ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
На егзибициониот турнир во Абу Даби, во финалето Новак Ѓоковиќ го совлада Николас Алмагро со 2-1 во сетови (67/63/64) .. мечот се играше речиси 3 часа, и ни најмалце наликуваше на егзибицијален, се прикажа доста добар и квалитетен тенис, на моменти имаше и некое опуштање што е и нормално за еден ваков турнир, и за еден ваков меч.

Новак продолжува во Перт, каде ќе ги брани боите на Србија на Хопман купот.

На егзибициониот турнир во Абу Даби, во финалето Новак Ѓоковиќ го совлада Николас Алмагро со 2-1 во сетови (67/63/64) .. мечот се играше речиси 3 часа, и ни најмалце наликуваше на егзибицијален, се прикажа доста добар и квалитетен тенис, на моменти имаше и некое опуштање што е и нормално за еден ваков турнир, и за еден ваков меч.

Новак продолжува во Перт, каде ќе ги брани боите на Србија на Хопман купот.

250 000 долари за победникот на овој турнир, па сеа види колку е егзибиционен. :icon_lol:

250,000 долари ги заработуваат додека спијат.

Па Алмагро тие пари ги зема за речиси пола сезона, а може и повеќе, сепак не се за потценување парите.

250,000 долари ги заработуваат додека спијат.

Да да, можеби јас ги заработувам, ама Алмагро? :D :pos:

Алмагро заработил 1,330,000 долари минатата сезона шо играше како коњ од јутра до сутра, а да не правиме муабет за 2 одиграни меча. :)

Добро, Алмагро и таквите знам, зборев за овие класа над повеќето, поготово женскиве што за 5 слики у списание им даваат толку :)

Добро, Алмагро и таквите знам, зборев за овие класа над повеќето, поготово женскиве што за 5 слики у списание им даваат толку :)

Епа добро, женските.... не се многу такви, реално.... на раце се бројат, барем тенисеркиве кои ги има за списание. :D

Иначе веќе од понеделник, 31.12.2012 ќе има оооооогромна понуда на тенис, погледнете само на rezultati.com (y)

Среќна Нова Година , љубители на тенисот.:)
Бидете активни како и лани по темиве , не бидете инаетчии ако очигледни не сте во право и да ја задржиме дискусијата на ниво како и претходната година ;)

Кандидат за поен на годината уште од првиот ден е поенот на Јужни.:eek::eek::cuc: Ако излезе клипче ќе постирам.

Ферер - Браун, каков меч играат, значи :cuc:
1-1 во сетови, изненадувачки 1-1, во третиот е 3-2 за Ферер, нема брејк направено никој.
На Еуроспорт моментално иде преносот.

И, Среќна Нова година на сите љубители на тенисот!

3 пати проверив, ги тријам очите и не ми се верува. Томич го победил Џокович 6-4 6-4 сабајле во Хопман Купот. :pos:
Со која игра не ми е јасно . Дрво на годината беше лани.

3 пати проверив, ги тријам очите и не ми се верува. Томич го победил Џокович 6-4 6-4 сабајле во Хопман Купот. :pos:
Со која игра не ми е јасно . Дрво на годината беше лани.
И мене не ми се веруваше но сепак не мора многу да значи ова, имаше напорна сезона Новак а ова е само Хопман Куп и не вреди да ризикува некаква повреда во пресрет на претстојниот Грен Слем во Австралија. На било кој битен турнир да играат овие двајца Ноле ќе го згази Томич. Но, исто така е возможно и малиов да напреднал, мислам дека и редно е после очајната сезона лани, иако јас сеуште стојам на ставот дека Томич е апла исфорсиран од тениската јавност, за мене Гофин е далеку поталентиран од него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom