ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
najposle da odigra kako znae Novak , da ne greshi kako pochetnik na bitni momenti . Skratenite behend dijagonali shto go koshtaa titula na US Open denes funkcioniraa . Nadal nemoken , si ja igrashe negovata igra shto ja igra protiv Novak so defanziva i da cheka greshki , ama denes Novak najposle ja nauchil lekcijata , trpelivo i bez brzanje . Porano pishav za toa koj e najraznoviden igrach i pishav deka e Novak , denes demonstrirashe kako izgleda toa , dodeka kaj Nadal , generalno , se mu zavisi od forhendot i negovata dlabochina i fenomenalnata defanziva .Kako i da e , cestitki za fanovite na Nadal za noviot broj eden , fantastichna sezona , posle famoznata Novakova 2011 Nadal ja krsti 2013 Nadalova famozna , lovot pochnuva , se nadevam moshne brzo na promena

:facepalm: Надал ја играл својата игра:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Ако неговата игра е лупање аути од ритерн, и закуцување на ФОРХЕНДОТ во мрежа и играње со рамка едно добри 10тина пати тогаш океј. И ако избацување форхенд во аут од зицер позиција е негова игра.
Надал беше денеска едно 3 класи под своето ниво од УС Опен.

Не викам никаде дека беше повреден, ама се гледа дека не даваше 100%.

Сеедно или небитно не е во никој случај дека победил Новак. Да победеше Надал ќе беше доминација не знам ти каква, а и плус поени на контото на Рафа, а минус на Новак. Башка што ќе баравте хајлајтси, торенти за да изглеате ако не сте глеале. :D

Kлучните ги доби Надал годинава. Ехх само тај брејкот во третиот сет во Монтреал го ,,кошташе'' 1280 поени. Ама пак никогаш не може да биде сеедна победа во директен дуел.

И јас ќе го цитирам Стефан, би давал 10 вакви победи за упола победи на ГренСлемови и Мастерси.

:facepalm: Надал ја играл својата игра:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Ако неговата игра е лупање аути од ритерн, и закуцување на ФОРХЕНДОТ во мрежа и играње со рамка едно добри 10тина пати тогаш океј. И ако избацување форхенд во аут од зицер позиција е негова игра.
Надал беше денеска едно 3 класи под своето ниво од УС Опен.

pod negovata igra mislev za game planot so Novak , da forsira defanziva i da cheka greshki , a tie nekolku poeni shto gi spomna shto gi zgreshi Nadal , ako ne gi zgresheshe , na krajniot rezultat ke vlijaea isto ako jas bev vo publikata . Denes Novak go izdominira i nema filozofii ,, ako ova , ako ona , i sl ,, , celo vreme ja kontrolirashe igrata , bez brzanje i forsiranje , da igraa ushte pet seta , pak ke beshe isto .
Aj batali , mozno e da bil povreden a i da kalkuliral :)
Tuku daj pishete be za Shangaj , prognozi , komentar za zdrebot , koj ke iznenadi ,neshto epten mlitavi , zaladi vremeto i hibernirate odma

Па од авион се гледаше интересот за победа на УС Опен и денес дека е далеку поразличен кај Надал.

Сеедно или небитно не е во никој случај дека победил Новак. Да победеше Надал ќе беше доминација не знам ти каква, а и плус поени на контото на Рафа, а минус на Новак. Башка што ќе баравте хајлајтси, торенти за да изглеате ако не сте глеале. :D

Kлучните ги доби Надал годинава. Ехх само тај брејкот во третиот сет во Монтреал го ,,кошташе'' 1280 поени. Ама пак никогаш не може да биде сеедна победа во директен дуел.

kolku samo ,, ehh ,, momenti ni priredi Novak godinava druze , da e samo toa ,, ehhh,, . Kolku dobieni mechevi izgubi ,da beshe malku popriseben , denes ke imashe najmalce 3000 poeni razlika vo odnos na vtoriot i najmalku plus eden grend slem i dva mastersa , ama toa e . Tuku plus minus , so tie oscilaci i shokovi i dobro e , mozeshe da bide beter , vaka tuka se so bodovite , Nadal mislam deka nema epten da izbega do proletta , e posle Dubai trgnuva zetvata , zdravje do togash

Еххх а Надал да изиграше вака како досега (со исклучок на турниров) и на Вимблдон, сега разлика ќе беше +3000 во корист негова.
Еххх и баба да имаше ... дедо ќе ја викаја

Еххх а Надал да изиграше вака како досега (со исклучок на турниров) и на Вимблдон, сега разлика ќе беше +3000 во корист негова.
Еххх и баба да имаше ... дедо ќе ја викаја

druze , shto si napnal be , uzivaj ne zamaraj , jadi Smoki . ,,Ehhh,, moment e koga servirash za pobeda i posle gubish , vodish 6-3 i 5-2 i gubish , imash 10 brejk topki i ne zimash ni edna , gazish dva seta i odednash blokada , ili gubish i se odnesuvash kako na joga i zen budizam seminar , jas go vikam kurcobol. Vprochem , so Junajted zborime za Novak , shto vlaga primash od daleku

kolku samo ,, ehh ,, momenti ni priredi Novak godinava druze , da e samo toa ,, ehhh,, . Kolku dobieni mechevi izgubi ,da beshe malku popriseben , denes ke imashe najmalce 3000 poeni razlika vo odnos na vtoriot i najmalku plus eden grend slem i dva mastersa , ama toa e . Tuku plus minus , so tie oscilaci i shokovi i dobro e , mozeshe da bide beter , vaka tuka se so bodovite , Nadal mislam deka nema epten da izbega do proletta , e posle Dubai trgnuva zetvata , zdravje do togash

Пожелно е да почне, како шо почнува секоја година во Австралија, а жетвата нека почне на тоа земјените турнири и Ролан Гарос(главна цел), тоа Мајами, Индијан Велс на еден од нив гадно потфрли дали беше со Хас коа изгуби, а до крајот на годинава ептен е битен Шангај сега, баш да видиме дали колку толку се ослободил од шоковите на мастерс турнирите сезонава. Не смее да потфрли, а Париз и да не освои не е крај на светот, тој во Лондон е некој ден потоа.

Ако се е во ред со Надал и ако нема повреди јас мислам дека ќе остане на првата позиција и следната сезона. Зошто мислам така? Затоа што од Вимблдон и АО може да ќари многу, на едниот изгуби во прво коло а на другиот не настапи така да не брани практично ништо. Мајами не го играше, и тука може да ќари доста, земјата ќе ја одбрани 80%, убеден сум во тоа, е проблем ќе биде бетонот. Пак да напраи “Триплете“ не верувам, преголем залак би било две години по ред да ги освои Монтреал, Синси и УС Опен. Ќе изгуби тука некој поен, али мислам дека нема тоа да биде пресудно за да го изгуби првото место. Али како и да е, не е првата позиција во преден план, тука секако се Слемовите. 1000000% сум убеден дека со сите сили ќе го нападне АО, а и секој нареден слем, особено РГ каде ќе гледа да поставува недопирливи рекорди. Ако успее да го освои АО сега во Јануари мислам дека ќе биде многу близу да стане GOAT, ептен ќе му дише во врат на Федерер, знаејќи каква доминација има Рафа на РГ и дека во Париз го очекуваат најмалку уште 2 титули до крајот на кариерата.

Реков јас дека Надал ќе танка на некој од турнириве, си го познавам играчот премногу добро, се спрема за Лондон и можно е за Париз, затоа што го нема освоено. Го нема освоено ни Шангај али тешко да го освои затоа што не е во најдобра форма моментално. Гледав некои хајлајтси сеа од мечот со Ноле, мизерен бил Надал, грешки еден куп, кратки топки, каснат нозете, одат топчињата далеку во аут. Нормално, Ноле бил перфектен, одличен од двете крила, особено од бекхенд, и изиграл стварно добра партија.

Почна мастерсот во Шангај,Види Фотос ке отвара тема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom