Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Brat bez navreda ama izgleda zivees nekade daleku vo vselenata.430 000 makedonci ja imaat napusteno Makedonija od 2010 godina do sega.Da ne si zgresil ti so dnevna statistika.Ova sto go imame vo Makedonija go nema nikade.........POTPOLNO VO PRAVO
Брат да те прашам имаш ти претстава колку се 430,000 граѓани. Сега незнам каде живееш ама тоа ти иди некако вака. Битола, Прилеп , Велес, Охрид и уште некој град потполно празни. Жива душа да нема.
Тоа вака колку да имаш претстава колку се 430.000 од држава со околу 2 милиони граѓани.

Брат да те прашам имаш ти претстава колку се 430,000 граѓани. Сега незнам каде живееш ама тоа ти иди некако вака. Битола, Прилеп , Велес, Охрид и уште некој град потполно празни. Жива душа да нема.
Тоа вака колку да имаш претстава колку се 430.000 од држава со околу 2 милиони граѓани.
Jas sum svesen i me isplasi brojkata koga mi bese kazana i mene.Svesen li si kolku BG pasosi ima.Kolku imame od Zapadna Makedonija sto se vodat Makedonci a ne Albanci sto e normalno.Znaes li svetov kolkav e.Trgni od Avganistan Dubai Katar Evropa Anglija ma brod.Grcija Crna gora Bugarija.Eve sega ke pocne sezonata uste malku pa ke pravime muabet.Zalosno sto ni se gasi ognisteto.
Zosto se prateni po dijasporata vojnicite za da gi teraat da odat na glasanje???
Ne e tolku ubavo kolku sto e nasminkano.Bum na rabotni mesta za 8000 do 10 000.Koj ke prezivee.Eden par patiki se tolku pari.
Bez komentar sum.Koj ke sedne malku na stolot odma razmisluva kako da ja povlece familijata svoja.Zalosno no vistinito.
Greska mi e pisano 430 000 2010 god od 2001 godina.Se izvinuvam za greskata vo pisuvanje mi letnalo.Od 2010 godina do sega bile okolu 230 000 samo.
Po carsijata vo Bt ne znam kako e ama ne mirisa na ubavo nikade.

Jas sum svesen i me isplasi brojkata koga mi bese kazana i mene.Svesen li si kolku BG pasosi ima.Kolku imame od Zapadna Makedonija sto se vodat Makedonci a ne Albanci sto e normalno.Znaes li svetov kolkav e.Trgni od Avganistan Dubai Katar Evropa Anglija ma brod.Grcija Crna gora Bugarija.Eve sega ke pocne sezonata uste malku pa ke pravime muabet.Zalosno sto ni se gasi ognisteto.
Zosto se prateni po dijasporata vojnicite za da gi teraat da odat na glasanje???
Ne e tolku ubavo kolku sto e nasminkano.Bum na rabotni mesta za 8000 do 10 000.Koj ke prezivee.Eden par patiki se tolku pari.
Bez komentar sum.Koj ke sedne malku na stolot odma razmisluva kako da ja povlece familijata svoja.Zalosno no vistinito.
Greska mi e pisano 430 000 2010 god od 2001 godina.Se izvinuvam za greskata vo pisuvanje mi letnalo_Od 2010 godina do sega bile okolu 230 000 samo.
Po carsijata vo Bt ne znam kako e ama ne mirisa na ubavo nikade.

Пишувавме доста за овој проблем на една друга тема.
Околу иселувањето...

Фондот за здравствено осигурување имал:
1,902,945 осигуреници во 2010
1,835,529 осигуреници во 2011
1,744,237 осигуреници во 2012

http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=8754C32D4C42FE4DAE4394F4D7584EB6

Ne sum ja videl ovaa tema ama mislam deka brojkive bile reallni.Posle ova sto mi go prakas znaci sme ja naebale brat.
Таа е...
За 2013 уште немаат објавено податоци.Да се надеваме дека се намалува трендот,ама тешка работа..Штом до сега ги немаат објавено изгледа ептен катастрофа е работава.

Статистиката е заебана работа но јас колку што имам видено нити Битола е празна, нити Прилеп нити Охрид.
Па ајде и 230000 да се. Не се размножуваме ние како зајаци па наеднаш да се пополнаја местата и да не се осеќа празнина од недостаток на толкав број на народ.
Иселување има , имало и ќе има. Ништо ново ништо чудно нити пак е некоја сензација. Само пополека малце со тие бројките, малце со осет за да има смисла муабетот.
И тоа набројав градови со поголем број на население каде ајде ке речеме дека нема толку да се познава и да заминат неколку иљади. Што правиме со другите населени места каде десет души да заминат одма празно ке се осеќа.
Толку само имав да кажам околу статистиката и бројките, сега терајте си виша економја.
И колку да се надоврзам на темата. Да бројот на млади Германци кои заминале да работат во нордиските земји не е воопшто занемарлив. Немам статистички податоци нити се потрудив да најдам, ама колку што слушам од роднини и пријатели на лице место имало и тоа бааѓи. Сега ако ме лажат мене ве лажам и јас вас.

Абе не разбирате што сака да ви каже @bitushanec :icon_lol:. Пробува суптилно да ви каже дека Македонија е даночен рај и дека нема даноци за црква и дека данокот е рамен, што значи дека Механџиски, Минчо и сличните на нив со пример 8000 денари данок на 80000 денари плата се еднакви со Митре и Петко од некоја конфекција со 800 денари данок на 8000 плата. Пошто нели исто им се фаќа и на Минчо и на Митре дали ги имале или не тие оданочени пари. Исто така сака да ви каже дека во Германија црковниот данок ви е наметнат, а тука во нашата ни мила Македонија кога одиш во црква сам бираш колку пари ќе оставиш, што алудира на тоа дека Македонците имаат поголеми права и слободи од Германците. Пошто нели на крајот на месецот нема пропорционално исто да ти се соберат парите што си ги дал по цркви и литургии со данокот на Германецот и пошто нели не можеш да се пишеш атеист и да го избегнеш данокот :icon_lol:. Всушност, Битушко е поначитана и подипломатска верзија на Валволин - со слатки зборови и статистики ви го кажува истото што и Валволин: -Не одете на запад, седете овде и плаќајте придонеси за да можат пензионерите рајски да си живеат и да се зголемува наталитетот за македонската фаланга да биде најбројна на свет:vozbud:.

Последно уредено:
Ти симнувам капа, ти си економски експерт, па затоа си отишла како гастрбајтер во Германија :)

Ова треба да ме навреди претпоставувам, како ми ги лепиш алал да ти е.

Да ти кажам искрено и Марс ми изгледа подобра опција, одколку да те слушам и гледам тебе во реалноста. А лесно се шириш како рак. Од тоа мислам нема поболна ствар за мене, ем шуто ем боде.[DOUBLEPOST=1396584674][/DOUBLEPOST]
Leandra go olabai b2 nesto ili se frli na grb:pos:
Остај, уште на р го кршам јазикот шубаво да си имав говорна мана ќе немав проблем :D

Ajde dosta so maabeti, se stopli vremevo i gore se trazat spretni i ambiciozni operateri na lopati i slicni visokotehnoloski aparati ... Ne gubete vreme! Pakirajte kuferite!
:pos:[DOUBLEPOST=1396588021][/DOUBLEPOST]
Абе не разбирате што сака да ви каже @bitushanec :icon_lol:. Пробува суптилно да ви каже дека Македонија е даночен рај и дека нема даноци за црква и дека данокот е рамен, што значи дека Механџиски, Минчо и сличните на нив со пример 8000 денари данок на 80000 денари плата се еднакви со Митре и Петко од некоја конфекција со 800 денари данок на 8000 плата. Пошто нели исто им се фаќа и на Минчо и на Митре дали ги имале или не тие оданочени пари. Исто така сака да ви каже дека во Германија црковниот данок ви е наметнат, а тука во нашата ни мила Македонија кога одиш во црква сам бираш колку пари ќе оставиш, што алудира на тоа дека Македонците имаат поголеми права и слободи од Германците. Пошто нели на крајот на месецот нема пропорционално исто да ти се соберат парите што си ги дал по цркви и литургии со данокот на Германецот и пошто нели не можеш да се пишеш атеист и да го избегнеш данокот :icon_lol:. Всушност, Битушко е поначитана и подипломатска верзија на Валволин - со слатки зборови и статистики ви го кажува истото што и Валволин: -Не одете на запад, седете овде и плаќајте придонеси за да можат пензионерите рајски да си живеат и да се зголемува наталитетот за македонската фаланга да биде најбројна на свет:vozbud:.
Pa dobro, ti na zapad ke plakas za nivnite penzioneri, a tvoite roditeli ovde koj gi e*e.

А ти колку данок плати за нашите родители тука?
Валчо не верува во пензиски систем и не плаќа ниту денар за пензионери. Али тоа го користи како аргумент за другите :D

Валчо не верува во пензиски систем и не плаќа ниту денар за пензионери. Али тоа го користи како аргумент за другите :D
(y)
Mozes slobodno da odgovaras na moite postovi namesto mene. isto ko jas da sum go pisal gornovo.
:icon_lol:

E pa drugar od takvi mincovci ke gi snema mitrevci...prosta matematika

А што ако ти кажам дека минималната плата од 8050 денари во Македонија е надувана и нереална . Да и тоа го видов кај нас, луѓе што се пријавени со минималец ги вадат парите од банка и 3 000 мораат да вратат назад на газдата секој месец, ако сакаат да продолжат со работа.

ЗАМИСЛИ ! ! !

Нема крај на чудесијата во мојата чудесна земја .

Чекај малце. Од каде ова? Нели 8000 денари одат на работник како чиста плата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom