- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 16.919
- Поени од реакции
- 16.189
Tипса денес ја усра работата против Белучи, ама пак и Белучи без разлика што се наоѓа на 60 место на АТП листата, заслужува сигурно да е во ТОП 20 тенисери, сеа со овие 250 бодови ќе влезе помеѓу најдобрите 40 (38 место ми се чини), барем така мислам дека ќе е.
Па се надевам и понатаму ќе освојува титули и ќе се приклучува кон врвот, стварно не е лош тенисер, а рангот и не е така реален, според мене.
Штета за Типса што не сврза два турнири во серија, убаво ќе беше тоа, но и овака направи добро салдо на поени, титула во Штудгард и финале во Гштад не е малце.
Монако како што и очекував, го совлада Хас, малце потешко од очекувањата, се помачи, ама на крај си ја освои титулата.
Вечер на финалето во Атланта ќе играат домашниот тенисер Енди Родик и Мулер од Луксембург.
Следна недела не очекува турнир во Кицбил (250) и турнир во Лос Ангелес (250).
Oд сабота стартува и олимпискиот турнир, па така тој ќе е во преден план.
После нив се Торонто, Синсинати (мастерс турнири..) како за загревање на УС Опен кој започнува на 27 август.
Па се надевам и понатаму ќе освојува титули и ќе се приклучува кон врвот, стварно не е лош тенисер, а рангот и не е така реален, според мене.
Штета за Типса што не сврза два турнири во серија, убаво ќе беше тоа, но и овака направи добро салдо на поени, титула во Штудгард и финале во Гштад не е малце.
Монако како што и очекував, го совлада Хас, малце потешко од очекувањата, се помачи, ама на крај си ја освои титулата.
Вечер на финалето во Атланта ќе играат домашниот тенисер Енди Родик и Мулер од Луксембург.
Следна недела не очекува турнир во Кицбил (250) и турнир во Лос Ангелес (250).
Oд сабота стартува и олимпискиот турнир, па така тој ќе е во преден план.
После нив се Торонто, Синсинати (мастерс турнири..) како за загревање на УС Опен кој започнува на 27 август.