ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
:))))))))
Цела земја се крена откако он пиша дека добил исклучок, што значи се кренаа без да знаат која е позадината на неговото доаѓање, не ги ни интересираше тоа како добил дозвола иако и самиот премиер јавно кажа дека има право Новак да дојде јер добил исклучок, ама тоа нив не им беше битно, им беше битно што е невакциниран. У ек на избори што им преостанува на тие што се на власт на такво расположение на разуздана бесна раја која уживаше во фрапантните карантини кога на погреб на свои блиски не можеа да присуствуваат, имаше видеа како ги гледаат погребите на Зум, интересна реалност сте живееле морам да признаам, али ако тоа ти се допаѓало тебе или на останатите нормално, кои сме ние балканците да судиме. :)

Глеаш како ги извртуваш работите и едноставно не ги позиционираш нештата онака како што беа, туку ги претставуваш на начин на кој ти одговара за да испаднеш во право. Премиер им вика ок е, Новак вика имам добиено исклучок, АО истото го вика, нив кур ги болеше за тоа, се бунеа зашто е невакциниран, толку, а не дали законски може да е таму или не, уште пред да полета натака се крена бунт во Австралија зашто доаѓа нит знаеа што документации има што напишал во истите ништо. Секако си имаа бек ап од секој прозападен мејнстим медиум вклучувајќи ги и тие во Австралија, на кои едноставно им сметаше тоа што Новак одлучил да не се вакцинира, што сакал самиот да одлучува за своето тело, пази ги сега истите тие мртви медиуми на таа основа како реагираат кога американскиот суд го забрани абортусот, буквално истиот аргумент на Новак го користат, секоја жена треба да одлучи што да прави со своето тело.

Еве ти еден класичен пример на новинарство со агенда, ама кога ќе им ја закачат агендата си го покажуваат своето вистинско лице, сега наеднаш секој човек може да одлучува што да прави со своето тело, јер абортус, ама кога Новак истото го збореше, он беше жигосан јавно и означен ко антиваксер и опасност за цела Австралија но и пошироко. И тоа беше најголемиот проблем за Новак, ко една од најголемите мејнстрим фаци во тенисот, он да не е вакциниран, како таков им сметаше на оние кои беа најглавни про ваксери. Не е катиљ човек Новак ова да го спомне ко паралела чисто да им долови дека нивните трендови се дефектни и неисправни.

Сеа дека ти површно глеаш на работите, ќе речеш сум начнал безвезни теми, абортуси мабортуси, не сакаш да ја видиш суштината на целиот муабет и апсурдниот свет у кој живееме, али да ти се насерам у реалноста у која за да егзистирам нормално и не бидам жигосан, треба погребот на блиските да го глеам на Интернет и да викам дека тоа е ок, јер законите биле такви, или да не смеам да гукнам ако машко пред месец дена решило да е женско, и сеа влага у женски спортови и гази како стока.

pak ke kazam ne gi razbiras rabotite.

premierot kaza deka moze da dojde. dobil viza. toa ne znaci deka moze da vleze. toa znaci deka moze da se kaci na avion i da dojde do aus kade potoa treba da gi ispolni uslovite za vlez. nole ne gi ispolni.

#1 ne bese vakciniran a spored aus pravila trebase da e posto ne bil kriticno bolen od covid

#2 lazese na vlezniot dokument za kade prestojuval.

kako sto kazav, normalno narodot ke se kreni koga gleda deka nekoj sto ne ispolnuva uslovi saka da vleze. bi bilo nenoemalno da ne se krene, ama ko sto rekov za vas zakoni se poveke ko guide lines ne se zakoni nego pravila koj koga sakate gi pocituvate koga nekete si barate nacin da ne gi postuvate.... nesto ko kais u kola ili zakonot za pusenje... takvi gluposti tuka ne proagaat.

drugovo ko sto kaza bas e bez vrska i ne e povrzano so nole taka da nema sto da komentirame tuka si ima tema za toa. ne gledam sto ima ti da si gneven za abortusi u usa ili kako aus se spravuvala so pandemijata, fakt e deka 100 pati podobro projdovme od bilo koja drzava u evropa. dali tebe ti e po keif toa ili ne, totalno nebitno.

ps. neznaev deka trudna zena ako seta megu deca moze da gi zabremeni i drugite okulu nea...

da ne go tupime bidna ova... ke si napravi nole edno video ko dzoni dip i moze ke go pustat pak ovde ako ne zdravje vo 2026 ke moze pak ovde.

Последно уредено:
se vrtime u krug.

koj del od toa deka nema validni dokumenti (pricina zosto vleguva ne vakciniran) i deka lazel ne go sfakas? se soglasuvas bar so nole, eve ne mora so mene, nole sam izjavi deka e gresno poplnat dokumentot za kade prestojuval?

toa e dovolno za da ne go pustat. kraj na prikaznata trebase uste tuka da bide ama ete zaebaa carinicite rabota sto ne mu dadoa dovolno vreme pa advokatite go prosvercaa nekolku dena.

ne me interesiraat drugite slucaevi. totalno nebitni se i nemozam da ti odgovoram kako i zosto vlegle posto nemam uvid vo nivnite dokumenti.

carinikot moze imal adekvatna pricina da gi pusti vo momentot koga vlegle ali podocna e proverena dokumentacijata povtorno, jasno bese kazano deka se vodele istragi i se doneseni drugi odluki za nekolku dusi (ne site, imase i takvi sto ostanaa so examptions zasto dokazaa deka ne bile u sostojba da primat vakcina). predpostavuvam zborele so doktorite sto gi dale beleskite, plus im gledaa krvna slika itn... moze ustanovile deka ete sega imaat moznost da primat vakcina ama ovie nekele... mislam imase i bas takov slucaj kade mu bilo ponudeno na eden da se vakcinira i ostane, ovoj odbil i go vratile... totalno nebitni se tie slucaevi posto nitu znaeme sto tocno bilo nitu e ist film so toj na nole.

hrvatot mi e totalno nevaliden izvor. znaejki gi balkancite kojznae sto mu pisuvalo u beleskite, za 100e sto sakas ke ti napisat tamu, daj kopija od toa ako imas pa da komentirame. na kraj mozno e carinikot da zaebal rabota, imase nekolku sto bea pod istraga posle ao.
Dobro aj teraj.

Гледајте тенис бе ајде, види ги :D

jas plakam danok tenis aus da egzistira. plakam i lokalni viktoriski danoci so koj se sponzorira aus open i se gradat i odrzuvaat objektite. nasi pari se vlozeni za site 3ca sto gi spomnav so godini da zimaat prilicno golemi stipendii, da im se pokrivaat trosoci itn...

taka da indirektno sum.
Добро.
Тогаш не коментирај за македонска репрезентација и нејзиниот избор на репрезентативци пошто очигледно не плаќаш данок на оваа држава и со ништо не придонесуваш за да се осеќаш повикан да коментираш.

Добро.
Тогаш не коментирај за македонска репрезентација и нејзиниот избор на репрезентативци пошто очигледно не плаќаш данок на оваа држава и со ништо не придонесуваш за да се осеќаш повикан да коментираш.

plakam i vo mkd i vo nekolku drugi drzavi u azija i evropa.

Тоа што го направи Нори на 3-4 и 15-15 во вториот сет, човек и да сака, не може да го направи :)

Прелош Новак, ако се земе у предвид кој му е противник комотно можам да кажам дека не изиграл полошо у едно полуфинале на слем од ова што го игра први 2 сета. Вториов го зема само зашто Нори го фати класиката од мозочен удар ради импресии од меч, утна смеч, рутински поен на мрежа, неизнудени катаљарда, се уцвика.
5 гејма у редослед да изгубиш од Нори ... :facepalm: :facepalm: :facepalm:

cim tebe te pushtile vo australija,si eba majkata australija i pocituvanje zakoni :).
I namali malce so danocite :)

lol, mi se sviga zakonot za imigracija i strogosta sto se praktikuva ovde. bolje taka nego da pustaat svasta vo aus ko vo eu sega.

fintava so danocite e da platis dovolno za da te ostavat na mira da mozes bez problem da prefrlas sredstva kade i kako sakas.

lol, mi se sviga zakonot za imigracija i strogosta sto se praktikuva ovde. bolje taka nego da pustaat svasta vo aus ko vo eu sega.

fintava so danocite e da platis dovolno za da te ostavat na mira da mozes bez problem da prefrlas sredstva kade i kako sakas.
e bash toa de,chim tebe te pushtile vo australija si eba majkata australija i pochituvanje zakoni.
Izleguva deka tamu moze da vleze i shuto i rogato,samo na poznati faci demonstrirat strogost.I pak,namali so danocite,i nie od Balkanot prefrlame pari niz drugi drzavi i imame smetki niz drugi drzavi .

Го глеав пресот на Надал, не бил у ситуација да игра 2 меча на ниво на слемов, односно да го дава максимумот, немало поента да излага таков на терен, со други зборви, да требаше да игра против Нори и евентуално финале против некоја мувла чоукерска имаше шанса муабетот да е друг, според кажаното, вака Ник и најверојатно Новак, бар таа калкулација он си ја прави у глава, се mission impossible што е апсолутно точно, и едниот и другиот ќе му го силуваат дефектниот сервис.

Како и да е, на оваа подлога последен пат титула освои 2010, од тогаш само едно финале у цели ебани 12 години, статистиката ич не му оди во прилог со оглед на статусот кој го има во тенисот моментално. Не ни има со што да се пофали поише од декада на трева, само 2 добри изданија имаше ако се тргне овогодинешното, во двете изгуби од Новак, еднаш финале и еднаш полуфинале, ок да не го заборавиме и она полуфинале што го изгуби од Федерер, значи 3 солидни изданија у 12 години, пак е малце со оглед кој е и што е, не се тоа работи со кои ваков тенисер би се мавал во гради. Во меѓувреме по 2 титули освоија Федерер и Мареј, и 6 титули Новак.
Каков трагичен пост божеееее :pos: :facepalm:
Јас вас Нолевци не можам да ве разберам жими се, вие сте некоја посебна сорта дегенерици, не знам кој друг израз да го употребам. Абе што сакаш да изјави хахаха, се осеќам спремен ама сепак ќе предадам? НОРМАЛНО ДЕКА НЕ Е СПРЕМЕН БЕ ИДИОТЕ, РУПТУРА НА СТОМАЧЕН МУСКУЛ ИМА ДА ТИ ЕБАМ ТОА НЕУКОТО СТВОРЕЊЕ. Со Русевски да требаше да игра денес ќе предадеше, кое фајде ако не можеш повеќе од 150 да сервираш и да удираш бекенд, а и ризикуваш да го сјебеш остатокот од сезоната? Добро бе сериозно мислите ли пред да напишете нешто?

Иначе твојот пулен има исто така 2 титули на РГ од 2013 навака така да не знам што споредуваш Надал 2 имал на трева кога овој исто 2 има на земја. И да, 22>20.

Јас вас Нолевци не можам да ве разберам жими се, вие сте некоја посебна сорта дегенерици, не знам кој друг израз да го употребам. Абе што сакаш да изјави хахаха, се осеќам спремен ама сепак ќе предадам? НОРМАЛНО ДЕКА НЕ Е СПРЕМЕН БЕ ИДИОТЕ, РУПТУРА НА СТОМАЧЕН МУСКУЛ ИМА ДА ТИ ЕБАМ ТОА НЕУКОТО СТВОРЕЊЕ. Со Русевски да требаше да игра денес ќе предадеше, кое фајде ако не можеш повеќе од 150 да сервираш и да удираш бекенд, а и ризикуваш да го сјебеш остатокот од сезоната? Добро бе сериозно мислите ли пред да напишете нешто?

Иначе твојот пулен има исто така 2 титули на РГ од 2013 навака така да не знам што споредуваш Надал 2 имал на трева кога овој исто 2 има на земја. И да, 22>20.
Nervozen si neso stek, chemu ova, chemu termini ko ruptura, koj si ti. Identicna povreda ima ko i Novak na AO patem, ili sea ke izmislis uste nesto za da isteras.poenta deka i od Kalin ke izgubi iako so istata taa ... khm, ruptura, 5 seta izigra so Fric i go pobedi.

Ali sea stek koj e ekspert za se ke kaze ... do adrenalinot bilo, true story. I 100 na saat da servira set nema da izgubi protiv vakov nub ko Nori, ti ebam umreniot i nezakopaniot.

sho se palish be kako majmun,Syn izvadi zaklucok od presot kako fan na Djovak,i jas bi izvadil slicen zaklucok.Ti,normalno,ne.Sekoj so svojta pamet.Ama ,bidejki stanuva zbor za Nadal,ne mu e bash za veruvanje.Eve,najtaze,i Fonjini ne mu veruva.Nadalco sobra dva i dva,vide deka e mision imposible,i si sobra partalite.Na presot mudro kaza deka za nedela dena ke pochne so treninzi.Zoshto go spomna toa,koj go prasha.Zatoa shto samiot toj znae kolku e seriozno povreden,i mosne glupo ke e koga dramatichno napushta Wimby,a za nekoj den vo Majorka trenira,paparazi ima sekade.Ta neodamna beshe cirkusot koga vo ponedelnik edvaj odi na shtaki a vo cetvrtok trenira.
I postovite ti se se potazni i potazni,greota

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom