ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не пратам многу тенис последно ама 3 по ред дупли сервис грешки не се сеќавам да сум видел до овие на Зверев во кој и го изгуби сетот...

Posle denesniov den i odlaganjeto za utre i prosloto odlaganje ja ne gledam kako Thiem ili Djokovic bi go dobile Rafa.Bese 1.50 pred nekoe vreme,ama i 1.33 se igra na ubava suma.

Posle denesniov den i odlaganjeto za utre i prosloto odlaganje ja ne gledam kako Thiem ili Djokovic bi go dobile Rafa.Bese 1.50 pred nekoe vreme,ama i 1.33 se igra na ubava suma.
Ако поместат финале за понеделник а Новак успее да победи утре смешно е 1.33

Се освен победа од 3-0 за Надал (3-1 преку сила), против кој и да игра во финалето ќе биде изненадување на сезоната според мене.

Ni pod razno ne bi go premestile egoisticnive francuzi za vo ponedelnik.
За недела е најавен дожд цел ден. Не дека би го поместиле од што сакаат, се знае дека финале се игра во недела, и да играат Тим и Новак утре до 25-23 у 5ти сет. Пак по распоред се игра во недела.
Временската прогноза кажува дека мали се шансите во недела да има тенис, така би се поместил.

edna rabota pogodi krigios, najgolemoto sranje od slem, site instaliraa pokrivi, ovie samo mi glumat nekoe ludilo.
Utre ako e finaleto, novak i tiem 3 dena po red igraat tenis, ne deka i vo normalni uslovi bi imale sansa protiv rafa, ama pa vaka i tie mikroskopski sansi ete sto bi im se pruzile, sea nema da postojat.
Od druga strana, pomestuvanje u raboten den :)))), super vest za organizatorot i slemov, pamtam ednas istovo se desi ama pola mec bese izigran nedela, ostanatata polovina novak i rafa ja doigraa nareden den i toa od 1 popladne ako ne se lazam, so 80 dusi na tribini. Ali ako gi redi kockite univerzumot, barem da bide fer za novak ili tiem, bi se igralo den pokasno, so toa sto utre voopsto i ne bi se izleguvalo na teren. Pak vaka ako e igraj, prekini, igraj, ke mu dojde 4 dena vise m'knenje na teren po red, za dvajcava, sto e smesno i parodicno za ovoj sport u ebanata 2019.

Ako dobro go razbrav komentatorot na eurosport za naredna godina bil planiran pokrivot, mozda i bladal do dusa, ama kako i da e redno e da se vidi pokriv konecno i na ovoj slem za da kolku tolku se sredi ovoj haos, bar vo finalnata faza na turnirot.

Не знам зошто мислите дека Новак има баш мали шанси ако помине. Вчера воопшто не се потрошија саат и пол тенис од кои 15-20 се изгубија на сервис чекајќи прашината да помине.

У споредба со Рим РГ за Новак е одмор. Таму петок играше 3 саата со Делпо, па сабота со Шварцман 3 саата.

Башка теренот ќе е влажен ако врне и утре, температурата речиси перфектна, нема сонце и секое одложување би одговарало на Новак. Но, прво има тешка задача да помине денес.

Не дека Рафа не е фаворит, ама за 1.33 не е, некои 1.6 е реално. Цел притисок ќе биде врз него. Ако изгуби од Новак на РГ на кој друг слем ќе го победи? И би паднал веќе на трето место без разлика што би имал слем повеќе од Новак.

Кои ви се овие муабети дека ќе биле уморени за финалето?
По саат и пол играа тенис, 3 дена по ред, и тоа денес со прекини. Лани на Вимблдон Новак играше 3 саати со Рафа, до 23:00, па утредента продужија на пладне уште 2 и пол саати.
Следниот ден го уби Андерсон.
И во слободни денови тренираат по саат, саат и пол време.
Иначе почнат е кровот, ама од 2020 го пуштаат во употреба.

Има ли изгубено Надал сет овој турнир?

Заслужено.
Нека искача на мрежа пак. Тотално погрешен гејм план напраиле со Вајда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom