Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај малце. Од каде ова? Нели 8000 денари одат на работник како чиста плата?
Има и вакви фори. Ти даваат 8000 па после да му вратиш на робовладетелот на рака дали 2, дали 2.

Има и вакви фори. Ти даваат 8000 па после да му вратиш на робовладетелот на рака дали 2, дали 2.

Има ли барем извор? не за друго, имам роднини кои работат во Дрекселмаер па земаат 8000 денари, не се пожалиле дека им кратат или нешто.

Има ли барем извор? не за друго, имам роднини кои работат во Дрекселмаер па земаат 8000 денари, не се пожалиле дека им кратат или нешто.
Ах не Дрекселмаер, зборам за приватни бизниси најчесто, ко продавници, цвеќарници, пекарници...:) Сакам да кажам дека како што зборат овие во Германија вака така не се почитувало се и кај нас не се почитува се.

Ах не Дрекселмаер, зборам за приватни бизниси најчесто, ко продавници, цвеќарници, пекарници...:) Сакам да кажам дека како што зборат овие во Германија вака така не се почитувало се и кај нас не се почитува се.

Човек треба да се запраша како може македонско семејство да преживее со 6000 денари месечно ако само еден родител е вработен?

Фали уште да им скратат.
Јас да сум на нивно место попрво би садел жито и ќе земам 3000 евра годишно а може и повеќе отколку овде за 8000 ден месечно.

Човек треба да се запраша како може македонско семејство да преживее со 6000 денари месечно ако само еден родител е вработен?

На валво и 2000 да му дадеш ќе го преживее месецот. Ќе ја напраи тој математикатаа a ништо чудно дури и да заштеди.

Pa dobro, ti na zapad ke plakas za nivnite penzioneri, a tvoite roditeli ovde koj gi e*e.
А ти плаќаш данок за твоите родители?
А, и онака државата до гуша се задолжува за да исплати по 600 денари плус секој месец така да, ако јас се одлучам да работам во странство, мојот данок нема ништо да смени.

A vo meguvreme, vo Brisel - centarot na opevaniot zapad, rabotnicite:
[DOUBLEPOST=1396621304][/DOUBLEPOST]Izlegoa masovno da se raduvaat...

Glavnata pricina poradi koja zapadot e toa sto e, a nie sme cigani se lugeto. Na zapad rabotnici so sindikatite se krevaat na noze, ukazuvajki deka bez sreken rabotnik nema sredena drzava, a nie od sto sme najstarata civilizacija+najpametni od site, pa fino lepo si gi turame glavite vo pesok i se raduvame ako ne vrabotat so mesecna plata od 8000 za koja ne znaes kaj prvo da pokries osnovni trosoci.

A vo meguvreme, vo Brisel - centarot na opevaniot zapad, rabotnicite:
[DOUBLEPOST=1396621304][/DOUBLEPOST]Izlegoa masovno da se raduvaat...

Седи си бе пријателе во Македонија...шо ти фали?[DOUBLEPOST=1396626081][/DOUBLEPOST]
Black Friday ? Valvo 2?

Тој сам со себе си праеше муабет 5 6 страни поназад, еве го пак :) Сеа од јузерот валво ќе му реплицира на овој Митко и ќе си "се распише" на темава сам со себе.

Последно уредено:
Фали уште да им скратат.
Јас да сум на нивно место попрво би садел жито и ќе земам 3000 евра годишно а може и повеќе отколку овде за 8000 ден месечно.
Да ќе земаш 3000 евра од жито, само сади ти.

Ме нема троа и кинисала дискусијава гледам. :D
@bitushanec незнам што му запнал толку на тоа данокот за црквата, кога ние како православни не сме должни да го плаќаме таму. Па дури и католиците не мораат ако не сакаат. Само што во тој случај немаат право да крштеваат дете или погреб со церемонии да изведуваат во црквата. Тоест, погреб може, се разбира, мора некако човекот да го закопаат... ама ако не плаќаш за црквата, тогаш нема да има посебни церемонии, како кај нас девет попа да го пеат покојниот, ти се чини ќе стани од толку пеење. А за крштевање мислам дека можи, ама ќе треба многу пари еднократно да дадеш.
Ако ова ти е валиден аргумент дека ништо не им останува од платата на Германците, шта да ти причам... :tapp:
Btw @leandra ајде ако си за на пиво во Минхен вечерва или утре за скара :cool:

Btw @leandra ајде ако си за на пиво во Минхен вечерва или утре за скара :cool:

Кај ќе одите седете си дома, кај се видело кафе, пива во Германија? Од ВЦ чистење дома, од дома ВЦ чистење, друго нема. Излези надвор пусто низ град сите штедат да преживеат.

Пишувавме доста за овој проблем на една друга тема.

Бројот на осигуреници на фондот за здравство е опаднат не зошто луѓето си иселиле, туку зошто се воведени нови законски норми, со кои невработените кои остваруваат приходи или семејството на невработениот остварува приходи, немаат право на бесплатно здравствено осигурување и да бидат осигуреници на ФЗО, туку мораат да си плаќаат месечна полиса за доброволно здравствено осигурување. Повеќе информации можете да најдете на: http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=09A5CC062156864F8439D209EAAADB9E

Многу ретко некој се решава самиот да си плаќа здравствено осигурување.

До 2011/2012 г., сите невработени, без разлика дали остваруваат приходи или не, можеа да добијат бесплатно здравствено осигурување и беа осигуреници.

Дури 50,000 управители на фирми и членови на управни одбори на фирми, не биле пријавени како вработени (односно фигурирале како невработени) и земале дебели надокнади од фирмите, но од февруари годинава и тие мораат да се регистрираат како вработени и да ги плаќаат задолжителните придонеси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom