Audi оди паркирај, ќе ти титнам да ме земеш

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да ама за така ќе му треба време пола сат најмалку,а преку мобилен две команди се во прашање,оди паркирај и дојди земи ме,полесно здравје:)
Ако може да ти го украде телефонот, сигурно дека може да ти го украде и класичниот клуч. Бесполезни ми се ваквите дискусии...
Поинтересно е да се дискутира за технологијата, отколку за тоа што би било ако некој го украде телефонот... На телефоните има и апликации за eBanking, преку кој може да се прават трансакции на пари. Безбедноста на апликацијата лесно ќе се реши. Поинтересно е како ќе се решат гужвите, пешаците, ситуациите во кои ќе нема слободно парки место, кога местото е претесно, кога некој ќе го блокира веќе паркираниот автомобил и тн...

Ако може да ти го украде телефонот, сигурно дека може да ти го украде и класичниот клуч. Бесполезни ми се ваквите дискусии...
Поинтересно е да се дискутира за технологијата, отколку за тоа што би било ако некој го украде телефонот... На телефоните има и апликации за eBanking, преку кој може да се прават трансакции на пари. Безбедноста на апликацијата лесно ќе се реши. Поинтересно е како ќе се решат гужвите, пешаците, ситуациите во кои ќе нема слободно парки место, кога местото е претесно, кога некој ќе го блокира веќе паркираниот автомобил и тн...
Па не би рекол дека се бесполезни оти безбедноста е секогаш на прво место,но за едно си во право а тоа е да не намислат,оти ако намислат и куќата ќе ти ја кренат
сосе темели!

Да, тие од Ауди не размислувале за таква опција.

Спреми 40,000 евра и свирни му ќе си дојде самото ,немора преку телефон да се мачиш

Тоа е германска кола, за се мислат Германците.

Досега виновни за сообраќајките беа возачите, отсега постои можноста да те изгази кола без возач...

Тоа е германска кола, за се мислат Германците.
Што е поназад нашето познато Мариовско магаре,
Појди со него в планина,товари го дрва и само се враќа в двор чека паркирано да го истовариш.
Појди на пазар в Прилеп товари го и терај си во некоја меана денот,и тоа стасало само в двор,домаќинката да го истовари
Пушти го, доволно е една ластегарка по газо и си го знај патот.
Ниту мобилен,ни ајфон,ни кратки ни долги таласи.

Anco што направи бе во од дедо ноета времето не врати,темава е за коли со напредна технологија а не за магариња шо се командвеле на ластегарка:LOL:

Абе земите научите да паркирате!
Што ве учат во таа автошколата, како се прицка гаста само:facepalm:

Утре правам апликација "Шоља од вц оди паркирај се ( и земи тоалетна попат )". :facepalm:
Се поголеми мрзи стануваме и жртви на сопствените креации.
Не ме чуди во наредните стотина години да почнеме љубов да водиме преку некакви си визири за на глава (како во филмот Demolition man).

Ако се применува таква технологија во иднината тогаш нашите вештини за возење паркинг ќе ни отапува ќе станувам зависници од технологија и по автоматизам стануваме тешки урбани селјаци LoL

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Го гледав сега видеово на кајгана, и знаев дека овде имат тема :D
Туку да прашам за то шо дојдов.. Колку коштат аудиво од рекламава.. Овие технологии со телефонот не ми се потребни, ме интереситар сумата на аудито?

само интересно ќе кажам. но според мене оној кој “знае“ да вози тоа му е вишок. а и целта во авто-школа е го научат да вози. добар показател е како ќе се развива вештачката инелигенција но во кола е ....... непотребно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom