ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
:lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:
B_CaaRkU4AI2Sgf.jpg

Брутална доминација помеѓу активните играчи. :cuc: Со оваа титула се израмни во Гиљермо Виљас на првото место со по 46 освоени титули на земја. Повеќе од извесно е дека Виљас ќе биде турнат од тронот и Надал со следната титула и официјално ќе стане најдобриот на земја на сите времиња. Не дека не беше до сеа, ама сега и по бројот на титули ќе стане најдобар. Импресивни бројки. :cuc:

Clay Titles, active ATP
1. Nadal 46
2. Almagro, 12
2. Ferrer, 12
3. Robredo, 11
4. Federer, 10
5. Djokovic, 9
6. Monaco, 7

Open Era Clay-Court Title Leaders:
NADAL 46
Vilas 46
Muster 40
Borg 30
Orantes 30

Број на титули:
Конорс 109
Лендл 94
Федерер 84 моментално
Број на победи:
Конорс 1253
Лендл 1071
Федерер 1007 моментално
Дали е достижно според мене ДА пошто ќе игра уште 2 -3 години сигурно а оваа сезона само што започна.

Што да биди достижно? И за едното и за другото можи едино втор да биди, за прв нема шанса.

Ако освојува 250ки и те како може
84 титули во 12 годишна кариера, тоа е 7 титули по сезона. За 25 титули треба да поминат барем 4 сезони, при тоа рачунајќи дека во математиката од 7 титули по сезона влегуваат доминантните години на Федерер... А и според мене не е толку битен овај рекорд во споредба со веќе поставените.

84 титули во 12 годишна кариера, тоа е 7 титули по сезона. За 25 титули треба да поминат барем 4 сезони, при тоа рачунајќи дека во математиката од 7 титули по сезона влегуваат доминантните години на Федерер... А и според мене не е толку битен овај рекорд во споредба со веќе поставените.

Да ама 250ките ќе бидат мноогу помалце напорни за Роџер, ако го посака рекордов нема да му биде многу тешко да го оствари. Работата е што не го сака. Има неверојатна кариера позади него и нема да сака да си ги потроши последните неколку години во кариерата на небитни турнири кога може да игра слемови и мастерси и да ги мачи Новак Рафа и остали уште малце..

Брат оди ај играј Виртуал тенис таму до 200 можиш да напрајш за 2 сезони.

Федерер нема теорија да го стигне Конорс по титули.

Ќе отвара некој тема за Индиан Велс?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom