ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Добар беше Борна али ништо специјално. 55 неизнудени грешки имаше Мареј еј, 55!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Со 55 и ја ќе го тепав, не па Чорич. Утре Федерер ќе го избрише теренот со него, затоа што Борна сеуште не е спремен за ова ниво. Али веќе втора победа над топ 10 тенисер и тоа секако е за почит. А од Мареј не постои поодвратно створење.

Ѓоковиќ ако не искористи ваква сезона да земе бар... ај да не пишувам колку грен слема, каде Мареј му е најблиску, нека се пензионира :D

Наркоманов се покака од старт.Со онаков форхенд не го победува ни на Берер.

Ништо чудно да предаде.

Последно уредено:
Претпоследниот поен на мрежа :cuc:

За сат време малиот си помина на редот, кој на моменти покажа сјајна дефанзива. Али сепак ќе почека некоја друга прилика за скалпот на Федерер. :D

Маетрлана партија на федерер што и беше очекувано, а што се однесува до чориќ од детево ќе биди тенисер само ако нервозата ја исфрли од глава и ја насочи кон нешто попаметно како што се изборот на удари, концентрација на сервис итн и се разбира за да го победи Федекспрес треба уште многу работа.
И што да се кажи за крај 56 мин. си се 56мин.:cuc::cuc::roker:[DOUBLEPOST=1425058201][/DOUBLEPOST]Финале како што го личи Федерер vs Ѓоковиќ нема потреба од доплнителна најава се е познато само го чекаме натпреварот утре.

Последно уредено:
Уште еднаш Новак покажа како и со очајна игра успева да не изгуби од некој од топ10 а камоли од 100+ играч. Во вториот и третиот сет имаше околу 40 неизнудени грешки. Unbelievable.
Ако со ваква игра успее и Роџер да го победи секоја чест ама тоа сепак ми е малку веројатно.

Уште еднаш Новак покажа како и со очајна игра успева да не изгуби од некој од топ10 а камоли од 100+ играч. Во вториот и третиот сет имаше околу 40 неизнудени грешки. Unbelievable.
Ако со ваква игра успее и Роџер да го победи секоја чест ама тоа сепак ми е малку веројатно.

Чекај бе, од кај знаеш како ќе игра со Роџер? Ко демек првиот сет со Бердих го изигра ужасно и го доби 6-0.

druze , ne e bash taka.Tochno e deka olabavi malce vo vtor set ama i Berdych pochna da igra odlichno. Vo dolgite razmeni Djovak beshe toj shto se obiduvashe da skrati so drop shotovi i porizichni udari. Za srekja Berdych takvo nivo na igra ne moze da drzi dolgo vreme i si dojdoa rabotite na svoe mesto. Ovoj mech e dobar za Novak pred utreshnoto finale za da ne leta mnogu visoko a i da oseti posilen otpor oti vo prvite tri kola mu beshe bash kako na trening.
Gledam site mudro molcite za utreshnoto finale:) , moja prognoza Novak rutinirano dobiva 2-0

Prv set edinstvena greska mu bese forhendot na brejk sansa,pri rezultat 4-0.Ponatamu si nadoknadi malku poveke ama Berdych zastrasuvacki ne se posra v gaki,iako taka nalikuvase pocetokot.Federer igra dobro,ama Nole ima dobar turnir,veruvam deka ke pobedi.

не ми е јасно како е можно три пати на 15-40 да мава асеви и сервис винери и да се спасува како сириски имигрант а да користи само по една брејк шанса што му се укажува.. со 34 години му диктира темпо и му игра агресивно на прв на свет, овака кога го гледам ми се чини само смрт може да раздели од тенисот и од оваа негова врвна игра :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom