ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Кога играме со Родик ?
Информација ?
Телевизија некаде ?

Ајде ајде овој турнир е е наш ... само уште и да ја добијам кладбата :Р

Кога играме со Родик ?
Информација ?
Телевизија некаде ?

Утре во 15:00, на 5 или 5+ гарант ќе има.
Овој Бердих го гледав против Федерер и доста сигурно ми делува, можно е да направи некое изненадување како Љубо. :)

Инаку Xfire, за каква кладба станува збор? :icon_lol:

Sony+Ericsson+Open+Day+9+7bsolKrF6Oil.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+9+0mu370xYNPdl.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+9+iuIQWVjKGG4l.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+9+tl7UY8d2fLsl.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+9+bYaqxxZV0tBl.jpg

Инаку во белгискиот дуел кај жените типувам на Жастин.

Кога играме со Родик ?
Информација ?
Телевизија некаде ?

Утре т.е денес
Надал-Родик во 17часот

Јужни-Содерлинг во 01:30часот

:smir:

На ВТА Турнирот В.Вилијамс ја совлада Бартоли со 2-0 во сетови и во финалето ќе се пресмета со една од двете Белгијки(Клајстерс-Енин), тој меч почнува за некаде 2саата

Tсонга е агресивен играч исто како Алмагро сака поенот веднаш да го добие не пимпла ич додека Надал знае со нив како и само им ги враќа и ги тера на грешка,Надал е брз и ги стигнува нивните напади и им враќа или кога ќе има простор напаѓа затоа ги гази.

Што гази? нема турнир земено одамна..не зезај. Дека е одличен тенисер е али далеку од тоа што беше и дефинитвно не гази у моментов.

Сега гледам во билтенот ја пиша во 19:00, кое е точното време ? :)

100 пати се смени терминот на мечот, finally во 19часот е, директен пренос би требало да има на 5 или 5+
:smir:

А Бердих-Содерлинг играат во 1часот по полноќ

Ете ви го Рафа, го исфафа од Родик 64|36|36

Сега го чека подобриот од дуелот Бердих-Содерлинг

Глупости. Да му се мочам на сервисот.

Кога се изморија и двајцата ТОЧНО на средината на мечот, некако немаа сила, а Родик го имаше сервисот и тука му направи пресврт. Многу се нервирав али тоа, и тој несака вака да ги губи мечовите, зборам за Надал ... стварно ми е жал.
Башка сега кога му се најпотребни ваквите победи на Надал не ги искористува, а како играше добро во првиот сет.

Незнам што да коментирам уште не ми се верува ..

Сајтлер, зошто се кладив со тебе бе .. цц :):) :kesa:

Ај ќе добиеш следна кладба. :)

А видовте процент на освоени поени после прв сервис кај Родик?
Околу 90 % беше.
Исто така приметив дека долгите размени на удари 90% ги освојуваше Надал, па Родик настојуваше да ги скрати поените, ризични удари и му се исплатеше, многу повеќе винери од Надал. Али Надала што го заебе сервисот го заеба.

Реков ја можно е Бердих да изненади. :)

Sony+Ericsson+Open+Day+11+-t-3VkCZFYZl.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+uiWh2GgEEzUl.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+91zRYVwwMSIl.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+BNYpTGS1gxel.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+e0MdTcjsRcol.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+grVdP4Fpghzl.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+zRjFFOPqTigl.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+6HRtXquZzj1l.jpg

Sony+Ericsson+Open+Day+11+ZfEn7Ml1HXZl.jpg

Ќе биде интересно финале.

Ауу Томаш играње браво докажа дека подзабораваат на него на тврда подлога дечкото е цар :)

Во колку е финалето, преги пишуваше 6, сега преместено за 7 ... Аман веќе од организаторите :nesvest:

Честитки за Родик две финалиња едно по друго на свој терен нема шанса да ги загубеше браво заслужена победа,исто така браво за Бердих победи навистина добри тенисери како Федерер и Содерлинг.

monte-carlo1.jpg
Денес започна мастерс турнирот во Монте Карло , за прв носител е поставен Србинот Новак Ѓоковиќ, за кого ова ќе му биди прв пат да биде прв носител на еден мастерс турнир....се надевам на одличен тенис , титулата ќе ја брани Рафа кој лани во финалето го победи Новак ....шампионот на овој турнир ќе освои 434.000 евра и 1000 ATP поени.

Конечно започнуваат и мастерсите на земја. Да не знае некој која е причината што Федерер го пропушта турниров?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom