ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Калин сепак на официјалната ATP = 534. И тоа е најдобар ранкинг за него, ама не ми е јасно зошто од последниов турнир не му се додадени поените. Додадени му се само 2, за четвртфиналето на претходниот турнир:

Screenshot_20230131_071442_Chrome.jpg

Screenshot_20230131_072019_Chrome.jpg
Автоматски споено мислење:

Аха, еве зошто: идната недела ќе му ги додадат +8, со што ќе биде на 502 место на ATP. Изгледа од ITF турнирите така оди, не ги добиваат поените веднаш, туку со 1 недела задоцнување:

Screenshot_20230131_073708_Chrome.jpg

Утре почнува нов, шести турнир во Монастир, за него трет. Во прво коло игра против некој Американец, 1162 на ATP листата.

Последно уредено:
Калин сепак на официјалната ATP = 534. И тоа е најдобар ранкинг за него, ама не ми е јасно зошто од последниов турнир не му се додадени поените. Додадени му се само 2, за четвртфиналето на претходниот турнир:

Прегледај го приврзокот 364828

Прегледај го приврзокот 364829

Аха, еве зошто: идната недела ќе му ги додадат +8, со што ќе биде на 502 место на ATP. Изгледа од ITF турнирите така оди, не ги добиваат поените веднаш, туку со 1 недела задоцнување:

Прегледај го приврзокот 364830

Утре почнува нов, шести турнир во Монастир, за него трет. Во прво коло игра против некој Американец, 1162 на ATP листата.

Прегледај го приврзокот 364828

Прегледај го приврзокот 364829

Прегледај го приврзокот 364830

Прв носител е. Игра веќе две недели по ред таму , мислам се навикна на подлогата и време е за 4та фјучрс титула и влез во топ 500.

Прв носител е. Игра веќе две недели по ред таму , мислам се навикна на подлогата и време е за 4та фјучрс титула и влез во топ 500.
И лани играше на вкупно 7 турнири таму, плус.

Стефанос Циципас сигурно ќе освои гренд слем во иднина. 100% Го потценуваме многу дечково, ама мушки меч изигра и он. Знам дека не го сакате пошо е грк повеќето, али прав фајтер е.

Стефанос Циципас сигурно ќе освои гренд слем во иднина. 100% Го потценуваме многу дечково, ама мушки меч изигра и он. Знам дека не го сакате пошо е грк повеќето, али прав фајтер е.
Nema veze sti e grk, ja mislam deka retko koj od nas go mrazi.. ok decko e, ne go mrazam ne go ni sakam, u smisol meh ko na primer da recam za benoa paire..

Nema veze sti e grk, ja mislam deka retko koj od nas go mrazi.. ok decko e, ne go mrazam ne go ni sakam, u smisol meh ko na primer da recam za benoa paire..
Пеир е за разлика од Циципас, легенда. Не можеш да си "мех" за него.

Ова @Rolling Paper е ко дијаманте на времето, опсесија жива…
Не сум ко Дијаманте, само сакам да признаеш дека е бољи од Федерер. Најбољи дека е уствари. Толку, едноставно е. (y)

Не е проблемот што е ГРК, проблемот е неговото однесување. Како да заборави човек дека ќе го удреше сопствениот татко со рекет после поен, во ATP Cup, како да заборавиме на неговото однесување против Киријос минатиот Wimbledone, како да заборавиме што правеше со паузите до тоалет.. многу има. Нема спор за неговата игра и тоа дека е фајтер и се согласувам дека ќе освои слем, ама има мизерно однесување.

Не е проблемот што е ГРК, проблемот е неговото однесување. Како да заборави човек дека ќе го удреше сопствениот татко со рекет после поен, во ATP Cup, како да заборавиме на неговото однесување против Киријос минатиот Wimbledone, како да заборавиме што правеше со паузите до тоалет.. многу има. Нема спор за неговата игра и тоа дека е фајтер и се согласувам дека ќе освои слем, ама има мизерно однесување.
Целта ги оправдува средствата. Ќе се посерам ако треба на Род Лејвер Арена за да освојам АО, а не да правам паузи за до тоалет, мене лично ако ме прашуваш. Да беше Македонец немаше да ти пречи што оди во тоалет, туку ќе навијаше за него до коска, како и цел форум, сите скроз.

@Jankoff сакам да искоментираш нешто за видеово. За овие љангариве што провоцираат од трибина.

Последно уредено:
Целта ги оправдува средствата. Ќе се посерам ако треба на Род Лејвер Арена за да освојам АО, а не да правам паузи за до тоалет, мене лично ако ме прашуваш. Да беше Македонец немаше да ти пречи што оди во тоалет, туку ќе навијаше за него до коска, како и цел форум, сите скроз.
Малце ти е нерезонски мислењево, ко прво не мислам воопшто за овој турнир бидејќи не направи проблеми Стефанос никаде, нека ме поправи некој ако грешам ама јас не го приметив да се глупира ко лани. Како мислиш ќе се посереш на сред Род Лејвер, си има правила, си има дозволени паузи.. Енди Мареј сам има кажано за него дека претерува и многу други тенисери. На што личеше тоа минатата година, намерно сака да го погоди Киријос. Sportsmanship 0%, затоа и не го сакам, нема никаква врска дека е ГРК. И да е Македонец нема да го почитувам ако не се однесува добро и не игра според правила. Еве да ти посочам друг пример ти е Фабио Фоњини, одличен играч, еден од најдобрите кој удира чисто и форхенд и бехенд.. ама да имаше малце подобро однесување, да беше малце посмирен во главта ќе беше топ 5 играчи. Тој во секое време може да го победи кој било ако е смирен и размислува на теренот, ама за жал не се случува тоа.
@Jankoff сакам да искоментираш нешто за видеово. За овие љангариве што провоцираат од трибина.
Прв пат ли му е? Имаше ваква ситуација во Синсинати пред некоја година, навикнат е на вакви ствари он со текот на годините и не ме изненади воопшто ситуацијава. Како најспремен ментално не треба да има проблем и нема проблеми он.. тоа што го провоцираат тоа се случува кај секој тенисер понекогаш. Не викам дека е оправдано, кај никого не треба да се случува ова, ама боже мој на публика имаш преку илјадници навивачи со различни карактери, не можеш сите да ги контролираш одеднашка..

И сеа вака после турнирот да ве прашам пар особи тука, повреден беше Новак или не? Сериозно прашувам иначе, не е цинично.
Australian Open tournament director Craig Tiley said Novak Djokovic played at the Grand Slam event with a muscle tear of 3 centimeters — a little more than an inch — in his left hamstring along the way to winning the championship.

;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom