ATP World Tour Finals, London | 04 -11 ноември, 2013 |

Победник на ATP World Tour Finals?

• Рафаел Надал

Гласови: 12 26,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 23 51,1%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 2 4,4%
  • Томаш Бердих

• Роџер Федерер

Гласови: 7 15,6%
  • Станислав Вавринка

• Ришард Гаске

Гласови: 1 2,2%

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
@Фотос, дај го и твитот на тренерот на Вавринка, ако го следиш :noze:

Нешто беше во стилот
Training or sightseeing?

Твитнат одма по вториот сет. :pos:

Aj aко може некој да ми објасни само како ќе влезеше Бердих со победа, оти колку што знам Вавринка имаше 2 победи и 1 пораз и тоа 6-7 6-7?

Aj aко може некој да ми објасни само како ќе влезеше Бердих со победа, оти колку што знам Вавринка имаше 2 победи и 1 пораз и тоа 6-7 6-7?

И Бердих ќе имаше 2 победи и 1 пораз со сет разлика од 5-2 доколку тепаше 2:0 со Надал или 5-3 доколку тепаше 2:1. Вавринка има сет разлика од 4-4.

И Бердих ќе имаше 2 победи и 1 пораз со сет разлика од 5-2 доколку тепаше 2:0 со Надал или 5-3 доколку тепаше 2:1. Вавринка има сет разлика од 4-4.

Jaс мислев гејм разлика се гледа, затоа. :D

Magnus Norman ‏@normansweden55m
Practise or sightseeing tomorrow. Soon we will know!

Според твитеров на Вавринка, Надал и Вавринка ќе да се добри пријатели. :D

Без разлика на твитов, добри пријатели се Надал и Вавринка. Иначе да бидам искрен во еден момент помислив дека Рафа ќе си дозволи пораз, само поради тоа што Вавринка изеде вафли за Ел тио пред некој ден. Ама па од друга страна сосема заборавив какво минато има Рафа со гнасниот Бердих. Рафа и да нема една нога никогаш нема да му пушти меч на Бердих и ќе игра до последниот поен.

@Ставрогин, ни се оствари желбата, пројде Стан даље. :vozbud: Стварно ми е драго за човеков, ептен добар тенис игра. Знам некогаш да го изругам, кога игра против Ноле или против Рафа, затоа што стандардно се распаѓа кога игра против нив, без разлика на тоа дали води или губи, ама сепак многу ми е драг Вавринка. Се надевам добрите резултати од сезонава ќе му послужат за наредната година и дека следната година ќе биде дупло подобар играч и конечно да направи некој позабележителен резултат на поголемиве турнири, да речеме Мастерс титула или Грен Слем 1/2 финале или финале.

Ау, ау +18 тенис е ова.

СОВРШЕНСТВО. :cuc:
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 16:11 ---
Сепак не успеа Федерер да израмни на 5-5, иако имаше брејк топки. Добар почеток на ДелПо, Федерер касно му текна да игра тенис, откако изгуби 2 сервиси .. сепак мислам дека ќе оди во 3 сета оваа.

Федерер игра ептен лошо, како и низ цела сезона.

Number of times Federer broken in first 3 games of deciding set: 2008=61%, 2009=66%, 2010=68%, 2011=75%, 2012=80%, 2013=100%

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom