RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Па затоа ти ставам смајлиња. Ништо не се знае, се изјаснив јас дека Рафа ми е енигма после повредата, не се знае кога тренира со полн интензитет а кога не. Мада сеа очекувам да го освои, особено кога го нема Новак, поради тоа што прикажа доста добри игри во Барселона, а башка ова е турнирот на кој може да заработи бодови бидејќи лани испадна во 1/8 финалето. Во Рим и Париз ги брани титулите така да бодови од таму амин.
Абе бодови па и ти. Јас па ич не ги гледам тие работи. Посебно не во оваа ситуација. Уште кога се врати после повредата реков, само да го гледам на терен, ми е гајле дали ќе стигне до погоре на табела. Дека ќе истурка повеќе од лани тоа сигурно. Ама дека ќе го ќари пехарот, има време дотаму.
Мене Димитров ме интересира. Дечкото има потенцијал и цело време е блиску, ги има годините, сега му е мајката да запали. Очигледно Мареј повеќе од четврто место не може, колку и Лендл да се труди со него. Толку му е силата на човекот, мада мислам ќе ќари уште некој Грен Слем во кариера.
Едвај чекам да се појави новата перспективна генерација тенисери. Гофан демек се понадевав, ама не оди. Ај белким ќе се исчеличат. Има од кого да учат.