ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
ja pa sea pustiv vikam ke dogleam, neznaev deka imalo tolkava neizvesnost. :facepalm:

Mу пушти два гема на крајот.. да се порадува малце и тој.
"I played over 700 matches, but I have never experienced anything like that." .. доволно збори изјавата на Бердих после мечот.
..

Последно уредено:
Воопшто не личеше на финале, туку на попладневен меч после ручек у маало...загревање пред Шангај

Што тоа го снашло Бердих попладнево? Не бев во можност да го гледам мечот али прееска отварам да видам резултат и што да видам, метење. Мислам, секако очекував победа на Ноле али ова е тежок срам. До толку беше лош Бердих или овој беше прејак?

Што тоа го снашло Бердих попладнево? Не бев во можност да го гледам мечот али прееска отварам да видам резултат и што да видам, метење. Мислам, секако очекував победа на Ноле али ова е тежок срам. До толку беше лош Бердих или овој беше прејак?
Ја дур си спремив грицки и пуштив ТВ, резултатот беше 6:0; 5:0 и Ноле сервираше за меч... За таков резултат треба и да е прејак но и противникот да е очаен. Мислам wtf... Имаше меч топка за 6:0 6:0 со што Бердих комотно ќе можеше да си ја стави јамката околу врат и никој да не му замери.

Бердих од мечот се откажа после првиот гем, така да, јасно е, Новак беше импресивен ..
Не дека шансите на Бердих пред мечот му беа нешто големи, ама сепак.

Ја дур си спремив грицки и пуштив ТВ, резултатот беше 6:0; 5:0 и Ноле сервираше за меч... За таков резултат треба и да е прејак но и противникот да е очаен. Мислам wtf... Имаше меч топка за 6:0 6:0 со што Бердих комотно ќе можеше да си ја стави јамката околу врат и никој да не му замери.
Ја да сум на негово место и у овој случај би си ја ставил. Ова е преголем срам!
Мислам во ред е, Новак стварно е перфектен на азијскава турнеја, од увек играл добро тука, плус врвен тенисер е веќе 4-5 години по ред, повеќекратен ГС шампион, али Бердих брату, у финале јадеш компир и зимаш само два гема у вториот сет...

Доколку изгубеше со 6:0; 6:0 (за што имаше меч топка и беше преблиску) ќе влезеше во историјата како прв играч кој изгубил АТП финале со таков резултат. #SoClose #Legend #HistoryInTheMaking

BzM5s_wCEAA4h1j.jpg

Козлов за жал немаше сили и загуби во финалето од Квери со 6-3 6-4. Сепак, ова е огромен успех за младиот Стефан, се надевам на се подобри и подобри резултати во иднина. Малиов е неверојатен, го има тенисот во малиот прст, практично само треба правилно да се избруси дијамантот.

Гофин е во неверојатна серија, после Вимблдон мислам дека има 38-2. :cuc::cuc::cuc:
Од утре топ 30 и мислам дека веќе нема долго време да го гледаме на Челенџери.

Океј е, сфативме.

Еве многу добар текст за сите мајстори на тениската игра кои никогаш не биле ГС шампиони.
Стварно е чудно како овие мајстори немаат ГС титула, нарочито Марсело Риос...
http://www.profesionalnitenis.com/n...ali-je-njihov-tenis-jedan-od-najboljih-ikada/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom