Итар Пејо
Слободен Радикал
Leandra go olabai b2 nesto ili se frli na grb

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат да те прашам имаш ти претстава колку се 430,000 граѓани. Сега незнам каде живееш ама тоа ти иди некако вака. Битола, Прилеп , Велес, Охрид и уште некој град потполно празни. Жива душа да нема.Brat bez navreda ama izgleda zivees nekade daleku vo vselenata.430 000 makedonci ja imaat napusteno Makedonija od 2010 godina do sega.Da ne si zgresil ti so dnevna statistika.Ova sto go imame vo Makedonija go nema nikade.........POTPOLNO VO PRAVO
Jas sum svesen i me isplasi brojkata koga mi bese kazana i mene.Svesen li si kolku BG pasosi ima.Kolku imame od Zapadna Makedonija sto se vodat Makedonci a ne Albanci sto e normalno.Znaes li svetov kolkav e.Trgni od Avganistan Dubai Katar Evropa Anglija ma brod.Grcija Crna gora Bugarija.Eve sega ke pocne sezonata uste malku pa ke pravime muabet.Zalosno sto ni se gasi ognisteto.Брат да те прашам имаш ти претстава колку се 430,000 граѓани. Сега незнам каде живееш ама тоа ти иди некако вака. Битола, Прилеп , Велес, Охрид и уште некој град потполно празни. Жива душа да нема.
Тоа вака колку да имаш претстава колку се 430.000 од држава со околу 2 милиони граѓани.
Jas sum svesen i me isplasi brojkata koga mi bese kazana i mene.Svesen li si kolku BG pasosi ima.Kolku imame od Zapadna Makedonija sto se vodat Makedonci a ne Albanci sto e normalno.Znaes li svetov kolkav e.Trgni od Avganistan Dubai Katar Evropa Anglija ma brod.Grcija Crna gora Bugarija.Eve sega ke pocne sezonata uste malku pa ke pravime muabet.Zalosno sto ni se gasi ognisteto.
Zosto se prateni po dijasporata vojnicite za da gi teraat da odat na glasanje???
Ne e tolku ubavo kolku sto e nasminkano.Bum na rabotni mesta za 8000 do 10 000.Koj ke prezivee.Eden par patiki se tolku pari.
Bez komentar sum.Koj ke sedne malku na stolot odma razmisluva kako da ja povlece familijata svoja.Zalosno no vistinito.
Greska mi e pisano 430 000 2010 god od 2001 godina.Se izvinuvam za greskata vo pisuvanje mi letnald 2010 godina do sega bile okolu 230 000 samo.
Po carsijata vo Bt ne znam kako e ama ne mirisa na ubavo nikade.
Околу иселувањето...
Фондот за здравствено осигурување имал:
1,902,945 осигуреници во 2010
1,835,529 осигуреници во 2011
1,744,237 осигуреници во 2012
http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=8754C32D4C42FE4DAE4394F4D7584EB6
Ne sum ja videl ovaa tema ama mislam deka brojkive bile reallni.Posle ova sto mi go prakas znaci sme ja naebale brat.Пишувавме доста за овој проблем на една друга тема.
Таа е...Ne sum ja videl ovaa tema ama mislam deka brojkive bile reallni.Posle ova sto mi go prakas znaci sme ja naebale brat.
Ти симнувам капа, ти си економски експерт, па затоа си отишла како гастрбајтер во Германија![]()
Остај, уште на р го кршам јазикот шубаво да си имав говорна мана ќе немав проблемLeandra go olabai b2 nesto ili se frli na grb![]()
Pa dobro, ti na zapad ke plakas za nivnite penzioneri, a tvoite roditeli ovde koj gi e*e.Абе не разбирате што сака да ви каже @bitushanec. Пробува суптилно да ви каже дека Македонија е даночен рај и дека нема даноци за црква и дека данокот е рамен, што значи дека Механџиски, Минчо и сличните на нив со пример 8000 денари данок на 80000 денари плата се еднакви со Митре и Петко од некоја конфекција со 800 денари данок на 8000 плата. Пошто нели исто им се фаќа и на Минчо и на Митре дали ги имале или не тие оданочени пари. Исто така сака да ви каже дека во Германија црковниот данок ви е наметнат, а тука во нашата ни мила Македонија кога одиш во црква сам бираш колку пари ќе оставиш, што алудира на тоа дека Македонците имаат поголеми права и слободи од Германците. Пошто нели на крајот на месецот нема пропорционално исто да ти се соберат парите што си ги дал по цркви и литургии со данокот на Германецот и пошто нели не можеш да се пишеш атеист и да го избегнеш данокот
. Всушност, Битушко е поначитана и подипломатска верзија на Валволин - со слатки зборови и статистики ви го кажува истото што и Валволин: -Не одете на запад, седете овде и плаќајте придонеси за да можат пензионерите рајски да си живеат и да се зголемува наталитетот за македонската фаланга да биде најбројна на свет
.
a tvoite roditeli ovde koj gi e*e.
Валчо не верува во пензиски систем и не плаќа ниту денар за пензионери. Али тоа го користи како аргумент за другитеА ти колку данок плати за нашите родители тука?
Валчо не верува во пензиски систем и не плаќа ниту денар за пензионери. Али тоа го користи како аргумент за другите![]()
E pa drugar od takvi mincovci ke gi snema mitrevci...prosta matematikaАбе не разбирате што сака да ви каже @bitushanec. Пробува суптилно да ви каже дека Македонија е даночен рај и дека нема даноци за црква и дека данокот е рамен, што значи дека Механџиски, Минчо и сличните на нив со пример 8000 денари данок на 80000 денари плата се еднакви со Митре и Петко од некоја конфекција со 800 денари данок на 8000 плата. Пошто нели исто им се фаќа и на Минчо и на Митре дали ги имале или не тие оданочени пари. Исто така сака да ви каже дека во Германија црковниот данок ви е наметнат, а тука во нашата ни мила Македонија кога одиш во црква сам бираш колку пари ќе оставиш, што алудира на тоа дека Македонците имаат поголеми права и слободи од Германците. Пошто нели на крајот на месецот нема пропорционално исто да ти се соберат парите што си ги дал по цркви и литургии со данокот на Германецот и пошто нели не можеш да се пишеш атеист и да го избегнеш данокот
. Всушност, Битушко е поначитана и подипломатска верзија на Валволин - со слатки зборови и статистики ви го кажува истото што и Валволин: -Не одете на запад, седете овде и плаќајте придонеси за да можат пензионерите рајски да си живеат и да се зголемува наталитетот за македонската фаланга да биде најбројна на свет
.
А што ако ти кажам дека минималната плата од 8050 денари во Македонија е надувана и нереална . Да и тоа го видов кај нас, луѓе што се пријавени со минималец ги вадат парите од банка и 3 000 мораат да вратат назад на газдата секој месец, ако сакаат да продолжат со работа.
ЗАМИСЛИ ! ! !
Нема крај на чудесијата во мојата чудесна земја .