Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не работи нигде он, еден ден стаж нема, класичен црв во општеството, денар данок нема платено. Колички препродава, иде купува една, за два месеца ја продава, па оди пак по нова ССС. Дотогаш жена му го рани. Затоа он ја знае вака добро реалноста во Европа, цело време е таму по бизниси, фабрики, канцеларии овај де по плацови. Си иде во Македонија и прв муабет му е гарант вчера си дојдов од Германија, камионите на граница ме чекаат брат мртов уморен сум, а вечер сум на слава. Класичен лик од типот апни си, ебни си, легни си.Zamislete go valvoline za 3-4 godini so3 deca , fabrikata kaj so si picel mu se zatvara , ostanue na ulica a naucen na 600-700 evra plata od ednas pocnue da raboti za 250-300 koja karma ke bide toa
![]()
Не работи нигде он, еден ден стаж нема, класичен црв во општеството, денар данок нема платено. Колички препродава, иде купува една, за два месеца ја продава, па оди пак по нова ССС. Дотогаш жена му го рани. Затоа он ја знае вака добро реалноста во Европа, цело време е таму по бизниси, фабрики, канцеларии овај де по плацови. Си иде во Македонија и прв муабет му е гарант вчера си дојдов од Германија, камионите на граница ме чекаат брат мртов уморен сум, а вечер сум на слава. Класичен лик од типот апни си, ебни си, легни си.
Патем валволинчо од тебе се плашам, ти си ми јака конкуренција со капацитетот кој го поседуваш. Ќе ми го земеш вецето.
Si pisuvas svoja avtobiografija? LOLАууу да бе да , он е еден од оние од што до вчера возеа југовци , сеа од кога го пуштија увозов почна да увезува коли со пари земени на заем од другари па лека полека сега има 3 коли и ги врти парите цело време(а он вози голф 3 , 4 100%) , среќен е кога ке излезе со другарите читај опинци што до вчера мрсолите незнаеле да си ги избришат и ке отидат у некоја кафана така и ке почнат со муабетите абе брат ја не сум ситна душа бе за 100 евра ке му ја пуштам колата не ми е проблем ( а длабоко си мисли абе кој го ебе 100 пари се ) дома со жена му се караат кој сметки да плати (клошар у кафана троши 100 евра за частење демек еј види кој сум ја бизнис ау ова она а дома струја ке му исклучат зошо не платил ) абе од такви бизнисмени ми се сере ама ајде.

Prosekot mi e 3 na mesec. Letoska i po 5-6. So kamioni ne se raspravam ima kandidati sto mi gi vozat kolite nadole, nejkat ili nemaat kutrite rabotnici da si platat za avtobuska karta nadole i pokraj neli *dobrata pecalka*. Pa dobro, nekoe fajde i od vas moram da si priznaam.Не работи нигде он, еден ден стаж нема, класичен црв во општеството, денар данок нема платено. Колички препродава, иде купува една, за два месеца ја продава, па оди пак по нова ССС. Дотогаш жена му го рани. Затоа он ја знае вака добро реалноста во Европа, цело време е таму по бизниси, фабрики, канцеларии овај де по плацови. Си иде во Македонија и прв муабет му е гарант вчера си дојдов од Германија, камионите на граница ме чекаат брат мртов уморен сум, а вечер сум на слава. Класичен лик од типот апни си, ебни си, легни си.
Патем валволинчо од тебе се плашам, ти си ми јака конкуренција со капацитетот кој го поседуваш. Ќе ми го земеш вецето.

Ako ne rabotis po 10-12 saati dnevno apsolutno gabe ke si go gubis vremeto tamu, ni za troskovi nema da stigne.Многу ме чуди тоа што сеуште во МКД луѓето мислат дека на Запад се работи 24 саати во денот, се црнчи како на плантажи за памук.
Овде се работи дури и помалку отколку во МКД, 9-17ч, овертајм е платен, бонус за Божиќ, а и не се работи од 24ти до 2 Јануари.
Во Германија има повеќе празници отколку кај нас. Сега од овој викенд почнуваат божиќните празници, па се до 7ми јануари таму... Исто беше и за велигденските празници, повеќе од недела дена мислам оти се собраа неработни денови.Многу ме чуди тоа што сеуште во МКД луѓето мислат дека на Запад се работи 24 саати во денот, се црнчи како на плантажи за памук.
Овде се работи дури и помалку отколку во МКД, 9-17ч, овертајм е платен, бонус за Божиќ, а и не се работи од 24ти до 2 Јануари.
Don't feed the trollДа бе ми зајмат моите од дома пари за да преживеам.![]()
Ako ne rabotis po 10-12 saati dnevno apsolutno gabe ke si go gubis vremeto tamu, ni za troskovi nema da stigne.

Многу ме чуди тоа што сеуште во МКД луѓето мислат дека на Запад се работи 24 саати во денот, се црнчи како на плантажи за памук.
Треба едно да сфатите, а тоа е дека колку и генерации да поминат Македонци родени во Германија или дијаспојарата никогаш нема да бидат како домородното население таму, а знаеш ли зошто? Затоа што ние немаме генетски, биолошки и интелектуален капацитет да бидеме како нив. Да го имавме ќе направме рај од Македонија.
Факт е дека Нордијците се најпаметни и најсупериорни луѓе во светот и тоа се гледа какви општества и држави создале. Се дур имигрантите пејат и играат како Германецот наредува таа земја ќе има просперитет. Штом ќе почне да се случува обратното таа империја ќе пропадне.
На Македонецот ќе му треба вековна политика на еугеника за да ги исчисти своите турски и цигански коренчиња ( што се гледа по физиономијата на дел од Македонците) за да оди напред и напредува. Се дур е спротивно ќе тапкаме во ѓубре и простотилук. Знам дека боли, но тоа е реалноста.
Si pisuvas svoja avtobiografija? LOL
Vo jugo nikad vo zivotot ne sum sednal, fala bogu nemalo potreba.
A ti uste cicas mlekce kaj mama i tato? Frlaat li po nekoja para za kafence i cigari ?
Baj d vej so koli i delovi se zanimavam skoro 10 godini, so boemi ne se druzam, na gusterite novopeceni trgovci samo im se smeam, site si mislat pljukni zalepi e rabotata.
A ti si verovatno od onie jet seterite so ceka nekoj da frli ponekoja cigara ili pijacka oti probuseni ti se site gepovi pa cel svet ti e kriv.
Prosekot mi e 3 na mesec. Letoska i po 5-6. So kamioni ne se raspravam ima kandidati sto mi gi vozat kolite nadole, nejkat ili nemaat kutrite rabotnici da si platat za avtobuska karta nadole i pokraj neli *dobrata pecalka*. Pa dobro, nekoe fajde i od vas moram da si priznaam.
![]()
Ako ne rabotis po 10-12 saati dnevno apsolutno gabe ke si go gubis vremeto tamu, ni za troskovi nema da stigne.
Треба едно да сфатите, а тоа е дека колку и генерации да поминат Македонци родени во Германија или дијаспојарата никогаш нема да бидат како домородното население таму, а знаеш ли зошто? Затоа што ние немаме генетски, биолошки и интелектуален капацитет да бидеме како нив. Да го имавме ќе направме рај од Македонија.
Факт е дека Нордијците се најпаметни и најсупериорни луѓе во светот и тоа се гледа какви општества и држави создале. Се дур имигрантите пејат и играат како Германецот наредува таа земја ќе има просперитет. Штом ќе почне да се случува обратното таа империја ќе пропадне.
На Македонецот ќе му треба вековна политика на еугеника за да ги исчисти своите турски и цигански коренчиња ( што се гледа по физиономијата на дел од Македонците) за да оди напред и напредува. Се дур е спротивно ќе тапкаме во ѓубре и простотилук. Знам дека боли, но тоа е реалноста.
Не е до генетиката туку до социализацијата. Штом си во трета и четврта генерација таму и пак се дружиш само со твојте, не се интегрираш итн. нема никогаш ни да успејш ни да те прифатат. Најдобар пример се Турците кој уназадуваат делумно во општеството, секако дека има врвни исклучоци.
Иначе и Германците се мешан народ кој има многу етнички елементи во себе, што е цврст контрааргумент на твојот.
Џабе полиција и војска во Македонија кога имаш цели плантажи со хероин и марихуана, кога се прави на диво Малборо.
Џабе многу пари кога ти тепаат деца по автобуси и ти убиваат по езера., а органите на твоите деца утре ќе си ги гледате како некој Шваба или богат Американец ги носат.
--- надополнето: 20 декември 2013 во 02:19 ---
Да, ти само го потврдуваш мојот аргумент. Значи ти повторно треба да се дружиш со Германци, да се образуваш во Германија, тие да те командуваат за да напреднеш. Социјализацијата и системот самиот човек и народ си ги градат. Нивното општество не им го создаде некој вонземјанин, туку самите си го создале, а тоа значи биле попаметни каде-каде.
Германците се мешан народ, но претежно со германски народи коишто се на нивно интелектуално и биолошко ниво.
Не ме сфаќај погрешно. Јас не се правам попаметен од тебе, јас можеби сум ист како тебе, а и поглуп којзнае, но тоа се некои историски факти и реалност. Германија 200 пати била срушена и повторно се издигнала во империја. Тоа треба да ти кажува нешто.
Албанци, Турци, Цигани, Босанци и други имигранти култура да не им однесоа случајно на Германците или образование, научни достигнувања, а?
Знаеш дека повеќето добитници на Нобелова Награда се имигранти во други држави? Фрли си го расизмот низ прозор.