnogu e toa.Jas si go sakam mojot soliden zivot.
Kirilica ne znam da stavam, kako se opravuva na kompjuterov taka da mislam deka se razbirame.Ne sum zaboravil da pisuvam i da citam ne me misli

Епа солиден живот во Германија, Швицарска, САД и Австралија се толку пари 10 000 долари - евра, ако не ги прајш џабе малтретираш на тема, тоа ти ја ко ја да ја бранам каузава за останување у МКД ако не правам минимум 60 000 денари месечно. Чим ја правам толку, а еве ме прајте ограничен, приглуп, полуписмен и кратковиден, вие сигурно ќе заработите многу повеќе во Македонија од мене. Ама еве да се повторам, инатот не ви дава да признаете дека има можности во Македонија за да си живеете удобен - нормален живот, без да кукате дека се е катастрова, се ќе пропадне, државата ви брцка во џебот и дрн, дрн, дрн........у ваш стил работи за оцрнување на Македонија.[DOUBLEPOST=1403877341][/DOUBLEPOST]
Vakii setkas setkas...Cela evropa ja iznaseta....Po koj fabriki bese sto sobra vakvi reporti?
PS: JU ? YU Vaki YU ne me brukaj![DOUBLEPOST=1403875575][/DOUBLEPOST]
E od vakvi si patime... Zatoa Dzudeno ,Pijanicana i Ciganot cel zivot ke ni ja vodat drzavata! Super im e be....20000 Den....Struja voda tel TV = 12000 za se drugo 8000 den! Visakot u banka! Zadovlstvo blika oti preziveale mesecot! Vazno satelitot imal kirilcni bukvi na nego...
Jeb*la te Kirilica te jeb*la!

Не пријател ти се гледа дека си Кумровачка школа, значи ти по муабетов имаш мешани родители и имаш голем траг од Југославија, тоа е убаво за тебе, ама Србија не е до Токио, затоа што таму имаше луѓе како тебе, а во Македонија се уште има луѓе кои ќе работат да создадат и да остават нешто, макар и ограничени. Тие истите луѓе можеби се борат да зарработат 20 000 - 30 000 денари, ама на крајот на денот се посреќни од тебе, зошто си направиле муабет со својот родител, брат сетра, роднина пријател, на крај краева со Македонец си направиел муабет, ти освен форумов и латиницава немаш друга преокупација

Последно уредено:
Епа солиден живот во Германија, Швицарска, САД и Австралија се толку пари 10 000 долари - евра, ако не ги прајш џабе малтретираш на тема, тоа ти ја ко ја да ја бранам каузава за останување у МКД ако не правам минимум 60 000 денари месечно. Чим ја правам толку, а еве ме прајте ограничен, приглуп, полуписмен и кратковиден, вие сигурно ќе заработите многу повеќе во Македонија од мене. Ама еве да се повторам, инатот не ви дава да признаете дека има можности во Македонија за да си живеете удобен - нормален живот, без да кукате дека се е катастрова, се ќе пропадне, државата ви брцка во џебот и дрн, дрн, дрн........у ваш стил работи за оцрнување на Македонија.
Eve zosto ti rekov deka si ogranicen.(ne se luti) ...Tebe parite ti se vo zivotot....Od preeska trubis pari pari pari....Tebe ako 60000 den te pravat sreken u drzavava kade cveta korupcja...mito...Orki haraat niz gradevite...Ciganiskite svadbi se na udrani vesti...Kade sto patista ili druga infrstruktura stanuva apstrakten poim....kade st bolnicite se vo haos...dojran i strumica ti se dozivljaj...restricki na struja voda...zatvoren od sekade so vizi...drzavna administracija e najbaranata rabota...kade sto popovite vozat terenski vozila od po 100 000 evra....it itn...uzivaj togas vo Normalniot zivot ...nie drugite nemazistata kako tebe ke begame nadvor poso sme glupi mutavi so barame podobri uslovi za zivot....i si begame od 60000 den mesecno vo normalnata ni drzava! Zatoa eden prost Amdi use 50 god ke bide na vlast.

Не пријател ти се гледа дека си Кумровачка школа, значи ти по муабетов имаш мешани родители и имаш голем траг од Југославија, тоа е убаво за тебе, ама Србија не е до Токио, затоа што таму имаше луѓе како тебе, а во Македонија се уште има луѓе кои ќе работат да создадат и да остават нешто, макар и ограничени. Тие истите луѓе можеби се борат да зарработат 9 000 - 12 000 денари, ама на крајот на денот се посреќни од тебе, зошто си направиле муабет со својот родител, брат сетра, роднина пријател, на крај краева со Македонец си направиел муабет, ти освен форумов и латиницава немаш друга преокупација
there u go
fixed (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom