ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ко што спомна човеков погоре, Рафа во првиот сет личеше на она што знае да биде. При резултат 6-1 отидов да дремнам. Толку успеал да изигра поинаку во наредните два сета? Почнал да игра како со Мареј или пензионеров изиграл лудо?
Брат тој си играше издрогирано, добро сервираше, добро се бранеше, а кога требаше добро напаѓаше, али до Надал беше нормално. Грешеше доста, имаше неколку чисти зицери што ги утна, а и на брејк топките како пичкетина играше, не напаѓаше него се закопуваше 5 метра позади основна. Не играше до толку лошо колку што изигра безмадесто, од авион се гледа дека му фали самодоверба.

Баш се израдував на првиот сет што го одигра Рафа, посебно на оној банана шот или како да го наречам (видете на видеото долу). Како и да е, се работи само за еден меч, мислам дека ќе биде добро, преоптимистички е да се очекува голем резултат во Мелбурн, но, здравје па ќе видиме како ќе се одвиваат работите.

Former finalist Jo-Wilfried Tsonga has withdrawn from this month's Australian Open with an arm injury.

Ќе отвора некој тема за АО? Ќе отворев јас, ама на близу сум :/

Ако нема пријавено, dibs.

Ќе отвора некој тема за АО? Ќе отворев јас, ама на близу сум :/

Ако нема пријавено, dibs.
Отварај. Така функционираме овде, кој си изјави желба, тој ќе отвори. Ако нема таков, јас или @The King of Clay

Неможам да најдам стрим за Ноле и Рафа дубл мечот :/ никаде нема

:ROFLMAO:
1508556_680519202066745_6983891946945129994_n.png

Seppi vo polufinale. :pos: Dodig uzasno los,mu vredese samo trcanjeto.
Osvoeni poeni na prv servis 18/36 a Seppi 32/38.Od statistikava bozem igrale Isner so Errani.
Seppi 48% samo prv servis ubaci.Utre Berdych ke go unisti.
Dodig od sto nemase protiv igra,pocna da igra servis volej.Vtor set 5-3 30-0 za Seppi i Dodig mu napravi rebrejk,a posle pak sam se "brejkna" i normalno si izgubi.

Карло Велики утре може да го здрви и Ферер, макар што генерално Ферер добро се снаоќа против големите сервери. Мене ми е Карлович една од најјаките фаци на АТП. Не знам дали сеуште ја прави онаа гестикулацијата после победа, малку непристојна. :lolzz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom