ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Тие се хејтери - тролови, нема врска ни хед ту хет ни ништо.
Намерно пишав така, no hard feelings. :) Аман бре луѓе сфатете дека и доколку дојде Федерер да игра во Барселона на пример, што којзнае од кога нема играно а прашање е и дали има играно таму, да не гуглам сеа да проверувам, пак ќе има такви тролови кои ќе твитаат глупости против него.
И дај мрднете ја малце дискусијава на форумов, некако многу слабо коментирате, има доста турнири периодов на кои не настапуваат најдобриве но се доста интересни. По српскине форуми растур праат.

Намерно пишав така, no hard feelings. :) Аман бре луѓе сфатете дека и доколку дојде Федерер да игра во Барселона на пример, што којзнае од кога нема играно а прашање е и дали има играно таму, да не гуглам сеа да проверувам, пак ќе има такви тролови кои ќе твитаат глупости против него.
И дај мрднете ја малце дискусијава на форумов, некако многу слабо коментирате, има доста турнири периодов на кои не настапуваат најдобриве но се доста интересни. По српскине форуми растур праат.

За да има дискусија треба „сите“ пет души што сме да имаме време да ги пратиме турнирите. Остај ти Србите, после Новак експерти се за тенис. А и многу повеќе се од нас, секако дека ќе има жестоки и чести дискусии.

За да има дискусија треба „сите“ пет души што сме да имаме време да ги пратиме турнирите. Остај ти Србите, после Новак експерти се за тенис. А и многу повеќе се од нас, секако дека ќе има жестоки и чести дискусии.

"Експерти"

Во голема заблуда си. Бар јас кај што сум член на тој форум дечките се крајно реални дури и чудни ми се како не напињаат за Новак. Таму нема препукавање и пцуење, него коментираат на подруг начин, ја анализираат играта на тенисерите, нивните слабости/предности... Ама ај сеа да не кажувам кој е тој форум ќе испадне рекламирам, а и сакам тука да се подигне нивото на дискусија а не да коментираме само 5-6 души.

Во голема заблуда си. Бар јас кај што сум член на тој форум дечките се крајно реални дури и чудни ми се како не напињаат за Новак. Таму нема препукавање и пцуење, него коментираат на подруг начин, ја анализираат играта на тенисерите, нивните слабости/предности... Ама ај сеа да не кажувам кој е тој форум ќе испадне рекламирам, а и сакам тука да се подигне нивото на дискусија а не да коментираме само 5-6 души.
Да погаѓам.. Спорт клуб форумот?

Да погаѓам.. Спорт клуб форумот?
Да, одлични дискусии се водат, крајно изненаден сум затоа што Србите знаат да бидат упувани до немај каде. Но, очигледно дечкиве што коментираат на формуот стварно се разбираат од тенис и реално гледаат на работите.

Реално тука се коментира само кога има голем турнир, додуша повеќе се зборат некои работи и кои не се за самиот турнир, како што беше примерот на последниот мастерс во Монте Карло каде освои титула Новак, и некој искоментира демек не го личело да биди победник на тој турнир:ROFLMAO: .. и што треба тука муабет за тоа да се прави? ..Мастерс или гренд слем се коментираат повеќе, 250 ретко кога се коментира, а и да се коментира пак тие едни исти луѓе сме.
Башка Троицки го зборите само кога губи мечеви, а сеа кога е во „добра“ серија ич не ви чуе за него.:unsure:
Денеска го совлада Степанек, и тоа убедливо во два сета, на турнирот во Минхен, и се пласираше во 1/4 финалето каде ќе игра со домашниот тенисер Колшрајбер.
Денес исто го изгледав првиот меч на турнирот во Минхен, помеѓу Додиг и Чилиќ, изненадување направи Додиг со оваа победа над сонародникот, никој не очекуваше негова победа, но ете се случи, исто и тој избори пласман во 1/4 финале.
На турнирот во Есторил, Ферер се намачи против Роџер Васелин, го доби во три сета.

Ферер е во многу очајна форма, да не речам мизерна. Се надевам ќе го дигне нивото на игра до РГ затоа што нема да е интересно ако отпадне во првите неколку кола еден од најдобрите земјаши моментално.
Во Есторил земјата инаку е многу спора, нешто слична на онаа од Барселона. А Троицки е во животна форма. :icon_lol:

Море матер му ј***м јас на овој Додиг. Овде денеска изненадувања ми прави против Чилич, а против Алмагро кога го имав да не изгуби со повеќе од 6 гема, тој со 7 изгуби и ме сјеба за 5000.
Инаку прославата на Росол во Неделата кога го освои Букурешт. :icon_lol:
BI8THH7CUAAk8XW.jpg

Inace denes gi gledav slikite od madrid crvenata zemjua a be milina da ti e , odma onoj vpecatok deka e zemjen teren a ne ona plavono lani uf toa Tiriak pod itno treba da mu se zabrani bilo kakov dopir so sport!

Баш беше фина за гледање сината подлога, ама се расплачија деците ко да им зеле лижалчето па ај да им го вратат годинава.

Баш беше фина за гледање сината подлога, ама се расплачија деците ко да им зеле лижалчето па ај да им го вратат годинава.
E da ama takvite tipovi ko biznismenite koi imaat pari sakaat da protnat idei koi nemaat vrska so sportot. Na Tiriak mu bese bitno televiziski prava i pari a ne sigurnosta na igracite. Izvini ama plavata podloga kolku i da bila dobra za gledanje ne bila ni kvalitetna ni bezbedna.

Овде претпоставувам алудираш на Надал и Ѓоковиќ. Значи никој не се расплакал туку и двајцата изјавија дека следната година нема да настапуваат во Мадрид поради тоа што подлогата не е безбедна, односно премногу се лизга и поради нивниот начин на игра кој содржи многу трчање, нагло кочење и менување на ритамот ризикуваат повреда. И што се случи? Му текна на директорот на турнирот дека прави глупости и ја врати стандардната црвена земја, како што и доликува на еден земјен турнир. Му текна дека турнирот ќе загуби премногу со неиграњето на овие двајца, впрочем турнирот веќе загуби со тоа што и Рафа и Ноле изгубија прерано, првиот во 1/8 финалето другиот во 1/4 финалето, а со тоа драстично се намали гледаноста на полуфиналните и финалниот дуел.

Овде претпоставувам алудираш на Надал и Ѓоковиќ. Значи никој не се расплакал туку и двајцата изјавија дека следната година нема да настапуваат во Мадрид поради тоа што подлогата не е безбедна, односно премногу се лизга и поради нивниот начин на игра кој содржи многу трчање, нагло кочење и менување на ритамот ризикуваат повреда. И што се случи? Му текна на директорот на турнирот дека прави глупости и ја врати стандардната црвена земја, како што и доликува на еден земјен турнир. Му текна дека турнирот ќе загуби премногу со неиграњето на овие двајца, впрочем турнирот веќе загуби со тоа што и Рафа и Ноле изгубија прерано, првиот во 1/8 финалето другиот во 1/4 финалето, а со тоа драстично се намали гледаноста на полуфиналните и финалниот дуел.

А зошто да им се оди по кефот на двајца на сметка на останатите ? Мене па ми е гајле дали фаворитите испаднале порано се додека се игра добар тенис, а и останатите тапчовци знаат да го пружат тоа, макар било тоа и епизодно. Малце разновидност.

А зошто да им се оди по кефот на двајца на сметка на останатите ? Мене па ми е гајле дали фаворитите испаднале порано се додека се игра добар тенис, а и останатите тапчовци знаат да го пружат тоа, макар било тоа и епизодно. Малце разновидност.
Затоа што тие двајца се во топ 3 тенисери на светот. И бај д веј, она од Мадрид на сината земја го нарекуваш добар тенис?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom