audi a8 polovno!!

• Креатор на темата Креатор на темата najaaciiusvetuu
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
gledam po sajtovive i ne mi se veruva dobro zacuvana audi a8 za 6-7000 -evricki so fuil oprema se dal e isplatlivo da se zeme kolava il

moe mislenje e deka e sminka i deka ke se okozis od golemi trosoci za nea

gledam po sajtovive i ne mi se veruva dobro zacuvana audi a8 za 6-7000 -evricki so fuil oprema se dal e isplatlivo da se zeme kolava il

moe mislenje e deka e sminka i deka ke se okozis od golemi trosoci za nea

Оваа кола друже е за луѓе со длабок џеб на кој не им е гајле што троши по 15 литра бензин или што ако не дај боже се расипе некој од изгор скапите делови за ауди да чека први да дојде да земе плата да ја носи на сервис.Јас сум рекол не е скапо да купиш добра кола али за одржавање е проблем ако си финансиски лимитиран :) И на мене ми нудеа замена мојот мерцедес Е класа од постарите плус многу малку да доплатам за да земам мерцедес (слон) и бев доста загреан али кога видов колку троши колку се поскапи деловите морав да се предомислам од аспект дека не сум финансиски добар за таа кола :)

znam be druze al da ja stavis na plin so imam kaj mozam za dobri pari da ja stavam da i napraam nekoj servis kolku da drzi a ke drzi poso e audi a i ne e zaebancija i da se molam na gospod da ne se zaebe neso poso sum go naebal al mi interesira za registracijata
4500cc ili 3800cc ili 2500cc e toa e toa inace kolata e boli glava eden prijatel ima so da se zbori edno izlaganje na avtopat ne me gledaat 200 za pomalku od pola min ide!!!

За регистрација ќе те фати многу, ако е голема кубикажа, нормално.
А иначе, дали вреди? Ќе ти кажам да.

Многу убава кола, луксузна моќна и се тоа ... ама таквите коли се ефтини заради тоа што одржувањето е ПРЕскапо ... почнувајќи од регистрација, гориво, па се до делови изгор е скапо ама затоа ја имаш најјаката класа :)

и мене ми прави мерак стариот с класа такозвани слон ... ама бев во мерцедес на пракса и знам дека е скапо одржувањето било што е скапо за секоја луксузна кола од најјаката класа

Знам дека е кеиф ама оваа кола е премногу официјална, ако имаш потреба да возиш долги релации или пак да делуваш поофицијално (имаш некој бизнис) тогаш земај има навистина супер комфорна вожња, ако ти треба возило за низ град тогаш барај друга класа на возило.

Пишаа и погоре дека троши повеќе и потешка е за одржување

Не гледам која е разликата помеѓу А6 и А8... освен под хауба. Нијанси се во прашање надворешно, а големи пари се во игра ако цркни нешто. Да не ја спомнувам регистрацијата... 10.294 денари за возило преку 140 кс. е само полисата за авто одговорност, рачунај дека тоа е пола од регистрацијата. Уште толку имаш давачки за технички дрн дрн дрн... 21.000 за регистрација е малку многу. А тоа дека плин ќе клајш, поготово на 8-мак мотор ќе заштедиш многу. Наместо 20 бензин, 25 плин ќе ти троши. Споредено со нормална кола која би трошела 6 литри дизел, или 10 литри плин.... нема многу разлика.

п.с. а патиштата наши шо се едни спремни, модерни... никако под 200 да не слезиш.

znam be druze al da ja stavis na plin so imam kaj mozam za dobri pari da ja stavam da i napraam nekoj servis kolku da drzi a ke drzi poso e audi a i ne e zaebancija i da se molam na gospod da ne se zaebe neso poso sum go naebal al mi interesira za registracijata
4500cc ili 3800cc ili 2500cc e toa e toa inace kolata e boli glava eden prijatel ima so da se zbori edno izlaganje na avtopat ne me gledaat 200 za pomalku od pola min ide!!!

Гревота е таква машина да ја ставиш на пилн.

Гревота е таква машина да ја ставиш на пилн.
Греота е на 1000 кубици и 60 кс мотор да клајш плин... ќе загуби 10-15 кс, тоа ти е 1/5 од целата сила на моторот. На 4000 кубици и 300 кс ако загуби 10-15 кс, нема ништо да осетиш.

И на мене ми нудеа замена мојот мерцедес Е класа од постарите плус многу малку да доплатам за да земам мерцедес (слон) и бев доста загреан али кога видов колку троши колку се поскапи деловите морав да се предомислам од аспект дека не сум финансиски добар за таа кола :)

Mercedes E класа во дизел варијанта е супер кола за наши услови. Секојдневно се возам во иста (1997) и за 5000 евра на старо е супер понуда, пред се може без проблем да се вози на црвена нафта, внатре има многу простор за патиниците, доста е стабилна и удобна на големи брзини и нерамен пат. Навистина е малку трома, но менувачот е долг, а и деловите не се претерано скапи на старо ( за мерцедес).

Mercedes E класа во дизел варијанта е супер кола за наши услови. Секојдневно се возам во иста (1997) и за 5000 евра на старо е супер понуда, пред се може без проблем да се вози на црвена нафта, внатре има многу простор за патиниците, доста е стабилна и удобна на големи брзини и нерамен пат. Навистина е малку трома, но менувачот е долг, а и деловите не се претерано скапи на старо ( за мерцедес).

Да не го урочам али само пофалби зборови имам за мерцедесот дизел со аларм клима кожа серво абс... еве 5 години од кога сме го земале не е пипнат во мотор освен нормални сервиси уље филтри итн.Дефинивно не е за во град на гужвите низ Скопје зш сепак е долга кола али за на подолги релации на брзина од 100 до 120 едноставно спие колата :)

Да не го урочам али само пофалби зборови имам за мерцедесот дизел со аларм клима кожа серво абс... еве 5 години од кога сме го земале не е пипнат во мотор освен нормални сервиси уље филтри итн.Дефинивно не е за во град на гужвите низ Скопје зш сепак е долга кола али за на подолги релации на брзина од 100 до 120 едноставно спие колата :)

Колку ти троши Е класата ? пример Е220 обичен дизел како стои со потрошувачка во град ?

Колку ти троши Е класата ? пример Е220 обичен дизел како стои со потрошувачка во град ?

Па зависи мојот е дизел со рачен менувач максимум едно 8 литри дали јаде со нормално возење без турирање на моторот навремено менување на брзини и тие работи со еден збор кејфско возење :)

Трио: Ауди А8 - БМВ 7ка - Мерцедес Слон
62b4e013-9001-433d-a0c1-ed538472e1f2.jpg

6250ba48-2fdb-4f9a-8290-081a529d4f5a.jpg

533e577a-8381-4197-9a65-2c5327b03d0d.jpg

Дали вреди: секако дека вреди
Дали е скапо за одржување: да
Но, не заборавајте: Секој ќеиф се плаќа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom