ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Па затоа ти ставам смајлиња. Ништо не се знае, се изјаснив јас дека Рафа ми е енигма после повредата, не се знае кога тренира со полн интензитет а кога не. Мада сеа очекувам да го освои, особено кога го нема Новак, поради тоа што прикажа доста добри игри во Барселона, а башка ова е турнирот на кој може да заработи бодови бидејќи лани испадна во 1/8 финалето. Во Рим и Париз ги брани титулите така да бодови од таму амин.

Абе бодови па и ти. Јас па ич не ги гледам тие работи. Посебно не во оваа ситуација. Уште кога се врати после повредата реков, само да го гледам на терен, ми е гајле дали ќе стигне до погоре на табела. Дека ќе истурка повеќе од лани тоа сигурно. Ама дека ќе го ќари пехарот, има време дотаму.

Мене Димитров ме интересира. Дечкото има потенцијал и цело време е блиску, ги има годините, сега му е мајката да запали. Очигледно Мареј повеќе од четврто место не може, колку и Лендл да се труди со него. Толку му е силата на човекот, мада мислам ќе ќари уште некој Грен Слем во кариера.

Едвај чекам да се појави новата перспективна генерација тенисери. Гофан демек се понадевав, ама не оди. Ај белким ќе се исчеличат. Има од кого да учат.

Абе бодови па и ти. Јас па ич не ги гледам тие работи. Посебно не во оваа ситуација. Уште кога се врати после повредата реков, само да го гледам на терен, ми е гајле дали ќе стигне до погоре на табела. Дека ќе истурка повеќе од лани тоа сигурно. Ама дека ќе го ќари пехарот, има време дотаму.

Мене Димитров ме интересира. Дечкото има потенцијал и цело време е блиску, ги има годините, сега му е мајката да запали. Очигледно Мареј повеќе од четврто место не може, колку и Лендл да се труди со него. Толку му е силата на човекот, мада мислам ќе ќари уште некој Грен Слем во кариера.

Едвај чекам да се појави новата перспективна генерација тенисери. Гофан демек се понадевав, ама не оди. Ај белким ќе се исчеличат. Има од кого да учат.
Битни му се бодовите верувај, башка Надал е таков човек што во ниеден случај не сака да го даде приматот на земја. Во последните 3 години само од Новак има загубено на оваа подлога што доволно говори каков човек е Надал кога е во прашање земјата. (поразот од Зебаљос не го рачунам затоа што беше апла после враќањето од повредата)
Рафа ќе настојува да си го поврати приматот, односно првото место на ранг листата, помина веќе тоа дека не се битни бодовите туку само да е на теренот. Он веќе освои неколку турнири, а на сите останати кои не ги освои играше финале.
Димитров е топ играч, само да си ја среди психата а и кондицијата. Јас мислам дека Вавринка ќе го издува сега во следно коло, и тоа во два сета.
Од Гофан не барај ништо, пиши пропало со него мизерија е, ќе си се матка по помалите турнири и чат пат ќе игра на некој мастерс 1 или 2 коло и тоа е тоа, повеќе од него не може.
П.с. Како и да ја вртиме околу договарањево за гледање никогаш нема да знаеме унапред кои ќе бидат финалистите така да ако се договараме да гледаме тогаш да се договориме и да нема одложување, па макар играле и Троицки и Симон во финале. :D

Dobro, jas nikogas ne go svativ ovoj atp kretenski sistem na rangiranje najdobri teniseri. Treba da branis poeni, a toa treba da go pravis narednite godini i a starees kako teniser i teloto ne ti dava sekoja godina da branis poeni.Ne mi e jasno. I eve sega teniser osvojuva turnir 3 puti po red dobiva samo 1000 poeni sekoja godina od toj turnir? Togas treba da go nagradat da mu dadat valjda bonus poeni sto tolku godini ODBRANIL titula. I tuka se dava moznost za premnogu kalkuliranje bre, ej ovaa godina na turnirov namerno ke izgubam u prvo kolo ama narednata ke cepam do polufinale i ke si dobijam ekstra bodovi. Nekako sve ova mi e konfuzno.

[
--- надополнето: 11 мај 2013 во 23:25 ---
Dobro, jas nikogas ne go svativ ovoj atp kretenski sistem na rangiranje najdobri teniseri. Treba da branis poeni, a toa treba da go pravis narednite godini i a starees kako teniser i teloto ne ti dava sekoja godina da branis poeni.Ne mi e jasno. I eve sega teniser osvojuva turnir 3 puti po red dobiva samo 1000 poeni sekoja godina od toj turnir? Togas treba da go nagradat da mu dadat valjda bonus poeni sto tolku godini ODBRANIL titula. I tuka se dava moznost za premnogu kalkuliranje bre, ej ovaa godina na turnirov namerno ke izgubam u prvo kolo ama narednata ke cepam do polufinale i ke si dobijam ekstra bodovi. Nekako sve ova mi e konfuzno.
sistemot na boduvanje e skroz ok , bash e realen i ne ovozmozuva nekoj so povremen blesok da pravi zbrki na listata . Mora da e so branenje , inaku ako ne e toj sistem ke ima mnogu kalkulacii kaj teniserite so izborot na turniri , plus kaj ovoj nachin najvazna e konstantnosta a ne kratkotrajnite blesoci . Eve Tipsa ,lani odigra nekolku dobri turniri ama da go vidime sega kaj ke ja zavrshi godinata ako prodolzi taka ... e malce belja rabota e ako se povredish kako sluchajot so Delpo ama tipot ekspresno se vrati kaj shto pripagja , taka da ovoj nachin na boduvanje e najrealen , vprochem eve ajde najdi zamerka koj e nerealno rangiran ...Nadal neka odigra dobro na Wimby za smetka na Marej ako kiksne (igrashe finale lani)i ushte nekoj masters na beton , ete ti go pak na vtoro-treto mesto (prvoto sega za sega e nedopirlivo ;) , ako nema povredi , Novak bi trebalo da e No1vak cela 2013)

За сите фанови повелете и лајк на новата ФЕЈСБУК страна на ПОРТАЛОТ тенис 24 секој ден информации за и Македонскиот Тенис,тенисот во соседството и АТП турнири и мечеви како и Чаленџери околу светот.

https://www.facebook.com/pages/Тенис-24/631691396859509

Раонич тролот. :D
BKF46NICUAAfYKa.jpg:large

Заклучок од финалето во Рим е дека Рафа е потполно способен на врвно ниво да го одигра турнирот. Коленото нема да биде причината за пораз, ако дојде до такво нешто, туку фактот што некој се покажал подобро од него. Јас верувам дека ќе го освои турнирот.

Па што да не и сега, почнати се квалификациите, а и може да почнеме со предвидувањата :)
#Ajде (Red John :icon_lol: ) ќе видам, може вечер, или најкасно утревечер ќе биде отворена, сепак е гренд слем, и треба да има повеќе информации. :)

Мареј најверојатно нема да учествува на РГ, сеуште не е официјално потвредно, но речиси сигурно е дека го пропушта овој Грен Слем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom