ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Поправете ме ако грешам. Надал има моментално 4700 поени на ранкингот. Со тоа што 3700 освоил годинава и му остануваат да одбрани или да освои уште 1000 нови и после секој поен му е плус и го крева на ранкинг. Што е океј, нат бед. Али ако така идеше рангирањево, што курац прави Новак бе? Има 8000 поени, 600 само одбранил до сега. Новак до крај треба да изигра три пати боље од Надал само да го задржи ова што го има...така беше или грешам?
На крајот на сезоната Race и Entry листите доаѓаат на исто, но првата се користи за да биде попрегледно на средина од сезона кој се квалификувал за Лондон, а при самиот крај да се знае кому недостасуваат и колку бодови.
Новак до крајот на Ролан Гарос брани 1000 поени од Мадрид, 600 од Рим и 2000 од Ролан Гарос, тоа се 3600 поени од остатокот на земјената сезона.
За разлика од него, Надал брани 360 поени од Мадрид, 180 поени од Рим и 90 поени од Ролан Гарос. Тоа се само 630 поени до крајот на земјената сезона, а најважно е тоа што претходните 1500 ги одбрани. Ако Рафа го освои Ролан Гарос, добива нови 1910 поени, а Новак во најдобар случај би изгубил 800 поени од тој турнир (ако игра финале), во секој друг случај губи повеќе. Така да многу веројатно е Надал да е втор после Ролан Гарос.
За освојување на Ролан Гарос, букмејкерите ја симнаа квотата во просек на 2.25 за Рафа, а на Новак се дигна на 4.50.

neznam zasto reakcijava, i mene mi e krivo za vajda ama poveke od ocigledno e deka mu trebaat promeni, slicni bea i reakciite koga bese postaven beker za trener a prvicno izleze info deka se trga od vajda, pa vidovme sto se sluci.
Od covecki aspekt moze da mrcime, zasto vajda go napravi teniseriste, ama vaka od sportski, ko sto rekov na vremeto za beker, taka i sega, bara nacin da si ja vrati formata a i eden upgrade na igrata da napravi sto e dobro, toa znaci deka ne krenal race od uspehot i bara nacini da se vrati.
Ali vo momentov nema nikakva spekulacija koj bi mozel da bide negoviot nov trenerski tim, posle trganjeto na beker izleze info za sampras, i za uste eden ne mi teknuva koj, na teniserka nekoja bese trener, i toa bese toa.
Moze do utre da negoduva nekoj, ama ko sto bese neophodna promena pred beker, takov e i slucajot i sega i toa e toa, sea ne sekoja promena pod difolt e dobra no poloso od ova sega, tesko. :)

neznam zasto reakcijava, i mene mi e krivo za vajda ama poveke od ocigledno e deka mu trebaat promeni, slicni bea i reakciite koga bese postaven beker za trener a prvicno izleze info deka se trga od vajda, pa vidovme sto se sluci.
Od covecki aspekt moze da mrcime, zasto vajda go napravi teniseriste, ama vaka od sportski, ko sto rekov na vremeto za beker, taka i sega, bara nacin da si ja vrati formata a i eden upgrade na igrata da napravi sto e dobro, toa znaci deka ne krenal race od uspehot i bara nacini da se vrati.
Ali vo momentov nema nikakva spekulacija koj bi mozel da bide negoviot nov trenerski tim, posle trganjeto na beker izleze info za sampras, i za uste eden ne mi teknuva koj, na teniserka nekoja bese trener, i toa bese toa.
Moze do utre da negoduva nekoj, ama ko sto bese neophodna promena pred beker, takov e i slucajot i sega i toa e toa, sea ne sekoja promena pod difolt e dobra no poloso od ova sega, tesko. :)
И јас го мислев цело време ова . Потребна му е промена сега баш кога не му иде најдобро.

Храбар потег. Ми делуваше многу лошо кога слушнав ама што знам има поента и syn. Може да искочи нешто добро од ова. Само да не чека премногу долго, да склопува екипа брзо. Ако продолжи да игра сам поголема штета ќе си направи

Завчера почна мастерсот во Мадрид, кај жените денес има мечеви и од второто коло. Некој заинтересиран да отвори тема до крајот на денот или да дискутираме во оваа бидејќи слаба беше заинтересираноста за Монте Карло ?

Џокле куртули денес за малце, да видиме дали Надал ќе го направи истото. :D

Рафа одличен, не супериорен но многу добар во важните моменти. Мала замерка за слабата реализација при брејк топки, меѓутоа и Гофан се прашуваше нешто во тие моменти, дечкото одигра 10/10. Од друга страна, перфектен кога беше соочен со брејк топки, не дозволи да претрпи губење на сервисот денес, психичкиот дел од играта на неверојатно ниво.
Утре најсериозниот тест, барем на хартија во последниве година дена, доколку победи, титулата му е во рака, само да ја прифати, а со самото тоа и сериозен чекор до втората позиција.[DOUBLEPOST=1494625814][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Рафа терориште српског хернивора!!! :vozbud::sekcza::pusigo:

Не е нешто во форма Новак.
Мора да превземе некој работи. Добро е што отпушти се од целиот негов тим али колку ќе му помогне тоа па и кога ќе најде комплетно нов тим. Сепак треба доста време за да се врати во таа формасо кој освои прво место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom