ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
За оние кои можеби не знаат, кога летате со комерцијален лет, како што летал Џокович, авиокомпанијата законски мора ви ги провери документите дали се соодветни за влез во земјата за која летате, бидејќи ако пристигнете во држава авионски и немате соодветни документи авиокомпанијата гарантира дека ќе ве врати назад и плус плаќаат пенали заради што носат луѓе кои немаат право на влез. Значи ако еден србин летал од Белград за Лондон а од таму за Сиднеј (пример, не знам како летал Џокович) во Лондон авиокомпанијата пред чекирање и бординг ќе му провери пасош и валидна виза за Австралија, ако пола документ фалел, воопшто немало да рискираат и немало да го качат на авион. Чао пријатно.

Кога стигнуваш во странска држава, визата која е издадена не е гарант дека Перо на граничен премин ќе ти дозволи да влезеш, да речеме ти издале виза за Америка а таму стигнува тип со 3/4 пантолони и талибанска брада, сигурно дека ќе го вратат. Е истово му го имаат направено на Џокович, поради галамата која се крена лоботомираниве кенгури со 90% вакцинирани гледаат како закана ковид прележан да помине граница. Врв на корона лудилото.

Овој татко му поише штета му прави него што му помага. Митинзи држи. Иначе ова му го правеле пошто бил против Рио Тинто, а ако се појавел на турнир му спремале атентат. :D

@Stefan-kobe стварно мислиш дека два независни медицински тима ќе му одобрат влез без вакцина, без да наведе добра причина поткрепена со докторски извештаи, документи, зошто не е вакциниран? Како тоа премиерот вика ако не даде сигурен документ ќе биде депортиран, а два метицински тима олучувале изгледа гледајќи на гравче. Очигледно тој дебилот повеќе разбира од тие лекари.

Овој татко му поише штета му прави него што му помага. Митинзи држи. Иначе ова му го правеле пошто бил против Рио Тинто, а ако се појавел на турнир му спремале атентат. :D

@Stefan-kobe стварно мислиш дека два независни медицински тима ќе му одобрат влез без вакцина, без да наведе добра причина зошто не е вакциниран? Како тоа премиерот вика ако не даде сигурен документ ќе биде депортиран, а два метицински тима олучувале изгледа гледајќи на гравче. Очигледно тој дебилот повеќе разбира од тие лекари.
Ај сеа и на тебе ли да ти цртам? Прочитај што пишав поназад, што ми е и мене чудно во ситуацијава итн.

Австралија не е централно балканска република па премиерот да одлучува кој ќе влезе. калма. Си има независни судови (да, постојат и такви) кои на крајот ќе одлучат дали ги исполнува условите да биде пуштен или треба да биде вратен според важечките правила и прописи. Ноле сигурно ќе си плати спремен адвокатски тим кој ќе го застапува пред судот, па ако е во право ќе го гледаме на АО, ако не е во право ќе го гледаме на инстаграм кај изетреаниот му татко. Thats it. Многу фама се крева бидејќи не сме навикнати да постојат независни судови кои ќе одлучат согласно законот.

Пред неколку години кога ме одбија за виза во Австралија имав право на жалба на одлуката, се жалев и дури по една година ми одобрија, една факинг година чекав за да ми се разгледа жалбата.
Се одеше по судска постапка, најјакото е шо имавме рочиште преку телефон, адвокатот на брачеда ми присутен таму а мене телефонски ме испрашуваа имаше и преведувач. Ми вика тој дали ќе ја кажуваш вистината со библијата или без библијата, јас со библијата хаха ко небаре, лудаци.
На крај судот ми одобри виза ама требало уште амбасадата амин да кажи за официјално, ама штом судот одобрува 90 % завршена работа ми рекоја, и така и беше по еден месец летнав за Мелбурн.
Во документите имав еден куп неправилности, ниту вработена бев како шо наведов, ниту во брак, ниту на факс.
Не дека случајот со Ноле е ист ама муабетот ми е да не се експонираше Ноле јавно за вакцините мислам дека немаше до ова срање да дојде.

Da be, deka famata od Makedonija poteknuva. Cudno cel den e na front page na BBC, i oni ne se naviknati na nezavisni sudovi izglea.

Како и да е Ноле ќе набилда ПР до трт! Ако го пуштат ќе испадне победник над репресиите! Ако не го пуштат жртва :toe:

Ај сеа и на тебе ли да ти цртам? Прочитај што пишав поназад, што ми е и мене чудно во ситуацијава итн.
Те разбирам што кажуваш. Муабетот ми е дека он не поднел докумети у Никоб или некој приватен матичен лекар у Австралија за причините за невакцинација. Тие два лекарски тима чим имаат моќ да одобруваат документација за влез во Австралија, мора да се под ингеренции на државата. Организаторот ко таков, нема моќ да одлучува дали Џоковиќ смее да дојде или не. Чим му одобриле учество и влез, тоа мора да дојде од државен орган. Нивна работа е дали ќе го пуштат или не. Прво беше аплицирал за погрешна виза, сега сега е официјален документ кој не го приложил, утре ќе биде дека на своја рака дошол. Австралија и без корона има право да не му дозволи влез, али у случајов ми делува ко политичка одлука, не зошто они го мрзат Новак, Србија или слично, туку поради бесот кој го имаат предизвикано кај народот таму, а ситуацијава со него им дојде ко ќец на десетка, да малку го намалат тој бес. Муабетот со валиден документ од таа причина не ми држи вода, плус нити прв пат оди таму, а и овие правила за влез во Австралија не се од вчера, па да речеш тие што се задолжени за неговите патувања, да не знаат што се треба. Може некој документ да пропуштиле, ама малку верно ми е тоа, поверно ми е тоа со бесот кај народот.

Да кажеше дека не може да се вакцинира заради таа глутенската алергија зошто му претставува ризик за здравјето, верувам дека немаше да има ваков проблем.

Самиот си залепи етикета на антиваксер, сакајки да промовира право на слободен избор. Те не сакам да откривам вакцинален статус, демек не му е јасно на пола свет дека не е вакциниран, те ке видиме дали ке играм.

Сега фаќаат политички поени на случајов.

За оние кои можеби не знаат, кога летате со комерцијален лет, како што летал Џокович, авиокомпанијата законски мора ви ги провери документите дали се соодветни за влез во земјата за која летате, бидејќи ако пристигнете во држава авионски и немате соодветни документи авиокомпанијата гарантира дека ќе ве врати назад и плус плаќаат пенали заради што носат луѓе кои немаат право на влез. Значи ако еден србин летал од Белград за Лондон а од таму за Сиднеј (пример, не знам како летал Џокович) во Лондон авиокомпанијата пред чекирање и бординг ќе му провери пасош и валидна виза за Австралија, ако пола документ фалел, воопшто немало да рискираат и немало да го качат на авион. Чао пријатно.

Кога стигнуваш во странска држава, визата која е издадена не е гарант дека Перо на граничен премин ќе ти дозволи да влезеш, да речеме ти издале виза за Америка а таму стигнува тип со 3/4 пантолони и талибанска брада, сигурно дека ќе го вратат. Е истово му го имаат направено на Џокович, поради галамата која се крена лоботомираниве кенгури со 90% вакцинирани гледаат како закана ковид прележан да помине граница. Врв на корона лудилото.

Не е авиокомпанија, туку те проверува пасошка контрола на појдовната точка. Имав лет Скопје-Истанбул-Дубаи, и не сакаа да ми дозволат во Скопје да се качам на летот за Истанбул зашто не ми стигна визата на време, а кажав дека идам транзит низ Истанбул.

Се случуваше често визата за влез во UAE да не чека на аеродромот во Дубаи на слетување, па морав тука да вадам лап топ и да им покажувам маилови каде пишува дека ке имам виза на слетување.

Не можам да се сетам дека било кога авиокомпанија ми има барано виза пред бординг.

Не е авиокомпанија, туку те проверува пасошка контрола на појдовната точка. Имав лет Скопје-Истанбул-Дубаи, и не сакаа да ми дозволат во Скопје да се качам на летот за Истанбул зашто не ми стигна визата на време, а кажав дека идам транзит низ Истанбул.

Се случуваше често визата за влез во UAE да не чека на аеродромот во Дубаи на слетување, па морав тука да вадам лап топ и да им покажувам маилови каде пишува дека ке имам виза на слетување.

Не можам да се сетам дека било кога авиокомпанија ми има барано виза пред бординг.
Овде мислам дека за сите тенисери АО се посредници, и преку нив оди ова со визата, затоа и имаат формирано 2 незавнисни медицински панели и тоа во согласност со тамошните власти, тие се водат според пропишаните правила и составен дел од истите се доктори, специјалисти што ти ја знам кои ги анализираат ваквите барања и или дваат зелено светло, или не.

На Новак му одобриле влез откако пратил апликација и објаснување зашто не е вакциниран, затоа и сеа има многу нејаностии што точно се случило и како така он сеа имал непотполна апликација или што ти ја знам, а претходно му е дозволено да влезе.

Не мислам дека ова све е во приватна режија на тенисериве, баш дека е пандемија и условите се такви какви што се, имаат помош и од организаторот на турнирот. Новак 20 пати бил у Австралија не им е ова прв пат, не е он ко чолисимо позната на шриоксокак после нејзината авантура со визата ко мигранто, па да праи некои пацерски грешки, све тоа си поминуе низ проверки кај неговиот тим.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom