ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Вие не сте свесни колку малку е до талентот а колку многу е до напорната работа. Многу поталентирани од Гаске не успеале, така да џабе се зборува за него. Гаске физички не е створен да биде прва класа тенисер, прво како што рече андер чудно тело има, како птичји гради да има, нозете му се ужас, кратки некако, а второ и нема такво тело кое е издржливо на поголем напор. Гледајте ги Надал, Ѓоковиќ, Мареј, Федерер, Ферер, атлети прва класа и може по 100 саати да играат без проблем, а Гаске после два сета почнува да се распаѓа. Јебига, од Господ не му е дадено.

@LARAAAAA
Тоа само Стритбонд го збори, друг не сум видел да спомне дека Мареј е преценет и слично. Искрено не знам зошто мисли така, барем јас не сум видел некој да го преценува него, напротив, баш се тивки луѓето околу стварите со Енди Мареј.

Па добро сеедно не сум забележувала кој збори кој не, ама многу често сум читала такви мисли без врска па си викам редно време е да го бранам малце тој за кој што навивам :D И во 2012 изгуби во 2ро коло од Mahut, па стигна до финале на Вимблдон така да според мене немаат некое големо влијание турнириве што се за подготвување ( само добри се за привикнување од земја на трева) дури има и тенисери што не ни учествуваат на нив. Е после тоа следеше и титула на ОИ, освоен Квинс и Вимблдон 2013.. поразов денес се надеваме не е битен и очекувам да стигне барем до финале па за бранењето на титулата би сакала секако само прво да стигне до финале :)

Јас streetbond од скоро не го рачунам за сериозен постер, не дека јас сум некој кој треба да се слуша или нешто, ама типот све што не е во полза на Надал не става на кантар, и тврди дека не чини или дека е преценето така да, одлучив веќе да ги скокам неговите постови.

Не постои нешто што не е преценето за него, Сампрас, Федерер, сервирање, Вимболдон, Мареј, Вавринка, све преценети се.

Ако сте играле тенис ќе сфатите за што станува збор, станува збор за спорт многу поразличен од другите каде 3 пати поважна е напорната работа, кондициони тренинзи пред се, а ударите ги имаат сите играчи. И Надал знае да удира силно, и некој што е надвор од првите 1000, и едниот и другиот се константни, но психата, физичката подготвеност... сето тоа спаѓа во напорна работа, талентот може да биде искористен како поттик за отпочнување на напорната работа. :)

Ако сте играле тенис ќе сфатите за што станува збор, станува збор за спорт многу поразличен од другите каде 3 пати поважна е напорната работа, кондициони тренинзи пред се, а ударите ги имаат сите играчи. И Надал знае да удира силно, и некој што е надвор од првите 1000, и едниот и другиот се константни, но психата, физичката подготвеност... сето тоа спаѓа во напорна работа, талентот може да биде искористен како поттик за отпочнување на напорната работа. :)

Во право си, ретко каде на друго место е важна кондицијата како во тенисот. Пример во карлингот. Шо со прав, прав си.

Па добро сеедно не сум забележувала кој збори кој не, ама многу често сум читала такви мисли без врска па си викам редно време е да го бранам малце тој за кој што навивам :D И во 2012 изгуби во 2ро коло од Mahut, па стигна до финале на Вимблдон така да според мене немаат некое големо влијание турнириве што се за подготвување ( само добри се за привикнување од земја на трева) дури има и тенисери што не ни учествуваат на нив. Е после тоа следеше и титула на ОИ, освоен Квинс и Вимблдон 2013.. поразов денес се надеваме не е битен и очекувам да стигне барем до финале па за бранењето на титулата би сакала секако само прво да стигне до финале :)
Единствена маана на Мареј е земјата. Тука мора многу да напредува во иднина, инаку на трева и тврда подлога е одличен. Исто мора да ја поправи малце офанзивата и нема да има проблем да дојде до уште 1-2 Грен Слем титули, бар според мене. Мареј е одличен тенисер, пред се комплетен, само маана му е што знае некогаш да биде премногу пасивен и безвезе да изгуби некој меч во кој што морал да победи. Али пак ќе кажам, во никој случај Мареј не е преценет, ниту Вимблдон е преценет турнир. Преценет моментално може е Јанович, затоа што после финалето во Париз и 1/2 финалето лани на Вимблдон премногу се очекуваше од него а он моментално има 20 порази по ред. :D

Бердих не знае кај се наоѓа.А како ме провоцира Фелисита со тоа неговото демек ice cold однесување.:tapp::facepalm:

Уф штета за Растава, каква агресивна играчина е.

Агресивен играч многу е Браун,ама бетер од жена во ПМС е.

Браун :LOL:
Каква смешка од играч, и прв и втор сервис му се исти, со сета сила пука па што биде нека биде. Исто и од основната линија, нема спин, мавање полека или што ти ја знам, абе на снага иде па што даде Господ тоа. Али ненормален тај брејк одиграа во третиот сет, немам видено одамна тај брејк со толку поени. :D

Како бе замерка на ваков меч? Браун лош? мене ми е добар играч на трева човекот е ултра агресивен, и тој стил му лежи, зошто да тактизира?

Кој рече лош меч бре. Лудило беше мечот, мислев на Браун дека е смешка од играч, што и реално е. Он не е агресивен него он е ултра/мега/гига агресивен, и тотално глуп играч, иде на се или ништо, ќе ја опали со сета сила па што биде нека биде. Не ме заебавај 13 дупли имаше во цел меч, да ти ебам тенисерот неписмен што не знае да се исконтролира. На мрежа има неверојатен осет, ама колку што има осет толку и знае да се изглупира со некој потег. Сеедно, интересен играч вака за гледање, ама сериозност 0, смешник, нешто како Монфилс, само многу полоша варијанта од него.

Монфилс е ултимејт кловн, овој е далеку подобар за мене :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom