Audi 3 или Golf 4?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
2006 180000 километри поминато за кола од странство.Сомнителна работа.Да видел другар ти дека е вратена 2-3 стотки километражата,па ти ја шитнал тебе за твоја потреба.
И јас го мислам истото, за тие пари и тоа што го кажува, е џабе, буквално беспари ја земал... Извози уште 100-200 илјади и ако ти откаже, значи е враќано и тоа асално...
(иначе сите ги враќаат на 180.000, знам по мојата :D )

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
2006 180000 километри поминато за кола од странство.Сомнителна работа.Да видел другар ти дека е вратена 2-3 стотки километражата,па ти ја шитнал тебе за твоја потреба.
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 01:25 ---

Што голф бил тој бе па сте го продале 5200 евра.Па пасат и тоа редизајнот од таа година им бараат по 4000-4500 преку сила.
ти викам колата беше само нафта друго ништо не знаеше типот беше некој другар на таткоми ама во австралија преселен и кога се врати тука ја извози и го фана око и колку ќе побараш толку ти давам насмеа нашала 5200 европски му земавме
1.9 тди 110 коња климатроник електрика на сите 4 стакла 4 аирбег озвучување
беше земен за ефтини пари од некој коцкар задолжен ама беше стакло околу 30 000 имаше кога го земавме салон со 160 000 го продаде

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
ти викам колата беше само нафта друго ништо не знаеше типот беше некој другар на таткоми ама во австралија преселен и кога се врати тука ја извози и го фана око и колку ќе побараш толку ти давам насмеа нашала 5200 европски му земавме
1.9 тди 110 коња климатроник електрика на сите 4 стакла 4 аирбег озвучување
беше земен за ефтини пари од некој коцкар задолжен ама беше стакло околу 30 000 имаше кога го земавме салон со 160 000 го продаде
Абе наш бил ама странец не бил упатен во цените,па таткоти добро го заклал.Опрема помалку или повеќе не е ни важна.Сега сите коли се со сериска опрема да те заболи главата.Само клошар што до вчера возел кола со прозори на сајла и што се заглавуваат со штрафцигер да не се отвори се пали на електрика на прозори,ретровизори,седишта..............
Километрите дали биле толку колку што си пишал и не навлегувам ама човек што се разбира ќе познаедали се толку или повеќе.;)
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 01:57 ---
И јас го мислам истото, за тие пари и тоа што го кажува, е џабе, буквално беспари ја земал... Извози уште 100-200 илјади и ако ти откаже, значи е враќано и тоа асално...
(иначе сите ги враќаат на 180.000, знам по мојата :D )
Од 130000-180000 и тоа за 10-12 години стара кола.Рачунај дека горе просек поминувааат по 4-5000 месечно па удри математика на 10-12годишна кола+ и жена, баба ја возела па тие брат се смрт за колата
Ново си е ново.Ако сака застава 850 нека е.НОВО Е!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Не е сомнителнo иако според цената изгледа дека е така и овие на авто плацовите ги купуваат по толку па после тука ги продаваат по 4000-5000 евра.
Веќе се вози голф 6 низ Европа а 4-ката нека ни ја продаваат на нас ние секако сме назад со времето и тоа за евтини пари колку да не им смета дома.
Па не ми го шитна туку јас му го побарав да ми го продаде на мене по што се утепав од барање на старо тука низ Македонија и ми го даде по цената по која го купил и одма ја однесеов на технички преглед се беше ок. Цела година се возам нема гајле и за Грција 3 пати оди со него без проблем. Па ако се расипе (не дај боже) има неискусни ќе ја купат за тие пари.

Член од
26 февруари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
19
Вака, здраво насите :). Ме интересира ваше мислење за овие две возила... Заинтересиран сум али некако тешко да донесам одлука, чисто онака да ми помегнете :D. Се работи за половно возило.
Седни у двете коли,пробај ги,разгледај ги,извози ги,види внатрешност,комфор ова-она и после заклучи си која повеќе ти се свиѓа.Ја би одел на Аудито.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
180,000 км за 6 години е сомнително? Тоа се 30,000 км годишно. Сега очекувам муабет дека “на Запад не ги возат под 50,000 годишно“, а после тоа и дека не ги возат “под 100,000 годишно“.

L

.Lost Angel.

Гостин
Аудито е ко лимузина ако сакаш да клецкаш у кола има повеќе простор во аудито зависи за кое :) Инаку ако сакаш да правиш спротски модел кола - подобра варијанта ти е голфот Инаку јас сум повеќе за Ауди него ли за голф е сега финтата повеќето што го купуваат голфот е што има ефинтини делови инаку во издржливоста е скоро иста мада Аудито има посакапи делови
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 14:10 ---
Темава е
Змија да те апне, или магаре да ти го бапне...
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
180,000 км за 6 години е сомнително? Тоа се 30,000 км годишно. Сега очекувам муабет дека “на Запад не ги возат под 50,000 годишно“, а после тоа и дека не ги возат “под 100,000 годишно“.
Со 150-200000 км може да се најде само џип или некој фамилијарен караван кои што се користени за на излет,лов или неделен шопинг од дома до некој мркает.На се друго што ќе налеташ мала е веројатноста да има поминато по минмум 3-3500 иладарки месечно.Таму кола се вози 4-5 години која се ампортизира до максимум,се остава во салон и се доплаќа за ново(канта за нова кола).Иста прикаска е и со хаварисани или разнесени коли.Нашиве гастербајтери кои што живеат и работат таму после ги прават сите далавери.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Да не зборуваме напразно:

http://ideas.repec.org/p/diw/diwwpp/dp602.html

In contrast to other countries where official odometer readings are collected when cars are being inspected or whenever there is a change in the registration data, no such information is available in Germany. The published annual figures on mileage of German vehicles result from model calculations, based on different data sources. The last two large surveys on car use were carried out in 1993 and 2002. These data are analyzed to find determinants of car mileage traveled and to check if there was a significant change of average mileage within 10 years. The method used to find determinants of car mileage is a log-linear analysis of variance. In general, average annual mileage for a German passenger car was 13,500 km in 2002, about 5 % less than in 1993 (14,200 km per car).
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 19:36 ---
Еве уште еден линк:

http://www.theautochannel.com/news/2012/01/10/020543-german-auto-makers-to-promote-clean-diesel-models-for-north.html

DETROIT, January 9, 2012.; In a press conference at the North American International Auto Show that opened its doors to the media this morning, the VDA, the German car manufacturers association, gave some insight into the diesel market in the U.S. In its study published last December, the Deutsche Bank Research concluded that to many people driving long distances in the US, clean diesel is the ideal fuel. The average annual mileage per car is around 10,000 miles per year, which beat the German average of some 7,500 miles.

Е, како сега, нели Германецо испод 30,000 годишно не возел? :icon_lol:

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Да не зборуваме напразно:

http://ideas.repec.org/p/diw/diwwpp/dp602.html

--- надополнето: 10 јуни 2012 во 19:36 ---
Еве уште еден линк:

http://www.theautochannel.com/news/2012/01/10/020543-german-auto-makers-to-promote-clean-diesel-models-for-north.html

Е, како сега, нели Германецо испод 30,000 годишно не возел? :icon_lol:
Со 150-200000 км може да се најде само џип или некој фамилијарен караван кои што се користени за на излет,лов или неделен шопинг од дома до некој мркает.
Да не мислеле на вакви случаеви

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Со 150-200000 км може да се најде само џип или некој фамилијарен караван кои што се користени за на излет,лов или неделен шопинг од дома до некој мркает.
Да не мислеле на вакви случаеви
Види го овој како се прави паметен. Да, во Европа сите имаат една кола што ја возат и една што ја чуваат за украс.

Абе, удри му дупло од просекот и пак не стигаш до фамозните 30,000 годишно коишто овде се вадат “од ракав“

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Види го овој како се прави паметен. Да, во Европа сите имаат една кола што ја возат и една што ја чуваат за украс.

Абе, удри му дупло од просекот и пак не стигаш до фамозните 30,000 годишно коишто овде се вадат “од ракав“
А не мислам веќе да се расправам сум бил и сум видел дека е така.Повеќето семејства 70-80% имаат по 2-4 коли

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
А не мислам веќе да се расправам сум бил и сум видел дека е така.Повеќето семејства 70-80% имаат по 2-4 коли
И само една од тие ја возат? Ако веќе инсистираме дека, да ги наречеме, “викенд возилата“ го искривуваат “вистинскиот“ просек кон долу (иако не верувам дека ги има во толкав број и дека во исто време нивната употреба е толку мала како што вели цтркантиа), зарем овој ефект не е компензиран од службените коли коишто поминуваат преку 50,000 годишно (податоци од интернет, не од ракав) и коишто го поместуваат просекот кон горе? Или рент-а-кар колите коишто поминуваат накај 100,000 (пак, податоци од интернет, не од ракав)?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Се извинувам што не прочитав цели страници само по некои, само да кажам еднаш(постирам)
Според германско списание AutoBild категорија за автобомили на старост до 10 години АУДИ е најиздржлив автобомил и тоа два пати по ред;)
Значи јас би идел ауди затоа што после 5 години малку држи цена за разлика од Голф :)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Kajgana Shop

На врв Bottom