Audi A3/1.8 - исплатливо на плин или не?

• Креатор на темата Креатор на темата mice
  • Време на започнување Време на започнување
не кажувај на шо ја возиш и тоа е тоа... мада јас побрзо би 6-так со ~200 кс на плин, отколку 4 цилиндри на бензин.

Ова е веќе друг муабет... кој можи да си дозволи Порше/Ферари за секојдневна вожња, можи и да тура бензин. БМВ и останати "germanci“ не спаѓаат во оваа категорија.

Да, ама ако го купиш на ново. Провери на mobile.de по колку пари одат BMW 330-ките, спореди со 320-ките па ќе прајме муабет.

Кај нас има ного човеци шо купуваат ефтини коли. А не гледаат шо има под хауба. Не е исто да одржаваш мал градски автомобил (пример Пежо 206) и луксузна лимузина (пример BMW 5). А и двете ако се 99-та, 2000-та година во Германија се наоѓаат по 1500-2000 евра, зависно од состојбата. Исто така не е исто да возиш 1.4 HDI и 3.0 TDS, и во перформанси и во потрошувачка.

Значи ако имаш пари да возиш БМВ тогаш ке имаш пари и да го поиш со бензин.Просто и едноставно.Но ние се наогаме попаметни од другите,па измислуваме топла вода.Е па братче ако не ти држи вентилот да возиш 330и на бензин,тогаш ке си земеш градско кофте и ке се возикаш.

Интересно е што сега ние испагаме попаметни од сите оние инженери што ја конструирале таа кола,па ајде сега ке ставаме плин зошто многу трошела бензин.Е па што очекуваш од кола со 3000цм3?Да троши 5 литри бензин,а?Па сега да не испадне дека сме ја купиле за чалам и дека немаме пари за бензин,опни ја на плин,скриј боца у резервна гума,и изигравај локален фраер да те зборат комшии.....

Затоа џабе не е кажано....нозете според чергата.....Но сепак ние сме нација да не видат што кола возиме,а дали сето тоа има логика што го правиме не е важно.....

И за крај,ако требаше да бидат на погонско гориво плин,тогаш немаше да биде бензински мотор туку плински четворотактен мотор.И сега на крај сме попаметни од сите.Бре бре бре.....

Сепак со ЈСП е најевтин превозот.Не плакаш паркинг,нема абење на гуми,нема нервози,гребење стакло на -20......

Значи ако имаш пари да возиш БМВ тогаш ке имаш пари и да го поиш со бензин.Просто и едноставно.Но ние се наогаме попаметни од другите,па измислуваме топла вода.Е па братче ако не ти држи вентилот да возиш 330и на бензин,тогаш ке си земеш градско кофте и ке се возикаш.

Интересно е што сега ние испагаме попаметни од сите оние инженери што ја конструирале таа кола,па ајде сега ке ставаме плин зошто многу трошела бензин.Е па што очекуваш од кола со 3000цм3?Да троши 5 литри бензин,а?Па сега да не испадне дека сме ја купиле за чалам и дека немаме пари за бензин,опни ја на плин,скриј боца у резервна гума,и изигравај локален фраер да те зборат комшии.....

Затоа џабе не е кажано....нозете според чергата.....Но сепак ние сме нација да не видат што кола возиме,а дали сето тоа има логика што го правиме не е важно.....

И за крај,ако требаше да бидат на погонско гориво плин,тогаш немаше да биде бензински мотор туку плински четворотактен мотор.И сега на крај сме попаметни од сите.Бре бре бре.....

Сепак со ЈСП е најевтин превозот.Не плакаш паркинг,нема абење на гуми,нема нервози,гребење стакло на -20......
Е, видиш, тоа ти се вика технолошки напредок: некој смислил уред на плин којшто може да се вгради и функционира на бензинските мотори и притоа овозможува колата да троши помалку (финансиски), со незначителен пад на перформансите. Ако не, да се вратиме на моделите од `60тите или `70тите карбураторци, без моторите со директно вбризгување и како “не си фраер“ оти имаш помала кубуикажа или o_O трошиш помалку на бензинска - битно ти си трошиш 15 литри градска ако имаш среќа, па си фраер и “пурист“.

Плинот е гориво како што е и бензинот, како што е и нафтата, а и метанот во последно време (да не спомнувам се га алкохол итн).

Незнам дали мене ми одиш контра, или сам на себе си одиш контра... ама се шо пиша заедно собрано е смешно. Ако ти набива комплекси комшијата шо вози 6 цилиндри BMW на плин, и можи да го стутка то лансерот со 2-ра нетисум јас крив. Незнам оти мислиш дека измислуваме топла вода. Плинскиот уред да не го смислија на машински? Пола од возилата шо се возат низ Европа се на плин.

Така ако гледаш, чергата ни е доволна за даси купиме по едно магаре и еден коњ, и да ги возиме бесплатно.

Ебаве то скопјанишчана, да мојте енѕероно ќе го исркате со лајца... само Скопје е во оваја држава град. Шо прајме со Струмица, Кичево, Тетово, Гостивар??? Се останато е 20 на 20 куќи, и нема никаква потреба од возење коли, чунки ние само пешки одиме. Фала на совето шо ни го даде, ти не си свесен колку ќе ни се најди во живото.

Незнам дали мене ми одиш контра, или сам на себе си одиш контра... ама се шо пиша заедно собрано е смешно. Ако ти набива комплекси комшијата шо вози 6 цилиндри BMW на плин, и можи да го стутка то лансерот со 2-ра нетисум јас крив. Незнам оти мислиш дека измислуваме топла вода. Плинскиот уред да не го смислија на машински? Пола од возилата шо се возат низ Европа се на плин.

Така ако гледаш, чергата ни е доволна за даси купиме по едно магаре и еден коњ, и да ги возиме бесплатно.

Ебаве то скопјанишчана, да мојте енѕероно ќе го исркате со лајца... само Скопје е во оваја држава град. Шо прајме со Струмица, Кичево, Тетово, Гостивар??? Се останато е 20 на 20 куќи, и нема никаква потреба од возење коли, чунки ние само пешки одиме. Фала на совето шо ни го даде, ти не си свесен колку ќе ни се најди во живото.

Не набивам комплекси дека комшијата вози БМВ на плин,туку му се чудам на умот,машко...

А тоа дека се пола Европа на плин,малку тешко освен Италијаните кои пред 30 години возат на плин.Оди нагоре да видиш дали некој вози на плин.

Но се е до стандардот како и до потребата.

Човекот има живеено 30 и кусур години,и во еден разговор баш убаво ми објасна како стојат работите у Дојчланд во врска со потреба за авто.

Кажува.....Дојчланд ман прави есап колку годишно прави километража и според тоа купува возило на дизел да му се исплати или ако вози кратки релации купува безнинец.Е сега има,вели и на плин што возат,ама процентот е мал,и згора 90% се нашинци......

Значи се се сведува на крај околу стандардот,кој за жал ние ги мешаме тие поими.Важно да се вози нешто со 200коња,па макар и ставал воздух место гориво.Е тоа не бива братче.Некои работи не се предодредени да бидат заедно.

А плинското се полуларизираше кај нас почетокот на 90-те кога лугето со ламјите у гаража видоа бел ден.Велам ламји со 17-20литри потрошувачка.Е сега БМВ што троши 11литри бензин му е многу,па наога партизанска комбинација....ајде на плин.....Зошто му е под чест да вози кофте што троши 7литри бензин,ке му се смееле пред зграда......

Но на крај сепак секој со свој есап и своја математика,па кој како му чини........А да и да не заборавам,колата е потреба да се заврши некоја работа,а не средство за цепање и ку..ње низ град...
--- надополнето: 10 декември 2012 во 15:16 ---

Браво стручњак,не сум знаел дека си голем интелект:):)

Браво стручњак,не сум знаел дека си голем интелект:):)
Не планирам да разговарам понатаму со личности со кои имаме ем спротивставени ставови, ем се застанати во времето кога не бев роден... Фала на вниманието.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom