ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали беше Монтреал или Торонто - Canadian Open. Тој го освои 2024. Фери го победи на Вимблдон 2025. Не знаев дека 2024 е после 2025. :toe:

Ете, убаво си пишав, Монтреал било. 2025 не ни имаше Монтреал, во Торонто беше турнирот. Како бил после Вимблдон?

Јас а верувам и тој членот @Stefan-kobe
мислевме на тоа дека турнирите во Монтреал и Торонто се играат календарски во годината после Вимблдон слемот.
Да, ако Фери победил против Попирин лани на Вимблдон во 2025 година, а Попирин го освоил турнирот во Монтреал во 2024 година, да твоето првично мислење е точно.

Не знам дали беше Монтреал или Торонто - Canadian Open. Тој го освои 2024. Фери го победи на Вимблдон 2025. Не знаев дека 2024 е после 2025. :toe:

Ете, убаво си пишав, Монтреал било. 2025 не ни имаше Монтреал, во Торонто беше турнирот. Како бил после Вимблдон?
Добро Злате, си пишал пред некој месец го освоил Монтреал. Ај ако сакаш сега кажи ми колку месеци има разлика од титулата на Попирин и поразот од Фери, да видиме дали се неколку.

Добро Злате, си пишал пред некој месец го освоил Монтреал. Ај ако сакаш сега кажи ми колку месеци има разлика од титулата на Попирин и поразот од Фери, да видиме дали се неколку.
Па не можев да пишам - пред некоја година, зашто немаше поминато година. :D

Тие се попириновците за оваа година. Оној Блокс, Арналди , сеа Фери. Сигурен сум дека во иднина ќе имаат добри резултати во континуитет (y)

Освен на Arena Tenis ќе има ли пренос на друга телевизија? Српска некоја или друга?

РТС 2 денеска ќе ги пренесува двете полуфиналиња од машка конкуренција.
Им пишува на нивната страница дека на РТС 2 ќе ги пренесуваат и двете полуфиналиња.
Ама можно е Ѓоковиќ - Синер да го пуштат на РТС 1, ова им е болест, се тркаат со Пинк и комерцијалните тв РТС 1 да има поголема гледаност и така прават каша попара со програмската шема.

На РТС 2 досега од турниров одеа преносите, не пренесуваа многу натпревари, воглавно мечевите на Ѓоковиќ.
Утре на РТС 2 во 17: 00 пренос од женското финале.
Така да, кој има РТС 1 и РТС 2 ќе има опција за тенис.

РТС 2 денеска ќе ги пренесува двете полуфиналиња од машка конкуренција.
Им пишува на нивната страница дека на РТС 2 ќе ги пренесуваат и двете полуфиналиња.
Ама можно е Ѓоковиќ - Синер да го пуштат на РТС 1, ова им е болест, се тркаат со Пинк и комерцијалните тв РТС 1 да има поголема гледаност и така прават каша попара со програмската шема.

На РТС 2 досега од турниров одеа преносите, не пренесуваа многу натпревари, воглавно мечевите на Ѓоковиќ.
Утре на РТС 2 во 17: 00 пренос од женското финале.
Така да, кој има РТС 1 и РТС 2 ќе има опција за тенис.
Па ги има на Arena Tenis. Што ќе ми е дополнителен канал.

0.1 promil sansi mu dade denes siner, a toa e vtor set koga mu se mestese 2 gejma po red i onaa razmena sto ja imaa na 0-30 pri 3-2 za Novak, taka nesto bese, i pak ne uspea Novak da dojde tuka do brejk sansa, nula drama denes, da gleam hajlajtsi od denes i lanskoto polufinale nema da znam za koj mec stanuva zbor. Siner vo prajm forma e nepobedliv u momentov, samo Karlos moze da mu parira ko sto e i slucaj za dvahcata.

Mnogu bi bil iznenaden ako Sasha uspee da osvoi, nadezno ke dobieme poneizvesno finale a ne edmosmerna ulica, sve zavisi od toa kako Zverev ke servira, denes go sledev samo prv set, prilicno los bese, imase 10 neiznudeni do 3-2 u prv set, rekov i pred nekoj den do sea 0 seriozni testovi imase, sea naednas najteskiot ke go dobie na podloga kade uvek gubel protiv pojaki teniseri, so sreka neka mu e, Siner tuka e ogromen favorit, ko sto bese i denes, i dostavi bas onaka kako sto nalagaa i kvotite.

Za Novak nemam sto drugo da dodadam, uste posle mecot so Ozher rekov tuka pobedi i on i Siner, na AO dojde so 9 saati tenis vo polufinale, edno otkazuvanje pri 2-0 za protivnikot ( Museti ) i odma posle toa 1/4 finale kade Mahach predade pred start, denes so 14 saati izigran tenis sledi naplata, iako i u drugo nekoe bolje scenario za Novak, nema sansa na ovie godini protiv vakov Siner, tuka samo u prajm forma moze do pobeda, a momentalno vo site elementi od igrata sporedbeno so prajm Novak, on e duplo poslab.

Na kecman mamicheto roshavo da mu go ebam sto ne dostavi u prvo kolo, a mozese, vsusnost tuka otide sansata na Novak za 25, a najverojatno sansata i na site ostali, ke vidime u nedela.

3 - 0 за Синер денес во финалето.
Зверев до сет може да стигне само ако го држи својот сервис на високо ниво и да не дозволи брејк топки на свој сервис, и така да догура до тај-брејк, и таму да ги освојува поените на свој сервис и да дочека една грешка од Синер и со 7-5 да ја освои дополнителната игра т.е тај-брејкот.

Но како и да е, Зверев има супер сезона на слемовите, 1 полуфинале ( каде испушти победа против Алкараз во Мелбурн), 1 титула од Париз и сега финале во Лондон.

Back
На врв Bottom