ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно најружниот пехар на светот, во било кој спорт.

нешо се замислив вчера кој играч на АТП имат најслаб сервис шо сте го гледале.. не најдов на интернет официјална статистика ама шо имам гледано досега од Воландри, 30 % од ВТА имет појак сервис

Kako be mozat masters turnir takov grd pehar, toa cudo edno, jes da do parite e poveke a peharot samo onaka umetnicki dekor ali bre imaat li oci toa organizatorite.

Грабул и Јотовски со најдобар пласман на АТП ранг листата

Македонските тенисери Димитар Грабул и Томислав Јотовски, кои изминативе недели имаат успешни резултати на фјучрс турнирите направија нов скок на АТП листата. Грабул има напредок од 98 позиции и сега се наоѓа на 553.место со вкупно 52 поена. Овој скок од близу 100 места се должи на победата на турнирот во Еупен, Белгија.

Томислав Јотовски има напредок од 17 позиции на листата и сега се наоѓа на 930.место. Јотовски има освоено 13 поени.

На ранг листата во двојки Јотовски е на 872.место, додека Грабул е рангиран на 900.место
http://www.mtv.com.mk/mk/sport/teni..._so_najdobar_plasman_na_atp_rang_listata.aspx

Грабул и Јотовски со најдобар пласман на АТП ранг листата

Македонските тенисери Димитар Грабул и Томислав Јотовски, кои изминативе недели имаат успешни резултати на фјучрс турнирите направија нов скок на АТП листата. Грабул има напредок од 98 позиции и сега се наоѓа на 553.место со вкупно 52 поена. Овој скок од близу 100 места се должи на победата на турнирот во Еупен, Белгија.

Томислав Јотовски има напредок од 17 позиции на листата и сега се наоѓа на 930.место. Јотовски има освоено 13 поени.

На ранг листата во двојки Јотовски е на 872.место, додека Грабул е рангиран на 900.место
http://www.mtv.com.mk/mk/sport/teni..._so_najdobar_plasman_na_atp_rang_listata.aspx

Ќе ги видиме ли некад барем на некој челинџер или слабо? :D

Зошто ги сменија титуливе на Мастерсиве ?
IMG_0839sm.jpg

Овие титули (оваа слика ја најдов) баш беа добри според мене.

Ќе ги видиме ли некад барем на некој челинџер или слабо? :D

Јас праев муабет со Грабулоски, ми рече дека било можно да учествува на челинџер во октомври... не знам дали се пропозициите да си во првите 500 за челинџер или како оди тоа.

После Блејк и Ксавиер Малис најави повлекување од тенисот. За разлика од Блејк, тој својата пензија ќе ја доживее по Австралијан Опен 2014.

После Блејк и Ксавиер Малис најави повлекување од тенисот. За разлика од Блејк, тој својата пензија ќе ја доживее по Австралијан Опен 2014.

Абе далеку му се гледат АО '14 .... ќе се премислит до тогаш. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom