- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.116
- Поени од реакции
- 16.773
Tипса денес ја усра работата против Белучи, ама пак и Белучи без разлика што се наоѓа на 60 место на АТП листата, заслужува сигурно да е во ТОП 20 тенисери, сеа со овие 250 бодови ќе влезе помеѓу најдобрите 40 (38 место ми се чини), барем така мислам дека ќе е.
Па се надевам и понатаму ќе освојува титули и ќе се приклучува кон врвот, стварно не е лош тенисер, а рангот и не е така реален, според мене.
Штета за Типса што не сврза два турнири во серија, убаво ќе беше тоа, но и овака направи добро салдо на поени, титула во Штудгард и финале во Гштад не е малце.
Монако како што и очекував, го совлада Хас, малце потешко од очекувањата, се помачи, ама на крај си ја освои титулата.
Вечер на финалето во Атланта ќе играат домашниот тенисер Енди Родик и Мулер од Луксембург.
Следна недела не очекува турнир во Кицбил (250) и турнир во Лос Ангелес (250).
Oд сабота стартува и олимпискиот турнир, па така тој ќе е во преден план.
После нив се Торонто, Синсинати (мастерс турнири..) како за загревање на УС Опен кој започнува на 27 август.
Па се надевам и понатаму ќе освојува титули и ќе се приклучува кон врвот, стварно не е лош тенисер, а рангот и не е така реален, според мене.
Штета за Типса што не сврза два турнири во серија, убаво ќе беше тоа, но и овака направи добро салдо на поени, титула во Штудгард и финале во Гштад не е малце.
Монако како што и очекував, го совлада Хас, малце потешко од очекувањата, се помачи, ама на крај си ја освои титулата.
Вечер на финалето во Атланта ќе играат домашниот тенисер Енди Родик и Мулер од Луксембург.
Следна недела не очекува турнир во Кицбил (250) и турнир во Лос Ангелес (250).
Oд сабота стартува и олимпискиот турнир, па така тој ќе е во преден план.
После нив се Торонто, Синсинати (мастерс турнири..) како за загревање на УС Опен кој започнува на 27 август.

Чирич пцуе како прав Србин
,му еба матер на судијата.
Содерлинг, Тцонга, Типсаревич и слични на нив