- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.356
- Поени од реакции
- 15.637
Не бе Дарди, тоа значи дека пола Тетово работи на црно или се занимава со нелегални активности, е тоа ти значи. Другиот дел исто седи дома а се вработени во администрација. Статистика, се разбираш.Албанците од 1989та па се до негде 2002ра изгубија многу, поминаа генерациi кои немаа можност да продолжат со високо образование. Косово беше во воена состојба а во македонија владееше држава на чизмата.
Албанците последните 10 години се раздвижија во полето на образование, и нормално за 10 години нема да создадат квантитет и квалитет како македонците кои од Титово време па се до денеска немале пречки во образование (добиле стипендии , работни места и сета можна подршка).
И сега објасни ми ти мене, како е можно Тетово да има приближен број невработени со високо образование со Битола?
Ова значи дека во Тетово нема отварање на работни места, нема фабрики и инвестиции ... автоматски повише причини за иселување.
10 албанци познавам само јас кои се надвор вработени по нивна струка ... па дури и на Косово има што се заминати и основале семејство таму.
Еднаш ти кажав, сите да се иселат ако имаат подобри услови во Косово, истото им го викам и на македонците ако имаат подобри услови во Германија. Ако не ви е арно, не седете, идете... И мене не ми е арно, па не кукам на форум по цел ден, ако не ми се свиѓа си идам за Њемачка и си накривувам капа и не сакам ти или било кој тука да ме жали, зашто сигурно е поубаво чим се иселил.
--- надополнето: 18 декември 2013 во 23:13 ---
Jas poznavam dva para sto se vratija pa sega vidi.

И @leandra ќе се враќа