ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе се повреди некој играч а рецимо исполнувал во тој момент услови за да учествува на секој турнир во светот, ете примерот со Тием кој беше топ 10 играч пред да се повреди, откако ќе се врати од повреда има лош ранкинг и логички нели не може да учествува на најдобрите турнири а реално има квалитет за истото. И сеа место да се мрцвари по Челенџери и ИТФ турнири добива можност да искористи заштитен ранкинг за да учествува на турнири кои тој ќе ги одбере. Мислам дека 6-7 пати во една сезона може да се искористи таа опција, не можеш баш на секој турнир да ја користиш. Користеше и Тием иначе PR само не си го приметил. Еве следна година ако игра Рафа ќе користи PR зашо веќе е испаднат од топ 100, тогаш кујзне кое место ќе биде, може и да нема воопшто бодови.
За Тим конкретно сум прилично сигурен дека цела година на големиве турнири досега играше со WC. Тоа мислам би било случај и со Рафа евентуално следна година. Годинава неколку пати го имам приметено Едмунд со PR. Пази типот го нема жив од 2019 година и у 2023 има PR. Tоа нема логика ниедна повреда не трае 3 4 години. Еве и сега најново со Чунг. Исто типот се враќа од повреда после 3 години и има PR.
А на пример еве за Тим конкретно,ако не добие WC на одреден турнир,има право да го искористи PR?

За Тим конкретно сум прилично сигурен дека цела година на големиве турнири досега играше со WC. Тоа мислам би било случај и со Рафа евентуално следна година. Годинава неколку пати го имам приметено Едмунд со PR. Пази типот го нема жив од 2019 година и у 2023 има PR. Tоа нема логика ниедна повреда не трае 3 4 години. Еве и сега најново со Чунг. Исто типот се враќа од повреда после 3 години и има PR.
А на пример еве за Тим конкретно,ако не добие WC на одреден турнир,има право да го искористи PR?
Protected Ranking (PR) is a system used to help players ease back into competition after an injury break. Without protecting ranking, the player’s ranking will drop when the player is rehabbing, making it very difficult to qualify for tournaments.
Protected ranking is meant to help players coming back to the tour from injury after at least a 6-month break. The player’s ranking is frozen based on his average ranking during the first three months of injury. A player can use the protected ranking for the first nine tournaments or up to nine months, whichever comes first.
If a player is out of action for 12 months or longer, the ranking protection will apply for the first 12 tournaments or 12 months, whichever occurs first.
To qualify for the protected ranking, the player must request in writing to the President within six months of the last tournament.
When you see “PR” next to a player’s name in the draw, it shows that the player has used his protected ranking to enter the tournament.
Protected ranking can only be used for entry to tournaments. It cannot be used for seeding purposes.

Никогаш ариецов и неговите фанови нема да се помират дека Надал го престигна и Новак е гоат.

Како успеа да ја сврти пак за него, пун е со себе до врв. Тежок пролив е човекот, ретко гнасна појава.

Изјавава пуна солзи и она чувство коа ќе ти се згрчи горниот дел од вилицата од премногу срам анскиозност и панични напади односно момент пред да се растуриш од плачење.

Ти ебам клошарот самобендисан и небитен, ќе умре од мука што е трето место и веќе никој не ни збори за него и неговата преценета појава. WOW личел на тенисер и имал стил и елеганција. Мрш таму.
Дај боже уште 100 души да му ги стигнат тоа мртвите ГС титули доека е жив, да гледа и да се јаде од мука заедно со тоа јазовецот од жена. Мирка на кур да ми свирка hhhhhhhhh.

Пишете 24 веќе

Федерер, дома го заборавија дека постои веќе, ќе се памти по овие интервјуа у кои рика и рони солзи.
Гревот се стави у иста реченица со најдобриот на сите времиња.

Али ајде му остана уште овој рекорд, цела сезона би ја пропуштал, до 2030 би играл да сум Новак само Вимблдон буквално да изгледа смешно кога ќе дебатираат тие новинари со агенда.

Последно уредено:

Пишете 24 веќе

Федерер, дома го заборавија дека постои веќе, ќе се памти по овие интервјуа у кои рика и рони солзи.
Гревот се стави у иста реченица со најдобриот на сите времиња.

Али ајде му остана уште овој рекорд, цела сезона би ја пропуштал, до 2030 би играл да сум Новак само Вимблдон буквално да изгледа смешно кога ќе дебатираат тие новинари со агенда.

Алкараз го ставиле :pos: , какви надувани британски гомна од луѓе

FB_IMG_1687071126734.jpg

Какво ругање од Делпо , стварно ми е жал што тој му остана и единствен. Си кажа Мари самиот дека тоа што освоил 3 ГС е огромна бројка во време на доминација на тројцава, иако ја ќе речам двајцата , пошо Фед доминираше пред Мари и Вавринка да ги играат своите најдобри тениски мечеви.
Факт е дека Алкараз ќе има поголема бројка на грендслеми , ама убо му го плесна Хуан Мартинчо.

Калин игра во Познан за 100 поени и 120 000 евра, денес се квалификации

Во живо против германец за главен ждреб

Калин игра во Познан за 100 поени и 120 000 евра, денес се квалификации

Во живо против германец за главен ждреб
Пред некој ден се откажа поради повреда во дејвис купот, денеска спремен за друг турнир.

Пред некој ден се откажа поради повреда во дејвис купот, денеска спремен за друг турнир.

и изгуби од тенисер надвор од топ 600 :facepalm:
уште не е спремен за челинџер ниво , а ранкингот му е прилично висок за фјучерси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom