ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Марди Фиш се враќа на терените. :vozbud::vozbud::vozbud: Ќе игра на Индиан Велс, а пред тоа ќе изигра и по некој Челенџер. Welcome back Mardy :)

B8cuvwoIMAAdWxM.jpg:large

Rank, Name & NationalityPointsWeek ChangeTourn Played
1 Djokovic, Novak (SRB)13,045018
2 Federer, Roger (SUI)9,205019
3 Nadal, Rafael (ESP)5,745019
4 Murray, Andy (GBR)5,460221
5 Nishikori, Kei (JPN)5,205021
6 Raonic, Milos (CAN)4,845222
7 Berdych, Tomas (CZE)4,660024
8 Cilic, Marin (CRO)4,105123
9 Wawrinka, Stan (SUI)4,050-519
10 Ferrer, David (ESP)3,965025

a view from the top ,
kako shto stojat rabotite , osven ako ne napravi epten nekoj golem kiks posebno na Wimby , Djovak do pred mastersot vo Pariz ne bi trebalo da ima nekoi pogolemi maki , bajagi ima zimnica napraveno :)

Ох мори мајко, ова ви е најголемиот комплекс на вас фановите не Надал. Тоа беа само напитоци кои јавно се прикажаа а не да се оди во тоалет после секој сет. Ноле воопшто не го напушти теренот. А на Новак не му е првпат да е изнемоштен во текот на мечот за да после се врати нормално. И против Вавринка беше исто за да накрај 6:0.
Ноле да го споредуваш со Надал за допинг е во најмала рака смешно. Надал уште не може да се опорави од предозирањето на Роланд Гарос. Како у нокдаунт да е.

А чиј комплекс е тоа што Новак не може да освои никако Ролан Гарос?
Упс, да, Рафа се дрогира пред Ролан Гарос и потоа оди на одмор симулирајќи некаква си повреда што ќе му овозможи да биде спремен за следната доза допинг пред наредниот Ролан Гарос.

:sneaky:

Олимпискиот турнир Рио 2016 ќе се игра на тврда подлога (бетон) одлучи светската тениска асоцијација

Posledna sansa za Federer definitivno. Ako bese zemja ke nemase ni promil shansa za toa tolku posakuvano olimpisko zlato.

Јазири вчера предал за да не игра против Села денеска зчани Тунижаниве се легенди како ги бојкотираат Израелциве. :pos:Исто предаде и против Веинтрауб кога требаше да игра пред 1.5-2 години ми се чини.

Подобро да го победиш,отколку да не сакаш да се сретнеш со него.:rolleyes:

Алехандро Гонзалез каква легенда е..Како шлепер испушта воздух. :cuc::pos::oleee:

17 слема си се 17 слема. Топ му е кариерата и без златото во сингл. Не дека не би сакал, ама себично е да го бараме тоа од него на толкави достигнувања. Ноле е фаворит дефинитивно.

Каква петарда е овој Иво :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:
Na dijeti si, objasni malo više o tome.
- Jedem više nego jučer.
Darth Vader protiv Batmana... Tko ti je bolji?
- Batman jer se spetlja sa ženom mačkom.
Što misliš o Đokoviću?
- Legenda.
Kada se pridružuješ Lakersima?
- 2016.
Imaš li veliku bananu?
- Mislim da da.
Koliko si reketa razbio u karijeri?
- Puno kad sam bio mlađi. Shvatio sam da reketi nisu glupi.
Jesi li sretan što si visok 2,10 metara?
- Najbolji osjećaj.
Što misliš o krađi Azarenkina trenera Eugenie Bouchard?
- Valjda je tako dobar. Hm.
Bungee jumping ili skok padobranom i zašto?
- Nijedno.
Postoji li dio tvog dijela za koji bi volio da je veći?
- Haha.
Da nisi tenisač, što bi bio?
- Siromah.
Federer ili Rafa Nadal?
- No homo.
Možeš li mi dati 20 cm, molim te?
- Jesi li siguran da ne želiš više?
Dokad planiraš igrati? Još godinu, dvije, tri?
- Nadam se deset.
Tvoja reakcija kad ti netko kaže "Čovječe, ne mogu vidjeti od tebe, previsok si"?
- Trebao sam jesti tvoje povrće.
Savjet za toliku visinu klincu od 16 godina?
- Jedi palentu.
Koji broj obuće nosiš?
- 50.
Naljutiš li se kad te netko nazove tek velikim serverom?
- Da. Ja sam najbolji server.
Koliko tražiš za sat obuke servisa?
- 300 (dolara?).
Kad igraš protiv Isnera, zašto ne idete izravno u tie-break?
- Glupa pravila.
Igrač koji najbolje vraća tvoje servise?
- Nitko.
Jesi li pijan, Ivo?
- Opijen ljubavlju.
Ćevapi s lukom ili bez luka?
- S lukom. I kajmakom.
Što je tvoj san?
- Da stanem u Ferrarija.
Možeš li dodirnuti svoje nožne prste?
- Samo ako nitko nije iza mene.
Tko ti je omiljeni igrač?
- Ja. Jako se volim.
Najdraži nadimak?
- "Kratki".
Najvruća igračica na touru?
- Ona s prehladom.
Jesi li najviši čovjek u Hrvatskoj?- Da, jesam.
Najdraže alkoholno piće?
- Jack i cola.
Hoćeš li ukrasti Anu Ivanović Bastianu Schweinsteigeru?
- Da mogu skupiti otkupninu, napravio bih to.
Tko ti je najbolji prijatelj na touru?
- Moj pištolj.
Kad ćeš osvojiti Zagreb Indoors?
- Nikad.
Koja je tvoja omiljena životinja ?
- Stanimal
Opiši se u tri riječi.
- Veliki zločesti vuk.
Što misliš o Rafi Nadalu?
- Španjolac je, zar ne?
Najbolja igračica na WTA touru?
- Serena.

Од утре почнува 500-ката во Ротердам. Турнир кој се игра на тврда подлога со пренос на спортклуб каналите, еби се близу.

Од појаките присуство најавиле:

Capture.JPG

Бердих е бранител на титултата од лани, каде во финалето го совлада Чилич. Па да видиме кој до кај е после Австралија.

Во Кито, на големо изненадување на сите титулата ја освои Виктор Естреља од Доминиканска Република, победувајќи го првиот носител Фелисијано Лопез со 6-2 6-7 7-6. Апсолутно заслужена титула за Виктор, подобар во текот на целиот меч, а Лопез цело време се спасуваше со сервите. Естреља до сега се моткаше по Челенџерите, а од лани почна чат пат да настапува на некои АТП турнири, али секако без позначаен успех. 34 годишниот Доминиканец стигна до својата прва АТП титула во кариерата, неверојатна тениска приказна има овој човек. :cuc::cuc::cuc:
B9W7uhwCAAAja74.jpg:large

Во Монпеље Гаске ја освои титулата без да изгуби ниту еден поен. :D Имено, Гаске водеше со 3-0 во гемови и доби 12 последователни поени, но Јанович мораше да го предаде својот меч поради повреда.

Во Загреб, Гиљермо Гарсија Лопез стигна до титулата победувајќи го џелатот на Федерер од АО во финалето, со 2-0 во сетови, 7-6 6-3. Ова е негова 4 АТП титула.
10626387_10153030644888810_2889980780325800254_o.jpg

Следува многу јак турнир во Ротердам од серијата 500, и турнир во Мемфис од серијата 250. Утре во 3:30 по полноќ, во првото коло во Мемфис силите ќе ги одмерат Џаред Доналдсон и Стефан Козлов, за кој имам пишувано и знаете дека е роден во Скопје, али од 2 годишна возраст живее во Америка и за Македонија знае колку јас за квантна физика. :D Доналдсон има 18, а Стефан штотуку наполни 17 години. Ако сте во можност обавезно погледнете го овој дуел, станува збор за двајца од идните топ 5 играчи во светот, нарочито Стефан на кого му предвидувам, а и одредени тениски аналитичари му предвидуваат и многу Грен Слем титули. Со свои 16 години (лани), победуваше многу подобро рангирани и поискусни тенисери од него. Игра со голема леснотија, нема удар кој му заостанува, значи буквално сите удари ги поседува. Страшен техничар е, и едино што моментално го кочи против појаките тенисери е силата. Против Доналдсон во сала не верувам дека има премногу шанси, ипак Доналдсон е сервер и удирач, така да во овие екстремно брзи услови тешко да направи нешто Стефан, али не и невозможно, секако.

Не очекува доста интересна тениска недела, два одлични турнира!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom