ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Штом Надал не игра на Вимблдон тогаш Вавринка автоматски е 4-ти рангиран и во евентуалниот ждреб на Вимблдон хипотетички уште во 1/2 ќе се сретни против Џокович ако не се лажам...значи тогаш можи повторно да влези во beаst mode и пак да го зaеби Џокацот :D
toj beast mode sto go imase na RG e nepovtorliv, nikogas ne izigral taka so nole a i prethodno go ima pobedeno, ama takva igra, da pogodi megju mrezata i ona do mrezata so bekhend.
Zanci ko haleeva kometa mu doaga toa izdanie i mislam deka i sam ne e svesen sto togas napravi, plus na treva, ima da go izduva, maksimum set bi izgubil i toa ovoj nenormalno ako iservira baska sto sezonava ne e nesto posebno wawrinka. Lani bese skockan od Gaske na treva iako vleze maksimalno podgotven u London i dojde posle osvoen slem, so samodoverba koja retko koga ja imal, a koga sme kaj istata, sto da kazeme za Novak.

Za Nole najbolje bi bilo da ne vkrstuva so federer do finale, ne deka ke izgubi od nego, nema teoretska sansa osven ako ne predade radi povreda, ili igra so povreda, tuku svajcarecov ko i lani da e na stranata od zdrebot so Marej, so nadez deka ke dogura pak do finale ili deka ke go icrpi shkotot vo eventualnoto polufinale, ali i ova e pod uslov fedeks da e vo moznost da go dae svojot maksimum, neznam kako ke se odnesuva sega posle pauzata.

Kao i da e treva e, Nole moze da naleta na nekoj server ko lani so Anderson koga gubese 2-0 pa doigruvase i nareden den i imase momenti koga postoea sansi za golemo iznenaduvanje. U sekoj slucaj posle osvojuvanjevo na RG, on ima unikatna sansa koja nikad do sea ja nemal, a toa e da gi napaga site 4 slema u godinata. Ovoj muabet veke ne e smesen, moze na vremeto da, ali sea ic, veke gi drzi site 4 slemovi momentalno, aktuelen sampion e na site, lani osvoi 3 i samo na rg padna, vakva samodoverba nikad u kariera nemal ko sea i iame sansa da gleame uste edno unikatno ispisuvanje na istorija od nego.

Kakov moment bi bilo sezonava, prva titula RG, kompletiranje na 4 slema po red, olimpisko zlato, kompletiranje na site masters tituli so sinsinati, i osvouvanje 4 slema u godinata.
Kolku i da zvuci nerealno vakvoto dostignuvanje, Djokovic e prv teniser u open erata kadaren istovo da go realizira, ali pak, vaka samo gledajki go vo monitor ova, mi delue apla sci fi, ali eve posle RG tesko deka nekoj bi se drznal da me narece lud, sansi da se desi ova postojat, i toa golemi.

На Надал толку му се битни Олимпискиве... Нема да спие 2 месеци ако не може да игра.
Си ги освои човекот на време, и сами сте свесни дека нема никаква важност дали ќе има 1 или 2 злата. Нула или едно има голема разлика, ама една или две ама баш никакво значење нема за тенисот и ГОАТ препукувањата..
Што се однесува до мене боље мастерсот во Париз да го освои него ОИ.

И јас истово го размислувам за Мареј. Олимпијада и Дејвис Куп е доволно да ги освои еднаш (што и го направи). Нема никаква разлика дали ќе ги освои два пати или ќе остане на еднаш. Што се однесува до мене не ни мора да игра на Олимпијада, подобро нека се сконцентрира на сезоната на бетон кој ќе почне веднаш после ОИ. А за таму нека му ја мислат Роџер и Новак, пошто ова им е последна шанса (особено за првиов).

Тоа ние фановите си мислиме така, сепак нив премногу им значи да играат за своите земји, Мареј лани погина за Британија, го прееба и Мастерсот во Лондон и се остало само за да го освои Дејвис Купот. Надал отсекогаш играл со 110% за Шпанија, така да ќе даде се од себе да настапи на ОИ, иако на нас фановите тоа ни е сосема небитно со оглед на тоа дека го има освоено златото. Мада мене ми е битно пошо сакам да го видам дека игра и дека не е повреден па макар испаднал и во прво коло.

Кој деген писка за Карлович све да му ебам по список.Се развикал добарррррррррррррррр на секој поен.Ебемти матер ,да ти ебам.[DOUBLEPOST=1465551519][/DOUBLEPOST]Од Тим не бидува играчиште.Ќе се врти околу топ 10-15,ништо више,ништо мање.

Илјада и една грешка во прв сет.Нема ич осет на раката.:pijanco:

Последно уредено:
Кој деген писка за Карлович све да му ебам по список.Се развикал добарррррррррррррррр на секој поен.Ебемти матер ,да ти ебам.[DOUBLEPOST=1465551519][/DOUBLEPOST]Од Тим не бидува играчиште.Ќе се врти околу топ 10-15,ништо више,ништо мање.

Илјада и една грешка во прв сет.Нема ич осет на раката.:pijanco:
upload_2016-6-10_12-5-24.png

можеби само не сака да игра на трева, можеби не може добро да се прилагоди, до кај ќе дотурка ќе видиме.........на земја одлично се држи со било кој противник според прикажаното досега од него

моментално 7ми во светот со 23 години што е сепак за респект

Тоа ние фановите си мислиме така, сепак нив премногу им значи да играат за своите земји, Мареј лани погина за Британија, го прееба и Мастерсот во Лондон и се остало само за да го освои Дејвис Купот. Надал отсекогаш играл со 110% за Шпанија, така да ќе даде се од себе да настапи на ОИ, иако на нас фановите тоа ни е сосема небитно со оглед на тоа дека го има освоено златото. Мада мене ми е битно пошо сакам да го видам дека игра и дека не е повреден па макар испаднал и во прво коло.

Ама добро, правиме муабет за обид за второ освојување. Лани Мареј нормално дека му беше Дејвис купот приоритет, еве годинава играше против Јапонија, сега откажа настап против Србија. А и за ОИ не е сигурен дали ќе настапува.

Мизерен Федерер, очаен, јаден, беден... Време е за пензија пријателе.

Kako so lesnotija gi pleskash tie pogrdni zborovi za Fed,mashala,Lejver,Lendl,Borg i Sampras nemaat takov kredibilitet site zaedno u paket pa da omalovazuvaat.
Vprochem,neli Tiem e 7 igrach na svetot,nebare izgubil od Brown ili Darcis

Kako so lesnotija gi pleskash tie pogrdni zborovi za Fed,mashala,Lejver,Lendl,Borg i Sampras nemaat takov kredibilitet site zaedno u paket pa da omalovazuvaat.
Vprochem,neli Tiem e 7 igrach na svetot,nebare izgubil od Brown ili Darcis
Зборам за играта на Федерер, не за Федерер ко човек или тенисер. Очаен е, јебига, го уништија повредите оваа сезона, а и годинките нормално. Што сеа ако има Федерер милион титули не смеам ли да кажам дека е очаен? Го гледаше ли дека од бекенд не може градот Штудгарт да го погоди, а не па теренот, плус очајно се движи...

Исти сте како еден мој братучед. Судите по една утакмица. И не ти е ова првпат. Се имаш истурено од вакви "прогнози". Е сега еднаш ќе погодиш, јебига.

Исти сте како еден мој братучед. Судите по една утакмица. И не ти е ова првпат. Се имаш истурено од вакви "прогнози". Е сега еднаш ќе погодиш, јебига.
Кај сум рекол за Феџо вакво нешо бе? :D Едино за Мареј и земјата утнав, ама тоа е благодарение на сјајната конкуренција. Што е до мене нека игра до 50 Ферџо, ама некако се осеќа веќе ко да не може. Не се движи убаво, бекендот е лош... Ќе видиме ајде, ама мислам дека нема доволно време да се спреми за Вимблдон.

http://www.bbc.com/sport/tennis/36511186

Ќе биде присутен 20 недели во сезона. Што значи сите Грен Слема и некои мастерси. Одлични вести![DOUBLEPOST=1465733598][/DOUBLEPOST]Инаку од утре стартува Квинс, кој според имињата ќе биде рамен на Грен Слем. Само Роџер и Новак фалат.
Во Квинс ќе играат: Мареј, Вавринка, Раонич, Гаске, Изнер, Симон, Баутиста Агут, Дел Потро, Чилич, Кирјос, Томич...

http://www.bbc.com/sport/tennis/36511186

Ќе биде присутен 20 недели во сезона. Што значи сите Грен Слема и некои мастерси. Одлични вести![DOUBLEPOST=1465733598][/DOUBLEPOST]Инаку од утре стартува Квинс, кој според имињата ќе биде рамен на Грен Слем. Само Роџер и Новак фалат.
Во Квинс ќе играат: Мареј, Вавринка, Раонич, Гаске, Изнер, Симон, Баутиста Агут, Дел Потро, Чилич, Кирјос, Томич...

Оти Рафа е челинџер играч и слабо игра грен слемови :anco:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom