ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ми дојде чудно затоа што не беа пуштани камери до сега, али супер инфо е ова.
bet365 и youtube вршеа преноси за Australian Open квалификации само од еден терен. На официјалниот сајт од usopen изминативе 2-3 години се вршат преноси од квалификациите и тоа од повеќе терени.

Juan Martin Del Potro одлучи да го пропушти Ролан Гарос, не се работи за никаква повреда туку тактички потег со цел подобро да се подготви за останатиот дел од сезоната, посебно за тревата бидејќи и така таму има што да покаже.
Juan Martin del Potro will not play at Roland Garros later this month, but his fans shouldn't despair too much; he's not missing the tournament because of any lingering or new injury.
“We decided that the smartest move is to start my preparation for the grass season,” del Potro said on social media. “The list of tournaments is yet to be confirmed, but I hope to play as much as possible.”

bet365 и youtube вршеа преноси за Australian Open квалификации само од еден терен. На официјалниот сајт од usopen изминативе 2-3 години се вршат преноси од квалификациите и тоа од повеќе терени.

Juan Martin Del Potro одлучи да го пропушти Ролан Гарос, не се работи за никаква повреда туку тактички потег со цел подобро да се подготви за останатиот дел од сезоната, посебно за тревата бидејќи и така таму има што да покаже.
Знам за АО и УСО, ама и самиот знаеш каква срамота од турнир е РГ што се тиче организација, па затоа ми дојде чудно.

Ајде бе што сторивте, уште нема тема за RG :anco:[DOUBLEPOST=1463413752][/DOUBLEPOST]Патем, Бердих (на англиските форуми попознат како Birdshit), го раскинал договорот со Валверду. Не знам кој ќе му е тренер на РГ.

Последно уредено:

Срѓан кога го промаши волејот, „то је породични проблем“ :icon_mrgr::icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1463491021][/DOUBLEPOST]Германски сајт пренесува дека Роџер е блиску до откажување на РГ...

Последно уредено:
Не знам колку е репер Рамос Винолас, ама Стан денеска изигра на едно задоволитено ниво што му прилега на бранител на Ролан Гарос.

Кога веќе се спомнува веројатно откажување од Ролан Гарос, еве ја табелата за историјата на грен слем турнири на Роџер Федерер.
upload_2016-5-17_20-3-48.png
Како што може да видите прв пат настатил на Australian Open 1999 кога не успеал да се пласира во главниот жреб, нешто што му успеало на следните 2 грен слема, исто му се случило и во Њујорк, а од следната година па се до овај Australian Open 2016 учествувал во главните жребови. Почнувајќи од Australian Open 1999 па се до Australian Open 2016, Федерер без ниту едно отсуство одиграл 69 грен слем турнири.
Додека сме на местото, еве ги ваквите табели и за Новак и Рафа :
Novak Djokovic
upload_2016-5-17_20-7-15.png
Rafael Nadal
upload_2016-5-17_20-7-47.png

п.с.
Рафа во кариерата загубил два пати во прво коло на грен слем, првиот пат против Дарсис на Вимблдон 2013, следниот грен слем турнир го освои во Њујорк, финале против Ѓоковиќ во 4 сета. Годинава за втор пат го прави тој неуспех, за цена на тоа дали може повторно до титула и то баш против Новак во финалето на Ролан Гарос 2016?
Може и мора. Vamos Rafa ! :cool:

Јас мислам и Џокович треба да го следи потегот на Роже и тој да се откаже од РГ за да не гледаме пак брука во полуфинале или финале. Нема шанси да освои :P

Fed se cuva za wimby, ali se nadevam ne e oficijalno otkazuvanjeto...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom