ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
кој споредби фрчат леле мајко :facepalm:

ленс од авион се гледаше дека има нешто во случајот - човекот се спаси од рак на тестис во трет стадиум со метастази насекаде,операции на глава, се зафатил со јаки тренинзи дрн дрна а тоа хемотерпаијата го прави ршум организмот + со еден тестис кој е доволен да произведува тестостерон за нормален живот,но во никој случај за постигнување на врвни спортски резултати

надал е паднат ради префосираност,едноставно неговото тело не е способно да го прави тоа што го правеше како помлад + тука е заситеноста и успесите што ги остваруваше(секој ден скара јади и ќе ти се одмили по некое време)........всушност ќе видиме годинава како се понаша на земјата па ќе судиме после ;)

^ Доста има логика мислењето горе. Е сега, јас после денешниот меч не сум воопшто оптимист за Рафа на земјената подлога, скоро сум убеден дека ќе го освои Мадрид бидејќи нема да игра Новак Ѓоковиќ, меѓутоа на секој друг турнир каде што би играл Ноле... би се молел да одигра лоша партија, во спротивно ни најдоброто од Надал (чак и од 2010 кога освои три грен слема) мислам дека не би било доволно да се победи денешниот Ноле.... па да му е**м чоекот топче бе не згреши... пишав уште во текот на првиот сет дека е нереално добар т.е. како да е програмиран на компјутерска игрица... со еден збор ЛУДО.
Што се однесува до останатите 6 мечеви сезонава, генерално сум задоволен од Надал, меѓутоа Ноле моментално е 5 класи над сите, убедливо над сите.... ова повлекува факт дека Надал е спремен да ги победи сите други, ама баш сите други и тоа со 2-0 или 3-0 соодветно од натпреварувањето.

p.s. Јест да Рафа не одигра на ниво како на минатите мечеви, но тука е заслужен Новак, го притисна, во пикна в шише и дефинитивно не го знаеше излезот Надал. Штета за неискористената брејк топка во првиот сет, да не правиме што ќе беше ако беше, меѓутоа со таков старт, мислам дека ќе беше постегната раката на Новак... едноставно после водство од 3-0... се што се обиде, го посака и немаше ни притисок, едноставно си поигруваше со Надал....

Според мене денеска Надал не одигра воопшто лошо ама Ноле беше како од друга планета. Не ми е јасно како Новак успева цел турнир да го игра просечно и кога ќе дојде финале да игра како да е друг човек. И сето тоа го прави на секој турнир. Денеска во просек брзината на топките му беше поголема за 20-30км/час во однос на претходните мечеви. А за прецизноста да не зборуваме. Е сега лоша вест за него може да биде бидејќи прерано го достигна врвот што значи дека од оваа може само полошо, никако подобро што не е многу добро бидејќи за 1 недела е АО што е многу многу поважно.
Просто жално беше да се гледа Надал да губи вака убедливо а според моменталната форма не го заслужува тоа. Во мечот воопшто не доби никаква шанса.

Rafael Nadal suggests Novak Djokovic is playing better than Roger Federer ever did
ap_mideast_qatar_open_78736100.jpg

http://ftw.usatoday.com/2016/01/raf...ying-perfect-tennis-better-than-roger-federer

ja че отворам, за 2-3 саата, ако не ме претрка некој :D

http://www.reuters.com/article/us-olympics-rio-tennis-idUSKCN0US2LM20160114
Рио ја откажа соработката со Олимпик тенис центарот на 200 дена пред почетокот на ОИ. По се изгледа ќе се игра на земја. :kafence:
Шо е до мене фала богу дека повеќе сакам да се игра на земја, но не знам тоа колку е можно бидејќи олимпискиот турнир е помеѓу Торонто и Синсинати...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom